Nicolien van Halem - Lekker belangrijk

Leefstijl en gezondheidsbevordering van jongeren


Als je met jongeren wilt gaan werken is Lekker belangrijk een onmisbaar studieboek. Het verschaft je informatie over de leefstijl, gezondheid en gezondheidsbevordering van deze bevolkingsgroep. Deze tweede editie is volledig geactualiseerd en bevat onder meer een nieuw hoofdstuk over de ontwikkeling van jongeren en de meest recente onderzoeksbevindingen.

Waarom kiezen voor Lekker belangrijk?

* het enige boek over de levensstijl en gezondheidsbevordering van jongeren;

* compleet, met de nieuwste inzichten;

* duidelijke verbinding met de beroepspraktijk

Lekker belangrijk begint met een algemene inleiding over wat gezondheid en gezondheidsbevordering is en beschrijft hoe de ontwikkeling van jongeren eruitziet. Ook gaat het boek uitgebreid in op hoe je het beste een dialoog aangaat met jongeren. Vervolgens komen belangrijke leefstijlthema's aan de orde, zoals voeding, seksualiteit, verslaving en omgaan met geld. Deze hoofdstukken belichten de actuele stand van zaken, de gezondheidsrisico's, preventiemogelijkheden en de geschikte methoden. Ieder hoofdstuk sluit af met een praktijkgerichte casus, een samenvatting en vragen en opdrachten, zodat je de theorie goed leert toepassen. Lekker belangrijk is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de tweede editie van Lekker belangrijk?

De tweede editie van Lekker belangrijk bevat de meest actuele onderzoeksresultaten en nieuwe casuïstiek, methoden en beeldmateriaal. Ook bevat het boek een volledig nieuw hoofdstuk over de ontwikkeling van jongeren. De veranderingen in het politieke beleid en de wet- en regelgeving zijn verwerkt en er is meer aandacht voor allochtone jongeren, LHTB en seks en internet. Verder is de oplossingsgerichte begeleiding toegevoegd als inspirerende gespreksvorm.

Online ondersteuning

De ondersteunende online omgeving biedt overzichtelijke, compacte samenvattingen en extra informatie voor verdere verdieping. Met de code in je nieuwe studieboek heb je twee jaar lang gratis toegang tot het online materiaal bij het boek. Deze code is persoonsgebonden en eenmalig te gebruiken.


Het boek lekker belangrijk van Nicolien van Halem is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 40,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Nicolien van Halem boeken - Lekker belangrijk
ISBN 9789001875817
VERSCHENEN 26-04-2017
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Noordhoff Uitgevers B.V.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
40,50
Bestel

Andere boeken van Nicolien van Halem