Mineke Schipper, Daniela Merolla, Inge Brinkman - Afrikaanse letterkunde

Tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen


Afrika is niet alleen de bakermat van de mensheid, maar ook van prachtige literatuur. Naast oude schriftculturen, bijvoorbeeld in Ethiopië, Noord-Afrika en het Swahiligebied, is het continent rijk aan uiteenlopende mondelinge genres, van mythe tot spreekwoord, van liefdespoëzie tot epos en theater. Deze mondelinge tradities blijken een bron van inspiratie voor de geschreven literatuur, die ook beïnvloed is door een Europees genre als de roman. Er is een rijke verscheidenheid aan literaire teksten in Afrikaanse talen, terwijl de auteurs die in Europese talen schrijven ook internationaal volop in de schijnwerpers staan, net als Europese auteurs van Afrikaanse afkomst. Hun werk wordt steeds vaker in het Nederlands vertaald en sommigen schrijven in het Nederlands.

Afrika's literatuur kent verrassende invalshoeken en ontwikkelingen, die ook hun weg vinden naar nieuwe media, waar geëxperimenteerd wordt met een rijkdom aan literaire vormen. Oude en nieuwe tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen komen in Afrikaanse letterkunde ruim aan bod.


Het boek afrikaanse letterkunde van Mineke Schipper, Daniela Merolla, Inge Brinkman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mineke Schipper, Daniela Merolla, Inge Brinkman boeken - Afrikaanse letterkunde
ISBN 9789462989160
PAGINA’S 420
VERSCHENEN 14-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel

Andere boeken van Mineke Schipper, Daniela Merolla, Inge Brinkman