Mohamed Ajouaou - Wie is moslim?

Geloof en secularisatie onder westerse moslims


Een boek met een heldere kijk op de religiositeit van westerse moslims, dat de kloof tussen dogma's en praktijk laat zien. En verrassende vragen stelt bij veronderstellingen die het gesprek over moslims in Nederland vertroebelen.

Hoe ziet de religiositeit van moslims eruit in hun bijna elke dag leven? Hoe kan die religiositeit - binnen de islam, maar ook door 'buitenstaanders' - geïnterpreteerd worden? Wie kan of moet als moslim worden beschouwd?

Staat de islam open voor seculiere tendensen?

Mohamed Ajouaou gaat op deze vragen in en biedt zo inzicht in de bronnen van de islam en de dagelijkse praktijken van westerse moslims. Daarbij legt hij de kloof bloot tussen dogma's en praktisering. Hij brengt facetten van de islamitische religiositeit in kaart die nog nauwelijks aandacht hebben gekregen. Bovendien maakt hij inzichtelijk hoe secularisatie inherent is aan de islam, maar een volstrekt andere gedaante aanneemt dan in het christendom.

Mohamed Ajouaou is universitair docent Islam aan de Vrije Universiteit, hoofd van het Centrum voor islamitische theologie en hoofd Islamitische geestelijke

verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Eerder was hij adviseur van

overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties op het gebied van islam

en integratie.


Het boek wie is moslim? van Mohamed Ajouaou is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mohamed Ajouaou boeken - Wie is moslim?
ISBN 9789021143767
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 21-10-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Meinema, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,99
Bestel