Osman Nuri Topbas - De Profeet Mohammed

De uitverkorene


“Er bestaan 3 grote, universele bronnen die onze Heer aan ons bekendmaken. Eén daarvan is het universum dat als een groot boek beschouwt kan worden, waarover wij een klein gedeelte in De Dertiende Les uit het Arabische Risale-i N?r, welke uit dertien Flitsen bestaat, hebben behandeld. Een andere bron is de laatste der profeten (saw), die het grootste teken in dit grote boek (het universum) is. En de derde is de hoogwaardige Qur’?n. Wij dienen als eerste de tweede bron, die de welsprekende getuige en laatste der profeten is, te leren kennen en aan te horen.

Voorwaar, aanschouw de spirituele persoonlijkheid van deze bron. Voor hem dient de aardoppervlakte als een masdjid (moskee), Mekka als een mihrab (de plaats waar de imam het gebed leidt) en Medina als een minbar (het preekgestoelte in de moskee). Onze profeet (saw), die het duidelijke bewijs is voor het bestaan van Allah, dient als imam voor alle gelovigen, als predikant voor de gehele mensheid, als leider voor alle profeten, als heer voor alle awliy?’s en als hoofd van een kring waarin alle profeten en awliy?’s Allah aanroepen en gedenken. Hij (saw) lijkt op een verlichtende boom, waarvan de levendige wortels de profeten en de verse vruchten de awliy?’s zijn. Zodoende bevestigen en onderstrepen alle profeten, via hun wonderen, en alle awliy?’s, via hun kar?mats, ieder feit dat hij (saw) heeft verkondigd. Immers, hij verkondigt ??? ?????? ?????? ??????? (“Er is geen god buiten Allah.”) en houdt zich daaraan vast. Alle verlichte godsvereerders, die in het verleden en die in de toekomst in reeksen aanwezig zijn, zeggen unaniem hierop: ???????? ?? ?????????? ???????? (“Je hebt gelijk en je hebt de waarheid gesproken.”)

Welke vormen van argwaan zouden kunnen wagen, met een argument dat door zoveel ontelbare getuigen is bevestigd, te strijden?” (De Woorden).


Het boek de profeet mohammed van Osman Nuri Topbas is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 30,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Osman Nuri Topbas boeken - De Profeet Mohammed
ISBN 9789491898150
PAGINA’S 668
VERSCHENEN 04-06-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER IUR Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
30,00
Bestel

Andere boeken van Osman Nuri Topbas