Mili van Veegh - Congo

Artikel 15


Charles Oostende, verbeten door zijn verleden, heeft een schuilplaats gevonden in Kinshasa. Op zijn vaste plek in ‘Café Anderhalf Leven’ noteert hij de verhalen van verdwaasden. Een peilloze leegte vult hij met aanvankelijk fragiele relaties: een moeder-overste, een hoerenmadam, de patron van het café, een dandy en andere illustere figuren.

Charles’ leven breekt als Handicap, zijn eeuwige schaduw, door de nacht getroffen wordt. Hij ontdekt nieuwe contouren in de spiegel waarin hij zichzelf bekijkt, terwijl hij angstvallig waakt over een donker geheim.

Bolingo, die van hogerhand Charles’ geheim moet ontrafelen, verleidt hem meer voor zichzelf dan voor de haar toebedeelde opdracht.

"Congo - Artikel 15 is een exorbitante vertelling. De zinnen kronkelen als klimplanten in je geest en het verhaal neemt je mee op een waanzinnige reis, waarvan je niet meer wil dat het stopt.”

Marc Kerkhofs

Over de schrijver

Mili van Veegh heeft acht reizen naar de DR Congo gemaakt. Zij maakte onderdeel uit van een team dat onderzoek deed naar in Nederland woonachtige Congolezen die misdaden tegen de mensheid in hun thuisland pleegden. Vervolgens was zij tweemaal verkiezingswaarneemster en voorzag een school in Kinshasa van boeken.


Het boek congo van Mili van Veegh is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mili van Veegh boeken - Congo
ISBN 9789492551511
PAGINA’S 231
VERSCHENEN 27-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Ambilicious LLP
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,50
Bestel

Andere boeken van Mili van Veegh