Michiel Hegener - Ons wilde oosten 2.0

De toekomst van de Veluwe


In Ons wilde oosten 2.0 schetst Veluwekenner Michiel Hegener (bekend van de ANWB fiets- en wandelgidsen) een plan voor een veel ruigere, wildere en echt natuurlijke Veluwe.

Ons wilde oosten 2.0

In het midden van ons land ligt 100.000 hectare bos, hei en stuifzand, het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa. Dat is gunstig voor Nederland maar niet voor de Veluwe. Al is daar de laatste decennia veel gedaan om de natuur te versterken, de bedreigingen zijn enorm. Ontsluiting voor massatoerisme dooradert nu het hele bos- en heidegebied, sinds kort is de Veluwe Nederlands belangrijkste vakantiebestemming, de agrarische randzones zijn grotendeels in de greep van bio-industrie en intensieve akkerbouw.

Hoe is de Veluwe te herstellen tot een echt natuurgebied, zonder bosbouw, met zo min mogelijk jacht en met zuigende moerassen rondom zoals tot ver in de 19e eeuw? Hoe maken we het grootste leefgebied van onze wilde dieren weer compleet hun domein, dus zó lastig toegankelijk dat het grote publiek er liever wegblijft?

Daarover gaat dit boek, maar ook over de noodzakelijke landbouwtransitie in de zone tussen het bos- en heidegebied en de Rijn, IJssel en Randmeren – 60.000 hectare vol mogelijkheden voor toerisme, nieuwe woonvormen, bosbouw en natuurvriendelijk boeren.


Het boek ons wilde oosten 2.0 van Michiel Hegener is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Michiel Hegener boeken - Ons wilde oosten 2.0
ISBN 9789082997811
PAGINA’S 264
VERSCHENEN 28-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Stuifzand
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,50
Bestel

Andere boeken van Michiel Hegener