Osman Nuri Topbas - Bezinning in de Islam

Verstand; haar waarheden voor de mens en het universum zijn in relatie tot de Koran als een spiegel; de uitkomsten verkregen na diepe contemplatie zijn zoals waardevolle ruwe edelstenen onder de grond. Het is het hart dat deze onbewerkte ruwe edelstenen haar waarde toeken.

Het hart is het centrale van de menselijke gevoelens en emoties. De functie van het hart is het samenspelen van de bewijzen die door het verstand worden ingeleid; dit zoals het zorgvuldig herstellen van stukjes van een gesneuvelde vaas in haar oorspronkelijke staat; het voltooien van de waarheid en haar betekenis tot volmaaktheid.

Kortom, de Waarheid en het goede bereiken is door een perfecte realisering door de geest af e richten met de Openbaring. En daar waar het verstand opraakt deze te compenseren met volmaaktheid van het hart en met geloofsovertuiging zich over te geven. Immers, ook het verstand is begrensd zoals ook overige leden van het menselijke lichaam hun beperkingen onderkennen.


Het boek bezinning in de islam van Osman Nuri Topbas is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 5,00 excl. verzendkosten.


Osman Nuri Topbas boeken - Bezinning in de Islam
ISBN 9789491898082
PAGINA’S 214
VERSCHENEN 11-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER IUR Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  5,00
Bestel

Andere boeken van Osman Nuri Topbas