Michiel Roscam Abbing - Plastic soup atlas van de wereld

We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt. Dezelfde eigenschappen die de afgelopen zeventig jaar plastic zo populair hebben gemaakt, blijken echter funest voor ecosystemen. Plastics zijn niet oplosbaar in water en vergaan niet. Wat plastic in het milieu wel doet, is uiteenvallen in steeds kleinere fragmenten. Daartoe behoren de microplastics. Die zijn zo klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog en gemakkelijk voedselketens kunnen binnendringen.

Zwerfplastic en microplastics worden door het milieubureau van de Verenigde Naties, de UNEP, beschouwd als een van grootste wereldwijde milieuproblemen. Het probleem heeft ook een naam: plastic soup. De plastic soup is overal. Veel diersoorten hebben last van plastic; ze krijgen het binnen, verwonden zich of stikken erin. En ook de mens krijgt de soup inmiddels letterlijk op zijn bord. Aanwijzingen voor gezondheidsschade stapelen zich op.

De Plastic Soup Atlas van de Wereld is thematisch opgebouwd en biedt in zestig rijk geïllustreerde onderwerpen een overzicht van de wereldwijde plastic soup. Het eerste deel is gericht op de oorzaken, het tweede op mogelijke oplossingen. De overkoepelende, niet mist te verstane boodschap is dat er alles aan gedaan moet worden om deze vervuiling te bestrijden.

Michiel Roscam Abbing is politicoloog. Sinds 2011 is hij actief in de strijd tegen de plastic soup bij de Plastic Soup Foundation (PSF) in Amsterdam. Hij doet verslag van wetenschappelijk onderzoek en actuele ontwikkelingen op de site van de PSF: plasticsoupfoundation.org en geeft lezingen over de plastic soup in binnen- en buitenland. Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan.


Het boek plastic soup atlas van de wereld van Michiel Roscam Abbing is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Michiel Roscam Abbing boeken - Plastic soup atlas van de wereld
ISBN 9789088030956
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 26-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lias, Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel

Andere boeken van Michiel Roscam Abbing