Omraam Mikhael Aivanhov - De gouden sleutel

Tot het opplossen van de levensproblemen


De mens heeft altijd gezocht naar de zin van het bestaan. De vele ­filosofieën en religies die in de wereld zijn verkondigd, zijn daarvan het bewijs. Het probleem was en is nog steeds hoe deze leringen in het ­bijna elke dag leven toe te passen.

De schrijver van dit boek, Omraam Mikhaël Aïvanhov, noemde zich dan ook 'pedagoog', omdat het hem erom ging zijn unieke benadering van deze universele kennis voor ieder mens toegankelijk en direct bruikbaar te maken, zowel praktisch als spiritueel.

De 'gouden sleutel' die hij daarbij hanteert, is het onderscheiden van twee naturen in de mens: de ­persoonlijkheid en de individualiteit, ­oftewel de lagere en de hogere natuur.

'Alle ervaringen, gelukkige en ongelukkige, die ons in het leven over­komen, hebben enkel en alleen die ontmoeting tussen ons ­men­s­e­lijke zelf en ons goddelijke Zelf tot doel. Op het moment dat deze twee partijen zover zijn dat ze samensmelten, verenigen zich de Hemel en de aarde in ons om de ­overvloed en de vreugde te scheppen.'

Het juiste begrip van deze twee naturen stelt ons in staat een dieper ­inzicht te krijgen in kenmerkend ­psychologische, pedagogische en sociale ­vraag­stukken. Inzichten die het ons mogelijk maken ­fundamenteel te ­veranderen. Het ziet er echter naar uit dat de huidige wetenschap en de als 'hoog ­ontwikkeld' omschreven maatschappij ons deze fundamen­tele verandering niet kunnen bieden; de mens heeft bruikbare, eigentijdse ­aanwijzingen nodig om innerlijk te evolueren.


Het boek de gouden sleutel van Omraam Mikhael Aivanhov is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Omraam Mikhael Aivanhov boeken - De gouden sleutel
ISBN 9789076916347
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 06-04-2017
DRUK 4e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Stichting Prosveta Nederland
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel

Andere boeken van Omraam Mikhael Aivanhov