Mieke Pigeaud, Carla van der Weerdt - Financiën voor commissarissen en toezichthouders

In dit boek geven de auteurs inzicht in financiële facetten waarmee interne toezichthouders (commissarissen) kunnen worden in aanraking gebracht in hun toezichthoudende rol. Wat is een jaarverslag, wat is een jaarrekening en hoe moet ik de posten in die jaarrekening interpreteren? Welke ratio’s zijn relevant en waarom? Waar moet ik op letten bij investeringsbeslissingen? Wat is treasury en wat zijn daarin de risico’s? Welke relatie is er tussen strategisch risicomanagement en financiën? Wat is de rol van de auditcommissie? Hoe bereid ik mij voor op een commissariaat?

De auteurs geven per onderwerp aandachtspunten die de toezichthouder zonder (ruime) financiële kennis meer houvast geven bij het stellen van de juiste vragen. Hierbij spelen niet alleen financiële facetten een rol, maar ook psychologische. Ook deze psychologische facetten, zoals bij investeringsbeslissingen, worden in dit boek beschreven.

Het boek biedt een basis aan financiële kennis voor de toezichthouder, die vervolgens bij de vervulling van de rollen verder kan worden verbreed. In het boek worden op sommige plekken voorbeelden gebruikt uit bepaalde sectoren, maar de inhoud is niet specifiek toegespitst op een bepaalde sector. Het is een boek om te lezen én om als naslagwerk te gebruiken.

De auteurs hebben ruime ervaring in toezichthoudende functies, ook vanuit hun rol in auditcommissies.

'Dit boek is een zeer praktische, heldere handleiding voor toezichthouders en commissarissen zonder of met een beperkte financiële achtergrond. Leesbaar, informatief en zeer overzichtelijk. Een aanrader!' — Prof. dr. Yvonne D. Burger, adviseur en toezichthouder

'Dit boek geeft helder en duidelijk het financiële begrippenkader weer. Met name de minder financieel geschoolde commissaris kan zich het begrippenkader snel eigen maken. Hoewel uiteraard veel meer over de onderwerpen gezegd kan worden, geeft de beknoptheid een snel overzicht van de vereiste basiskennis voor toezichthouders.' — Gerard Erents RA, adviseur en toezichthouder


Het boek financiën voor commissarissen en toezichthouders van Mieke Pigeaud, Carla van der Weerdt is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,75 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mieke Pigeaud, Carla van der Weerdt boeken - Financiën voor commissarissen en toezichthouders
ISBN 9789462762954
PAGINA’S 136
VERSCHENEN 03-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Management Impact
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,75
Bestel