Óscar Martínez - Het Beest

De vlucht uit Cartel-land


Het Beest, de vlucht uit Cartelland is het eerste boek over de keiharde nieuwe realiteit van de migrantenstroom ten tijde van de narcotraficantes.

Jaarlijks maken ruim 250.000 landverhuizers uit Midden Amerika de uiterst gevaarlijke tocht naar de grens van de Verenigde Staten. Ieder jaar verdwijnen ca. 20.000 van hen. De reconstructie van de verdwijning van deze migranten die journalist Óscar Martínez optekende is een van de gruwelijke verhalen uit Het Beest. Slechts enkele tientallen kwamen vrij. Velen hadden gebroken enkels en andere zware verwondingen. De andere migranten verdwenen. Zonder ooit een spoor achter te laten.

In een krachtig en sierlijk proza schrijft Martínez over zijn ervaringen in de grensstreek. Hij zag de migranten zich vastklampen aan het dak van de vrachttreinen. Hij leed mee met hun gezwoeg in schimmige onderkomens en ranzige bordelen langs de grens. Ook reed hij mee met zwaargewapende triggerhappy grenspatrouilles. En hij zag hoe de radeloze migranten het slachtoffer worden van de overal aanwezige, extreem gewelddadige, narcoticabendes.

'Martínez' boek is een werkelijk fascinerende journalistieke prestatie' - Kirkus Review

'De wereld waarover Martínez schrijft is zo gewelddadig, zo verdorven en zo gruwelijk. Het is nauwelijks te geloven dat hij het heeft overleefd. Genomineerd tot 'Best books of the Year.'

- The Economist

'Hartverscheurend... In zijn sierlijke en haarscherpe stijl verheft Martínez zijn indrukwekkende journalistieke werk tot grootse literatuur. Hij toont zich een waardig opvolger van George Orwell.'

- New York Times

De jonge onderzoeksjournalist Óscar Martínez won diverse prijzen, waaronder de National Journalism Prize in Mexico en de Human Rights Prize in El Salvador. Zijn werk wordt in verschillende talen vertaald.


Het boek het beest van Óscar Martínez is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Óscar Martínez boeken - Het Beest
ISBN 9789089758118
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 10-08-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Just Publishers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,95
Bestel