Michel Draguet - Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst

50 jaar na zijn overlijden, boeit René Magritte nog steeds. Hij brengt onze zekerheden voortdurend aan het wankelen. Magrittes mysterieus en uitdagend werk blijft de generaties na hem beïnvloeden, van pop art en conceptuele kunst tot de meest hedendaagse kunstcreaties.

In de tentoonstelling "Magritte, Broodthaers en de hedendaagse kunst" (13 oktober 2017 - 18 februari 2018) brengen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten te Brussel meer dan 50 meesterwerken van René Magritte samen met evenveel moderne en hedendaagse kunstwerken. Centraal staat de dialoog die Marcel Broodthaers aanging met het oeuvre van Magritte: hun gemeenschappelijke interesse voor de teksten van Mallarmé en het onderzoek naar het statuut van het object en dat van de taal leiden tot een nieuwe visie op hun relatie. Met een indrukwekkende selectie werken van moderne en hedendaagse kunstenaars, zoals Andy Warhol, Jasper Johns, Robert Rauschenberg, Ed Ruscha en César, wordt deze erfenis in de kijker gezet. Het boek bij de tentoonstelling bevat teksten van kunstcritici en schrijvers zoals Pepe Karmel, Sara Cochran, Noëllie Roussel en curator Michel Draguet.


Het boek magritte, broodthaers & de hedendaagse kunst van Michel Draguet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Michel Draguet boeken - Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst
ISBN 9789491819759
PAGINA’S 208
VERSCHENEN 28-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Ludion
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,00
Bestel