Nele Frederix, Sabine Boerjan, Christian Verelst - Als Amor de draad kwijtraakt

Over seksualiteit en intimiteit bij personen met dementie


Seksualiteit en intimiteit zijn onlosmakelijk verbonden met het leven. Deze begrippen zijn even dynamisch als het leven zelf: ze evolueren mee met de eigen, unieke levensloop en komen op verschillende manieren tot uiting.

Maar wat gebeurt er met seksualiteit en intimiteit bij iemand die met dementie wordt in aanraking gebracht? Wat als Amor de draad kwijtraakt? Welke impact heeft dat op de persoon met dementie en zijn omgeving? En hoe kan kwaliteitsvolle hulpverlening hierop inspelen?

Laten we eerlijk zijn: seksualiteit is en blijft toch altijd een beetje spannend. Dit boek maakt het kwetsbare taboeonderwerp bespreekbaar en geeft een dieper inzicht in de dynamiek van seksualiteit en intimiteit bij personen met dementie. Vertrekpunt is een algemene kijk op seksualiteit bij ouderen. Vandaaruit spitsen de auteurs zich toe op specifieke situaties met betrekking tot dementie.

Concrete en herkenbare casussen illustreren de theoretische inzichten. Bovendien zijn de praktische handvatten in dit boek een wegwijzer en een steun voor professionele hulpverleners, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Dit boek wil beleidsmakers er ook toe aanzetten om aandacht voor seksualiteit en intimiteit op te nemen als een essentieel onderdeel van kwaliteitsvolle zorg.

Het boek Als Amor de draad kwijtraakt prikkelt, stimuleert en ondersteunt iedereen die met dit niet-evidente thema in aanraking gebracht wordt en aan de slag wil.


Het boek als amor de draad kwijtraakt van Nele Frederix, Sabine Boerjan, Christian Verelst is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Nele Frederix, Sabine Boerjan, Christian Verelst boeken - Als Amor de draad kwijtraakt
ISBN 9789463442411
VERSCHENEN 18-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Acco
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel