Nicolien van Halem - Anatomie en fysiologie Niveau 3

Dit boek bevat alle basiskennis van anatomie en fysiologie die verzorgenden nodig hebben om hun beroep goed uit te kunnen oefenen. Kennis over het humaan lichaam en inzicht in het functioneren ervan zijn belangrijke voorwaarden om op een veilige manier zorg te kunnen verlenen.

Met Anatomie en fysiologie hebben verzorgenden een prettig leesbaar en logisch geordend boek in handen. De afbeeldingen en duidelijke tekst zorgen er voor dat leerlingen de theorie makkelijk eigen kunnen maken en verbanden leren begrijpen.

In dit boek worden de verschillende orgaansystemen behandeld. Omdat de bouw - en functie van het lichaam sterk met elkaar samenhangen, komen beide steeds in elk hoofdstuk aan bod. Ook wordt er een duidelijke relatie gelegd tussen de fysiologie en ziekteverschijnselen. Hoe kunnen verzorgenden ziekteverschijnselen die zij zien, verklaren vanuit de anatomie en fysiologie?

In elk hoofdstuk wordt in aparte kaders (in de rubriek In de praktijk) een aantal verschijnselen vanuit de fysiologie verklaard, bijvoorbeeld bij het hoofdstuk Spijsvertering: braken, geelzucht, obstipatie en diarree. Bij het hoofdstuk Huid: jeuk en bij hoofdstuk Zenuwstelsel wordt een verband gelegd tussen de anatomie en uitvalsverschijnselen.

Zoveel mogelijk Nederlandse termen worden gebruikt, soms aangevuld met de meest voorkomende Latijnse namen. Achter in het basiswerk is een verklarende woordenlijst latijn-nederlands opgenomen, zodat leerlingen het altijd kunnen opzoeken.


Het boek anatomie en fysiologie niveau 3 van Nicolien van Halem is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 79,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Nicolien van Halem boeken - Anatomie en fysiologie Niveau 3
ISBN 9789031362073
PAGINA’S 301
VERSCHENEN 14-09-2009
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
79,95
Bestel

Andere boeken van Nicolien van Halem