Miet Timmers - Generaties onder één dak

Succesvol samenwonen in een kangoeroe-, zorg- en meergeneratiewoning


Meergeneratiewonen zit in de lift. Steeds vaker delen twee of zelfs 3 generaties een woning. De voordelen zijn duidelijk: een gratis babysit en boodschappendienst, een buffer tegen eenzaamheid, een warme zorg in moeilijke tijden. Maar er zijn ook risico's: minder privacy, een zorglast die te zwaar kan worden, ...

Dit boek bespreekt uitgebreid alle facetten van meergeneratiewonen: de financiële facetten (naar Belgisch recht), zorgen voor elkaar, omgaan met conflicten ... Het bevat waardevolle juridische en fiscale informatie en geeft concrete tips om zaken samen te bespreken en aan te pakken. Bovendien delen twintig gezinnen hun ervaringen over deze vorm van wonen. Hun getuigenissen zijn gebaseerd op interviews met studenten gezinswetenschappen. Het boek is een gids voor iedereen die overweegt om met meer generaties onder één dak te gaan leven.

Over de schrijver

Miet Timmers is docent in de opleiding Gezinswetenschappen van de Odisee Hogeschool in Brussel en erkend bemiddelaar. Ze verdiept zich in het samenspel tussen generaties in families en organisaties.


Het boek generaties onder één dak van Miet Timmers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Miet Timmers boeken - Generaties onder één dak
ISBN 9789044126914
PAGINA’S 218
VERSCHENEN 02-06-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,00
Bestel