Naomi Ellemers - Wereld van verschil

Sociale ongelijkheid vanuit een moreel perspectief


Vaak wordt gesteld dat ongelijkheid een individuele verantwoordelijkheid is. Om sociale ongelijkheid te verkleinen zoekt men dan de oplossingen in het ondersteunen van individuen. Maar daarbij wordt meestal voorbijgegaan aan de morele dimensies van ongelijkheid, en aan het belang van de groep of de netwerken waarin mensen wonen, werken en leven. De essays in dit boek, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, tonen aan dat juist die groepsdimensie een zeer belangrijk perspectief is, waaraan in beleidsoplossingen te vaak voorbij wordt gegaan.

Als je leven niet loopt zoals je dat voor ogen hebt, is dat dan je eigen schuld of hangt dat wellicht met meer zaken samen? Iedereen weet dat omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen: Waar ben je geboren? Welk netwerk heb je tot je beschikking? Toch worden bij pogingen om de ongelijkheid in de wereld te reduceren in de eerste plaats individuele oplossingen aangedragen. Dit boek laat voor de verschillende domeinen in de maatschappij als de zorg, het onderwijs, werk, migratie en milieu zien hoe dat (niet) werkt.


Het boek wereld van verschil van Naomi Ellemers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Naomi Ellemers boeken - Wereld van verschil
ISBN 9789462984516
VERSCHENEN 26-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel

Andere boeken van Naomi Ellemers