Noud Engelen, Bas van Alphen - Ouderen met karakter

In dit derde boek in de reeks Senioren in de maatschappij, staat de samenhang van persoonlijkheid en ouder worden centraal. Het boek geeft informatie over de vorming van de persoonlijkheid in de jeugd en de persoonlijkheidsontwikkeling tijdens de levensloop. In zes hoofdstukken wordt toegewerkt naar de interactie tussen het karakter en veroudering. Speciale aandacht bestaat er voor problemen bij het ouder worden die samenhangen met persoonlijkheidsproblematiek.

De auteurs beschrijven praktijksituaties en recente wetenschappelijke inzichten op dit intrigerende terrein van de psychologie en psychiatrie. Het boek is bestemd voor een breed publiek van geïnteresseerden, maar in het bijzonder voor mensen die werkzaam zijn in de welzijns- en gezondheidszorg voor ouderen.

Over de schrijver(s)

Drs. G.J.J.A (Noud) Engelen studeerde psychogerontologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij werkte vele jaren als klinisch ouderenpsycholoog in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en verrichtte wetenschappelijk onderzoek op het terrein van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen. Sinds 2001 is hij directeur van Mondriaan Ouderen in Heerlen-Maastricht.

Prof. dr. S.P.J (Bas) van Alphen is als gezondheidszorgpsycholoog en programmaleider werkzaam bij Mondriaan Ouderen in Heerlen-Maastricht. In 2006 promoveerde hij op diagnostische facetten van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 2012 is hij als bijzonder hoogleraar klinische ouderenpsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel.


Het boek ouderen met karakter van Noud Engelen, Bas van Alphen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Noud Engelen, Bas van Alphen boeken - Ouderen met karakter
ISBN 9789044133943
PAGINA’S 95
VERSCHENEN 21-04-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel