Michelle Obama - Mijn verhaal

Becoming


Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en Marian Robinson, haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Maar het leven bracht haar al gauw naar heel andere werelden, onder andere de collegezalen van Princeton, waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn, tot de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte - en waar op een zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen en haar zorgvuldig geplande leven in de war schopte.

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in hetWitte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

Mijn verhaal voert ons door de bescheiden keukens in Iowa en de balzaal van Buckingham Palace, door momenten van verbijsterende droefenis en verbazingwekkende veerkracht. Het voert ons tot diep in de ziel van die unieke, baanbrekende persoonlijkheid die ernaar streeft oprecht te blijven en haar persoonlijke kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?NRC

Recensie door Bas Blokker

Het boek snijdt door de ziel.

Trouw

Recensie door Romana Abels

Ze strooit met persoonlijke details [...] haar levensverhaal - en de openhartigheid waarmee ze het vertelt - dient als les voor jonge vrouwen.

Humo

Recensie door Humo

De bestseller van het najaar is nu al bekend: op dinsdag 13 november verschijnt wereldwijd in 24 talen de autobiografie Mijn verhaal van Michelle Obama.

Het Nieuwsblad

Recensie door Het Nieuwsblad

Een lijvig en onthullend werk.

DWDD

Recensie door Antoinnette Scheulderman

Ik vond het een heel mooi boek om te lezen [...] ze vertelt over haar onzekerheden, en over het leven in het Witte Huis wat heel humoristisch was.

RTL Boulevard

Recensie door Peter van der Vorst

Een ongekend kijkje achter de muren van het Witte Huis.

Koffietijd

Recensie door Janice Deul

Een voorbeeldvrouw voor mij en heel veel vrouwen over de hele wereld.

Koffietijd

Recensie door Jildou van der Bijl

Ik heb het boek een tijdje geleden al kunnen lezen en heb het daarna nog eens herlezen, zo bijzonder vond ik het.

RTL Late Night

Recensie door Twan Huys

We zijn allemaal een beetje Michelle Obama.


Het boek mijn verhaal van Michelle Obama is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Michelle Obama boeken - Mijn verhaal
ISBN 9789048840762
PAGINA’S 480
VERSCHENEN 13-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Hollands Diep
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,99
Bestel

Andere boeken van Michelle Obama