Monique Turkenburg, Ria Vogels - Beroep op het mbo

Betrokkenen over de responsiviteit van het middelbaar beroepsonderwijs


In Beroep op het mbo komen docenten, leidinggevenden, intermediairs en studenten in het mbo aan het woord over de responsiviteit van het mbo. Onder responsiviteit verstaan we: de mate waarin het mbo adequaat weet in te spelen op veranderingen op de arbeidsmarkt en mbo'ers weet toe te rusten voor een goede start en blijvende inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Tegen de achtergrond van een sterk veranderende arbeidsmarktsituatie in het middensegment, onderzocht het Sociaal en Cultureel Planbureau hoe betrokkenen in het mbo de kansen inschatten voor mbo'ers. Het mbo is immers de onderwijssoort die bij uitstek opleidt voor dat middensegment.

Welke vaardigheden hebben mbo'ers nodig voor een goede start op de arbeidsmarkt, en welke voor hun verdere loopbaan? Zijn die vaardigheden hetzelfde voor alle sectoren en voor alle niveaus in het mbo? Hoe zorgt het mbo voor actualiteit en innovatie in de opleidingen? Kortom: weet het mbo flexibel in te spelen op veranderende eisen?


Het boek beroep op het mbo van Monique Turkenburg, Ria Vogels is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Monique Turkenburg, Ria Vogels boeken - Beroep op het mbo
ISBN 9789037708363
PAGINA’S 150
VERSCHENEN 06-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sociaal En Cultureel Planbureau
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,50
Bestel