Myra de Rooy - Dochters van de bergen

Sterke vrouwen uit Iran, Ladakh, Oost Turkestan en Tibet


De levensverhalen van vier fascinerende vrouwen die zich inzetten voor het welzijn van anderen, en niet zonder gevaar. Hoewel de vrouwen uit verschillende landen komen, zijn veel van hun ervaringen en gevoelens universeel en cultuuroverschrijdend. Myra de Rooy gaat op zoek naar hun verleden en krijgt inzicht in de drijfveren, passies, angsten en dromen van deze eigenzinnige en krachtige vrouwen.

Geoloog Myra de Rooy (1957) is naast schrijver en fotograaf ook bergbeklimmer. Zij maakte vele solotochten in afgelegen berggebieden. Haar betrokkenheid en kennis en haar vriendschap met de vier vrouwen maken dit een uniek en oprecht document, waarin reisverhalen verweven zijn met levensverhalen. Van haar verschenen eerder Vrouwen in Boeddha's Bergen (2006) en Het windpaardhuis (2007).


Het boek dochters van de bergen van Myra de Rooy is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 30,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Myra de Rooy boeken - Dochters van de bergen
ISBN 9789462260931
PAGINA’S 448
VERSCHENEN 18-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER DATO
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
30,95
Bestel

Andere boeken van Myra de Rooy

 • Myra de Rooy - Chamlang
  Myra de Rooy - Chamlang

  Inspirerend en spannend reis- en klimavontuur over zes Nederlandse vrouwen die, zonder hulp van andere klimmers of lokale Sherpa-gidsen, een ruim 7.000 meter hoge bergtop in de Himalaya beklimmen. De vrouwenexpeditie van 1988 was een unicum en niet zonder gevaar - onstuimig weer,…

  Lees meer...
  30,95
 • Myra de Rooy - Vrouwen in Boeddha's bergen
  Myra de Rooy - Vrouwen in Boeddha's bergen

  Tibet en de Himalaya hebben een magische klank. Boeddhistische culturen overleven er in verstilde sneeuw- en hooggebergtewoestijnen. Overal, binnenshuis én in het ruige landschap, zie je sporen uit vroeger tijden, zoals gebeds­molens en witte sjerpen. Het boeddhisme is er de…

  Lees meer...
    4,99