Mieke Kerckhof, Roger Burggraeve, Ilse Van Halst - De onverschilligheid voorbij

Zeven eigentijdse wegen van barmhartigheid


Barmhartigheid als concreet antwoord op de onverschilligheid in onze wereld Vandaag doet het woord 'barmhartigheid' wat ouderwets aan. En toch voelen we dat er in onze tijd méér dan ooit nood is aan barmhartigheid, mededogen of 'ontferming', zoals zanger Wannes Cappelle dat noemt. Dit boek vertrekt van de menselijke ervaring van barmhartigheid, als context en humus voor de zeven geestelijke wijzen om mensen barmhartig te bejegenen. Dit gebeurt door het aanreiken van inzichten, getuigenissen, meditatieve foto's en evocatieve teksten. Via deze wegen wordt een actuele kijk op barmhartigheid geformuleerd die vertrekt vanuit een visie die gekenmerkt wordt door wederzijdsheid, kwetsbaarheid en veerkracht. Om het boek af te ronden komt de barmhartigheid als goddelijk buikgevoel aan bod.

Unknown

Recensie door Dirk De Wachter

Eenzaamheid is de hel van deze tijd. "L'enfer, c'est le manque des autres." We kunnen maar zijn omdat de anderen ons zien. Onze menselijkheid begint bij verbondenheid en barmhartigheid.


Het boek de onverschilligheid voorbij van Mieke Kerckhof, Roger Burggraeve, Ilse Van Halst is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mieke Kerckhof, Roger Burggraeve, Ilse Van Halst boeken - De onverschilligheid voorbij
ISBN 9789401441902
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 23-04-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lannoo
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,99
Bestel