Olivier Verhaege - Het hoofd weegt zwaarder dan de benen

Waarom lopen gelukkig maakt


In de zomer van 2014 besluit Olivier Verhaege deel te nemen aan de Spartathlon van 2016, een legendarische non-stoploopwedstrijd van 246 kilometer van Athene naar Sparta. Na een maand voorbereiding begint het hem te dagen: het zal vooral een training van het hoofd worden, eerder dan van de benen. Want hoe bereik je een bijna onbereikbaar doel als je geen geboren atleet bent en werk en liefde niet op wilt geven? 'Door je hoofd sterker te maken dan je benen', zegt Olivier. Daarom begint hij een dagboek bij te houden. 'Het is mijn logboek,' schrijft hij, 'van de fysieke voorbereiding, maar vooral van de mentale weg. Het is de neerslag van het weerwerk in mijn hoofd, op weg naar elk nieuw doel.'

Het hoofd weegt zwaarder dan de benen is een boek dat elke hardloper zal inspireren, of die nu traint voor een ultraloop of voor de eerste keer vijf kilometer. Op fascinerende wijze vertelt Olivier Verhaege niet alleen over hardlopen, maar bovenal over het realiseren van een plan en het integreren van een gedrevenheid in je leven.

Life is a marathon, not a sprint.


Het boek het hoofd weegt zwaarder dan de benen van Olivier Verhaege is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Olivier Verhaege boeken - Het hoofd weegt zwaarder dan de benen
ISBN 9789022336120
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 09-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Manteau
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel

Andere boeken van Olivier Verhaege