Michel Lafaille - Verlangen naar tuin

Hoe een eigen paradijs ontwerpen


Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin – dat plekje natuur dat je plots ontdekt.

Stel dat je morgen langs het paradijs zou lopen. Zou je dan denken: kijk daar, het paradijs, en gewoon doorlopen? Nee, natuurlijk niet. Adam en Eva werden verdreven uit het paradijs, maar niemand vertelde ooit wat er met de tuin gebeurd is. Is die tuin er nog steeds? Michel Lafaille is ervan overtuigd van wel. Het paradijs bestaat in ieders hoofd. Het zijn beelden, verlangens. Als je een tuin wilt maken waarnaar je verlangt, dan moet min of meer duidelijk zijn hoe die eruitziet.

Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin - dat plekje natuur dat je plots ontdekt, ergens, en dat je meteen een thuisgevoel geeft. Je krijgt inzicht in de elementen waarmee je een tuin kunt opbouwen om dan zelf te gaan scheppen. Hij leidt je rond in bijvoorbeeld de tuinen van Erasmus en Goethe, die van het Loo en Versailles= om te leren kijken en interpreteren. In het laatste hoofdstuk leer je over de liefde voor planten en bomen.


Het boek verlangen naar tuin van Michel Lafaille is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Michel Lafaille boeken - Verlangen naar tuin
ISBN 9789462989757
VERSCHENEN 20-06-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,99
Bestel

Andere boeken van Michel Lafaille