P.A.M. Mevis, C. Reijntjes-Wendenburg - Antilliaanse strafrechtpleging: een inleiding

Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben ieder een eigen strafwetgeving, en de drie BES-eilanden (Bonaire, Saba en St. Eustatius) gezamenlijk één. Verschillen zijn er echter slechts op onderdelen. Deze vier delen van het Koninkrijk der Nederlanden hebben gezamenlijk één rechterlijke organisatie, maar ieder een eigen politiekorps en eigen reclassering. Aruba heeft bovendien een eigen openbaar ministerie.

Hoe dit allemaal werkt, en samenwerkt, wordt hier voor het eerst in één boek beschreven. Het is in de eerste plaats bedoeld voor beginnende rechtenstudenten, maar biedt tevens waardevolle informatie voor ieder ander die belang stelt in de Antilliaanse strafrechtspleging.

Achtereenvolgens wordt aandacht besteed aan de algemene beginselen (hfdst. 1 en 2), organen (hfdst. 3), (geschiedenis van) de wetgeving (hfdst. 4), opsporing (hfdst. 5 en 6), vervolging (hfdst. 7), het onderzoek ter terechtzitting en het vonnis (hfdst. 8), de rechtsmiddelen (hfdst. 9), het materiële strafrecht (hfdst. 10/12) en het sanctiestelsel (hfdst. 13).


Het boek antilliaanse strafrechtpleging: een inleiding van P.A.M. Mevis, C. Reijntjes-Wendenburg is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 55,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


P.A.M. Mevis, C. Reijntjes-Wendenburg boeken - Antilliaanse strafrechtpleging: een inleiding
ISBN 9789462902619
VERSCHENEN 03-08-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
55,50
Bestel

Andere boeken van P.A.M. Mevis, C. Reijntjes-Wendenburg