Norbert Peeters, Tessa van Dijk - Darwins engelen

Vrouwelijke geleerden in de tijd van Charles Darwin


In ‘Darwins engelen’ besteden samenstellers Tessa van Dijk en Norbert Peeters aandacht aan de vrouwelijke wetenschappers die van belang zijn geweest voor het werk van Charles Darwin. Darwin correspondeerde via talloze brieven met de voornaamste natuurgeleerden uit zijn tijd en tot dit netwerk behoren ook vrouwen. Darwin hecht veel waarde aan hun observaties, bevindingen en expertise.

Wie waren deze vrouwelijke geleerden met wie Darwin brieven wisselde? Laat zoveel duidelijk zijn: deze vrouwen braken allen met het Victoriaanse ideaalbeeld van de vrouw en vochten zich binnen in het mannelijke academische bolwerk.

Hoogste tijd om kennis te maken met het leven en werk van Mary Anning, Frances Power Cobbe, Lydia Becker, Marianne North, Mary Treat, Mary Everest Boole, Frances Wedgwood, Sophia Bledsoe Herrick, Arabella Burton Buckley en Florence Dixie.

Met bijdragen van Tessa van Dijk, Floor Haalboom, Auke-Florian Hiemstra, Matthijs Meeuwsen, Eva Meijer, Norbert Peeters, Anne Por, Jelle Reumer, Menno Schilthuizen en Gemma Venhuizen. José van Dijck, de eerste vrouwelijke president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, schreef het voorwoord.


Het boek darwins engelen van Norbert Peeters, Tessa van Dijk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Norbert Peeters, Tessa van Dijk boeken - Darwins engelen
ISBN 9789045037592
PAGINA’S 328
VERSCHENEN 26-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Atlas Contact
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,99
Bestel

Andere boeken van Norbert Peeters, Tessa van Dijk