Michael Amara - Exodus

Belgen op de vlucht 1914 ; 1918


Vluchten. Huis en vaderland halsoverkop verlaten. Het is traumatische gebeurtenis die een mensenleven in een mum van tijd overhoop gooit. Zo was het ook op 8 augustus 1914, toen de Eerste Wereldoorlog losbarstte. Het Duitse leger rolde over het neutrale Belgïe als een pletwals. Meer dan een miljoen Belgen vluchtten naar Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ruim een half miljoen van hen bleef het einde van de oorlog afwachten in ballingschap.

Hoe werden de vluchtelingen in hun gastland opgevangen? Konden kinderen naar school en volwassenen aan het werk gaan? Was er mogelijkheid tot ontspanning? Kortom, hoe beleefden mensen de lange jaren in ballingschap? Dit boek biedt een prangend beeld van de grootste exodus uit onze geschiedenis. Aangrijpende foto's, persoonlijke getuigenissen van vluchtelingen en hulpverleners, brieven, dagboekfragmenten maken deze bittere volksverhuizing pijnlijk concreet. Een overrompelend tijdsdocument.

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van de herdenking van WO I.

Fotoboek, met getuigenissen van vluchtelingen verzameld door Piet Chielens en Kristin Van Damme

Essay: Michaël Amara.


Het boek exodus van Michael Amara is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Michael Amara boeken - Exodus
ISBN 9789490880071
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 03-07-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Tijdsbeeld-Piece Montée
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,95
Bestel