Nikolaj Gogol - Beschouwingen over de Goddelijke Liturgie

Wie de ware identiteit van de auteur Gogol probeert te achterhalen, moet uiteindelijk de innerlijke en zoekende mens ontdekken die in de schrijver tot 'uitdrukking' komt. Dan kan niemand voorbij aan de bedoeling en de waarde van zijn 'Meditaties over de Goddelijke Liturgie', waarin hij zich, als Orthodox Christen, verheugt over zijn thuiskomst in het Hemelse Vaderland.

Tweehonderd jaar geleden publiceerde hij dit boek om de Goddelijke Liturgie, die in het Slavisch gevierd werd, toegankelijker te maken voor zijn landgenoten, die enkel de Russische taal spraken en begrepen. Zijn voorwoord laat niets aan dudelijkheid over: "Het doel van dit boek is de volheid en de innerlijke en diepzinnige samenhang van onze Liturgie aan te tonen en door te geven aan de jongeren en allen die thans nog maar weinig weet hebben van de werkelijke betekenis ervan."


Het boek beschouwingen over de goddelijke liturgie van Nikolaj Gogol is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Nikolaj Gogol boeken - Beschouwingen over de Goddelijke Liturgie
ISBN 9789079889259
PAGINA’S 110
VERSCHENEN 22-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Gozalov Books
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel

Andere boeken van Nikolaj Gogol