Mieke Moor - Werken in het wit

Een jaar lang filosoof-in-residence in het Radboudumc


De witte jas die een verborgen wereld opent. De dokter die in de rijkdom van de data ook de verwarring van het weten ontdekt. De patiënt die in de stilte van de dokter zichzelf hervindt. De verpleegkundige die ín de spanning rust creëert. De wetenschapper voor wie formules levend bewijs zijn. Het elektronisch patiëntendossier waarin de ongebruikte ruimte oneindig meegroeit met het aantal data. Een filosoof die verloren rondloopt en precies daarin de menselijkheid ervaart waarin elk mens, ziek of gezond, geworpen is.

Organisatiefilosoof Mieke Moor liep een jaar lang door de lange gangen van het Radboudumc, sprak er met artsen, verpleegkundigen, patiënten, en vele anderen die op haar pad kwamen en keek naar wat zich om haar heen afspeelde. Ergens onderweg kruisten haar waarnemingen van de witte ziekenhuiswereld zich met haar al lang bestaande fascinatie voor het wit in de kunst, de taal, het denken. Zo ontstond een stille compositie van rondloopverhalen, logboeknotities en beschouwingen over wit en verschijnt door haar ogen de wereld van dit grote ziekenhuis in een menselijke maat.

Mieke Moor publiceerde eerder Tussen de regels, waarvan onlangs de tweede druk verscheen. Eveneens publiceerde zij dit voorjaar samen met enkele vakgenoten Imperfecte adviseur.


Het boek werken in het wit van Mieke Moor is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mieke Moor boeken - Werken in het wit
ISBN 9789086841585
PAGINA’S 108
VERSCHENEN 23-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER IJzer
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,00
Bestel

Andere boeken van Mieke Moor