Boeken over mens en maatschappij

 • Emile Roemer boeken
  E-book
  Emile Roemer - Het kan wel

  Waarom zijn bedrijven beter af met mensen in vaste dienst? Waarom betalen zoveel multinationals zo weinig belasting? Is een zorg mogelijk die gemoedelijk en gastvrij is? Hoe krijgen huurders woningcorporaties weer op de rails? Waarom mogen we vluchtelingen… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Haemin Sunim boeken
  E-book
  Haemin Sunim - Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

  Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment Rust vinden in een drukke wereld De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Ulrich Beck boeken
  E-book
  Ulrich Beck - De wereldrisicomaatschappij

  Het is een vreemde paradox. Onze moderne westerse maatschappij is veiliger dan ooit en toch zijn we banger dan ooit. Op allerlei manieren proberen we dreigingen en onzekerheden uit te bannen, of het nu gaat om de opslag van CO2 in de grond, kindermisbruik,… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • A. Brouwer-Otterspeer boeken
  E-book
  A. Brouwer-Otterspeer - Omgaan met angst

  Veel mensen hebben last van angst. Sommigen ‘lijden’ er zelfs onder. De meeste mensen die lange tijd gevoelens van angst hebben, gaan daar niet goed mee om en houden die gevoelens in stand. Dit boek beschrijft diverse vormen van angst en geeft een aantal… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • A. Schot boeken
  E-book
  A. Schot - Woorden van wijsheid voor vaders

  De apostel Johannes schreef: ‘Ik schrijf u, vaders, want gij hebt Hem gekend, Die van de beginne is.’ Het vader worden is een groot voorrecht, maar tegelijk ook een grote verantwoordelijkheid. Vanaf de zondeval hebben vaders daarmee geworsteld. De Bijbel… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • Ed de Jonge boeken
  E-book
  Ed de Jonge - Beelden van de professional

  Terwijl de inspiratie van professionals wel als de basis voor hun beroepsuitoefening wordt beschouwd, lijkt zij binnen de hedendaagse beroepspraktijk in toenemende mate onder druk te staan. De zoektocht naar mogelijke inspiratiebronnen voor professionalisering… (E-book)

  Lees meer...
  20,00
 • Wouter Backx, Jan Hille Noordhof boeken
  E-book
  Wouter Backx, Jan Hille Noordhof - Effectieve gesprekken

  Je voert ze dagelijks: gesprekken waarin je iets wilt bereiken of gedaan wilt krijgen van de ander. Je probeert een opdracht binnen te slepen, je project de goede kant op te sturen of gewoon je dochter haar huiswerk te laten maken. In alle gevallen is het doel… (E-book)

  Lees meer...
  17,99
 • Yves Bossart boeken
  E-book
  Yves Bossart - Zonder vandaag morgen geen gisteren

  Gedachte-experimenten zijn al meer dan tweeduizend jaar het gereedschap van de filosofie. Ze helpen immers bij het vinden van antwoorden op fundamentele levensvragen. De grote filosofen hebben zulke gedachte-experimenten ontwikkeld om onderwerpen als ethiek,… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Mariana Mazzucato boeken
  E-book
  Mariana Mazzucato - De ondernemende staat

  Zonder de jarenlange investeringen van de Amerikaanse overheid waren Apple en Microsoft nooit zo groot geworden. De alom gewaardeerde econoom Mariana Mazzucato laat in De ondernemende staat zien hoe belangrijk een investerende en innoverende overheid is;… (E-book)

  Lees meer...
  16,99
 • Jaap van Ginneken boeken
  E-book
  Jaap van Ginneken - Het profiel van de leider

  Waarom zijn veel leiders in hetzelfde seizoen geboren? En waarom hebben linkshandigen het Witte Huis overgenomen? Massapsycholoog Jaap van Ginneken presenteert in dit boek de laatste wetenschappelijke inzichten over leiderschap, aan de hand van een analyse van… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • I.A. Kole boeken
  E-book
  I.A. Kole - Verscheurd verlangen

  1963 Contact Orgaan Gereformeerde Gezindte 2013 Het Contact Orgaan Gereformeerde Gezindte (COGG), opgericht in september 1963, wil het gesprek over kerkelijke eenheid bevorderen. Het COGG zet zich in voor een verbetering van de onderlinge verhoudingen tussen… (E-book)

  Lees meer...
  10,99
 • Dik Brummel boeken
  E-book
  Dik Brummel - Het seksuele syteem

  De titel van dit boek doet wat vreemd aan: seksualiteit en systeem: begrippen die toch ver uit elkaar liggen? De inhoud laat echter het tegendeel zien. De schrijver zegt dat er een nauwe samenhang bestaat tussen sekseverschil, seksueel verlangen en… (E-book)

  Lees meer...
    8,50
 • G. van Aalst boeken
  E-book
  G. van Aalst - Vanavond komen ze

  Zowel ambtsdragers als gemeenteleden zien er vaak tegenop. Hoe moet het huisbezoek verlopen? Welke vragen moeten en mogen aan de orde komen? Wat is de bedoeling en de waarde van het huisbezoek? Is het alleen voor ouders of ook voor kinderen? Met behulp van… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • B. Labee boeken
  E-book
  B. Labee - Waarover hebben we het

  Elke week, vanaf september tot Pasen, worden onze jongeren verwacht op catechisatie. Waarover hebben we het dan eigenlijk? In dit boekje aandacht voor de catechisant, de catecheet, de leerstof bij het catechetisch onderwijs, de catechisatielessen en de taak… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • Anne van het Hart boeken
  E-book
  Anne van het Hart - Inspiratieboekjes Inspiratie boekje 2015

  Aan inspiratie heb je nooit genoeg. Dit boekje bevat voor elke week van het jaar een inspirerende tekst. Een tekst die jou soms de spiegel voor zal houden, je aanzet tot actie of je aan het denken zet. Het staat vol verhaaltjes die jou helpen de volgende stap… (E-book)

  Lees meer...
    4,95
 • Dina Siegel boeken
  E-book
  Dina Siegel - Het Zandpad - closing brothels or closing eyes?

  In 2000 werd in Nederland het bordeelverbod opgeheven. De kern van dit legaliseringsbeleid was om onderscheid tussen sekswerk en gedwongen prostitutie mogelijk te maken. Niettemin bleek de vermeende connectie tussen sekswerk en mensenhandel vanzelfsprekend… (E-book)

  Lees meer...
  28,99
 • L. Terlouw boeken
  E-book
  L. Terlouw - Als thuisblijven moeilijk wordt

  Ouderen krijgen dikwijls met veel zorgen te maken. De gezondheid gaat achteruit, geliefden vallen weg, thuis blijven gaat niet langer en zoveel zaken meer. Hoe moet je daar als oudere zelf mee omgaan, wat vraagt het van kinderen, maar ook welke taak ligt er… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • H. van den Belt boeken
  E-book
  H. van den Belt - Licht in de vuurtoren

  De gereformeerde gezindte heeft veel weg van de Katwijkse vuurtoren. Een statig en stevig monument. Smetteloos, wit, vierkant. De vuurbaak heeft vele stormen getrotseerd, maar het licht is gedoofd. De gereformeerde gezindte staat nog altijd als een huis, maar… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • C. Smits boeken
  E-book
  C. Smits - Het heil is des Heeren

  Deze bundel over het Bijbelboek Jona bevat vijf niet eerder uitgegeven preken van ds. C. Smits. Thema’s die aan de orde komen zijn: 1. Een grote vis door God beschikt (Jona 2:10) 2. In grote benauwdheid (Jona 2:1-4) 3. Een gebed in het ingewand van de vis… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Floris van den Berg boeken
  E-book
  Floris van den Berg - Beter weten

  Klimaatverandering, dreigende zoetwaterschaarste, botsing tussen de vrije wereld en de islam, mondiale mensenrechtenschendingen, uitputting van grondstoffen, het wankele economische systeem: de problemen waar wij voor staan zijn moeilijk te bevatten. Kan de… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Annelies Hoornik, Frans Vermeulen boeken
  E-book
  Annelies Hoornik, Frans Vermeulen - Engelen

  Tips en adviezen voor het bewandelen van je levenspad Hoe doe je dat nou precies, contact leggen met de Engelen om je heen? En wat kun je verwachten als je een Engel ontmoet? Welke gedaantes nemen ze aan en in hoeverre kunnen Engelen ons helpen bij de keuzes… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • James Allen boeken
  E-book
  James Allen - Zoals een mens denkt

  Het boekje “Zoals een mens denkt” (As a man thinketh) uit 1902 en geschreven door James Allen, is al sinds vele decennia een klassieker. Hij behandelt hierin de invloed van ons denkgedrag op onze eigen leven. Het is een beknopt boek, maar bevat niettemin… (E-book)

  Lees meer...
  12,67
 • Peter Mertens boeken
  E-book
  Peter Mertens - De Miljonairstaks en zeven andere briljante ideeën om de samenleving te veranderen

  ‘Het lijkt altijd onmogelijk’, zei de betreurde Nelson Mandela, ‘tot het gerealiseerd is.’ De kinderen uit de mijnen halen en de schoolplicht invoeren, dat was voor sommigen ‘te gek voor woorden’. En toch gebeurde het. Betaald verlof en de… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Baudy Wiechers boeken
  E-book
  Baudy Wiechers - Breng balans in je gezin

  Herken je dat? Dat je je kinderen niet wilt straffen, geen ruzie wilt, maar dat het de enige optie lijkt om iets voor elkaar te krijgen? Dat het gebruiken van macht bijna altijd een onvoldaan gevoel oplevert? Hoe zou het zijn als ouders en kinderen samen een… (E-book)

  Lees meer...
  12,95
 • Wouter Landman boeken
  E-book
  Wouter Landman - Blauwe patronen

  Dit boek gaat over hoe straatagenten betekenis geven aan de omgeving waarin zij moeten optreden. Hoe lezen zij de straat? Hoe stellen zij vast wat er in een situatie aan de hand is? Hoe komen zij tot oordelen over wat er moet gebeuren? Dergelijke vragen worden… (E-book)

  Lees meer...
  34,99