P. Kreeft - Christendom voor moderne heidenen

'Pascal's gedachten voor nu'


Een waarde(n)vol boek dat deugt...

Van tijd tot tijd wordt er in onze maatschappij geroepen om het herstel van waarden en normen. Vaak wordt daarbij ook gesproken over onze bijbelse wortels.

Want er is nog steeds een vaag besef, dat het verval van onze maatschappij alleen met bijbelse waarden en normen kan worden tegengegaan en soms zelfs dat de leegte alleen kan worden opgevuld door God.

Peter Kreeft bepleit in dit boek een eerherstel van de aloude deugdzaamheid en gaat doorvoor te rade bij de zaligsprekingen van Jezus in de bergrede.

Maar ook bij Paulus, Augustinus, Thomas van Aquino en C.S. Lewis. Hij herinnert ons eraan dat de oude Zeven Hoofdzonden hun tegenhanger vinden in de Zeven Deugden van de zaligsprekingen. En in zijn behandeling van deze deugden en zonden laat hij zien, dat in de navolging van Jezus het begin ligt van het gezond worden van ons leven en van onze maatschappij.

Deugdzaamheid blijkt een actueel begrip te zijn.

Het gaat verder dan burgerlijk fatsoen of een ethisch reveil en is zeker toepasbaar in de 21e eeuw.


Het boek christendom voor moderne heidenen van P. Kreeft is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


P. Kreeft boeken - Christendom voor moderne heidenen
ISBN 9789076596327
PAGINA’S 368
VERSCHENEN 01-03-2004
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Navigator
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel