Micha Jacobs - Held op zee

Het avontuurlijke leven van Mark Slats


In 2018 verbreekt Mark Slats, een timmerman uit Wassenaar, het wereldrecord oceaanroeien door in zijn eentje in slechts dertig dagen van de Canarische Eilanden naar de Caraïben te roeien. Daarvoor heeft hij nog nooit geroeid. Amper een halfjaar later start hij in de Golden Globe Race, de zwaarste non-stop solozeilwedstrijd rond de wereld zonder gps en moderne apparatuur aan boord. Die voltooit hij begin 2019 na 214 dagen alleen op zee.

Wat veel mensen als gekkenwerk beschouwen, vindt Mark vooral ‘gaaf’. Als twintiger in Australië jaagt hij op wilde zwijnen en wint hij een kickbokstoernooi, waarna hij van het prijzengeld zijn eerste zeilboot koopt. Daarmee vaart hij, zonder enige zeilervaring, terug naar Nederland. Aan de haaien, piraten en stormen die hij onderweg tegenkomt, weet hij ternauwernood te ontkomen.

Held op zee is het ongelooflijke verhaal van een onverschrokken man voor wie geen avontuur te groot is.

Micha Jacobs (1980) is sinds 2008 verslaggever van weekblad Panorama. Daarnaast schrijft hij voor Playboy columns, recensies en interviews. Hij volgde Mark voor, tijdens en na de Golden Globe Race en voer hem halverwege bij Tasmanië tegemoet. Mede op basis van Marks dagboek schreef hij dit verhaal.


Het boek held op zee van Micha Jacobs is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Micha Jacobs boeken - Held op zee
ISBN 9789064106811
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 26-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Hollandia
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van Micha Jacobs