Boeken over opvoeding van kinderen en jongeren

 • Jolanda Stellingwerff boeken
  Jolanda Stellingwerff - Durven vragen

  Ouders vertellen wat zij doen en aan wie zij steun vragen als met een opvoedingsvraag worstelen.Amsterdamse ouders over opvoeden Hoe voeden andere ouders op? Wat doen vaders of moeders bij mij in de straat, buurt of stad? Welke keuzes maken ze en wie betrekken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Carlijn Hermes boeken
  Carlijn Hermes - Samen zeggen we DAG

  Je wilt het beste voor je kind door te zorgen dat ze gezond eten en zich sociaal-emotioneel kunnen ontwikkelen. Maar waarom laten we onze kinderen dan uren turen naar een scherm? Dat komt omdat niemand ons ooit heeft geleerd wat digitale technologie met ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Connie Triantafillidis, Romy Hebers boeken
  Connie Triantafillidis, Romy Hebers - De gids over drukke kids

  Een kind met druk gedrag heeft vaak veel positieve kwaliteiten zoals: veel energie, gevoel voor humor, creativiteit, out of the box denken, spontaniteit. Helaas worden die leuke kanten vaak ondergesneeuwd door bijvoorbeeld slechte concentratie, hyperactiviteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Herbert Hahn boeken
  Herbert Hahn - Levensbronnen van de ziel

  Kort na de start van de vrijeschool in 1919 richtte Rudolf Steiner op verzoek van ouders van de school het vrije godsdienstonderwijs in, waarin – totaal onafhankelijk van elke kerkelijke richting – de natuurlijke religiositeit van de kinderen werd behoed,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Dr. Bob Hamrin boeken
  Dr. Bob Hamrin - Geweldige Vaders

  "Er is geen boek over het gezin wat vandaag de dag harder nodig is ... en misschien is er ook wel niemand beter gekwalificeerd om het te schrijven ... Dit boek kent geen leeftijdslimiet. Ik kan er veel van leren. Dat kun jij ook!" - Billy Graham "Zelfs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Paul Viester boeken
  Paul Viester - Loslaten, hoe doen ouders dat?

  Paul Viester (7 januari 1968, Zwolle, Nunspeet) beschrijft in dit boek zijn ervaringen met Het Loslaten van zijn kinderen tijdens de eerste veertien jaar van hun leven. Daarnaast beschrijft hij zijn ervaringen met de manier waarop hij gezien heeft hoe andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Edmond Schoorel, Nicole Weerts boeken
  Edmond Schoorel, Nicole Weerts - Slaappatronen

  Slapen doen we allemaal. Over het belang van voldoende slaap (voor volwassene én kind) is steeds meer bekend, als ook over de mogelijke gevolgen als we langere tijd aan een slaaptekort lijden. Slaap zorgt er niet alleen voor dat we herstellen van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Lorraine Murray boeken
  Lorraine Murray - Ontspannen kinderen

  Stress- en gedragsstoornissen komen vaak voor bij kinderen, die steeds meer gebombardeerd worden door marketingcampagnes, geconfronteerd worden met school- groepsdruk en de stress van de volwassenen om hen heen kunnen waarnemen. Mindfulness en meditatie kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Floor van Lier boeken
  Floor van Lier - Op vakantie met hooggevoelige kids

  Eindelijk vakantie: heerlijk! Toch? Veel ouders van hooggevoelige kinderen hebben een haat-liefde verhouding met de vakantie. Want het is natuurlijk heerlijk om niets te moeten en veel samen te kunnen zijn. Tegelijkertijd kan het wegvallen van de vertrouwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ruud Van Lent boeken
  Ruud Van Lent - De ontwikkeling van een gelukkig kind

  Het boek geeft ouders & opvoeders inzicht in belangrijke ontwikkelingsfasen van een kind. Het geeft inzicht in wat veilige gehechtheid gemeen heeft met een hoge zelfwaardering. Vooral het zelfvertrouwen en respect uit de formule van zelfwaardering zijn van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,80
 • Betsy van de Grift boeken
  Betsy van de Grift - Ergens tussen 0 en 12

  Dit boek is een lekker weglees-werk voor professionals, maar ook relevant voor schoolleiders, managers kindcentra en bestuurders.IKC’s staan in grote belangstelling zowel in de praktijk als bij de gemeentelijke overheid die een belangrijke rol wil spelen bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Renske Gerritse boeken
  Renske Gerritse - De gids over hoogsensitieve pubers

  De puberteit is voor zowel de pubers zelf als voor hun ouders een periode van storm en stress. Er verandert veel in zowel het lijf als de hersenen van de tieners, waarbij hormonen en emoties een belangrijke rol spelen. Hoogsensitieve pubers brengen hun eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Tina De Gendt boeken
  Tina De Gendt - Papa hoort er ook bij

  Families zijn in onze moderne maatschappij meer divers dan ooit. Toch houden we krampachtig vast aan bepaalde rollenpatronen en stereotypen, soms onbewust. Want als we aan opvoeding denken, zeker in moeilijke situaties zoals armoede, dan vergeten we nog te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Nieske Selles-ten Brinke boeken
  Nieske Selles-ten Brinke - Gods liefde doorgeven

  Gods liefde doorgeven van Nieske Selles-ten Brinke is bijbelstudieboek voor opvoedkringen en moedergroepen biedt acht themahoofdstukken om je samen met andere ouders te verdiepen in de geloofsopvoeding aan je kinderen. Bijbelstudie en praktijksituaties, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Suzanne Strijbosch-van Snippenberg boeken
  Suzanne Strijbosch-van Snippenberg - Zie wat je kind beweegt

  Buitensporig huilen van je baby, gefrustreerde boosheid van je peuterpuber, druk gedrag of extreem slecht eten. Aan het gedrag van een jong kind merk je meestal wel dat het niet goed in zijn vel zit. Maar wat er precies aan de hand is, is veel minder duidelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jessica Hebly boeken
  Jessica Hebly - Het perfecte kind

  We leven in een prestatiemaatschappij. De druk die zowel ouders als kinderen ervaren, is groot. Door deze prestatiedruk, de hoge verwachtingen en de daarmee gepaard gaande stress en (faal)angst haken kinderen en jongeren vroegtijdig af en komen ze nauwelijks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sam Tomlow boeken
  Sam Tomlow - Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

  Voor ouders is de kleuterschool veelal het eerste moment dat zij in aanraking komen met het onderwijs van hun kind. De overstap van je kind thuis opvoeden naar samen met de leerkracht je kleuter ondersteunen op zijn of haar weg naar zelfstandig mens, vraagt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Claire HELLELE boeken
  Claire HELLELE - Praktische gids voor een nieuw samengesteld gezin

  Nieuw samengestelde gezinnen zijn tegenwoordig zo ingeburgerd dat het lijkt alsof ze niet bijzonder meer zijn! In films en reclamespots zie je misschien wel dat er af en toe ruzie gemaakt wordt, maar uiteindelijk schuift iedereen gezellig aan tafel, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Eva Brouwer boeken
  Eva Brouwer - 'Even tot 10 tellen'

  Het leukste kinderboek óók voor moeders! "Dag schat, mama moet werken!” "Mama moet alleen nog even dit mailtje sturen...” "Wat moet ik nou weer op tafel zetten?” Herkenbaar voor veel werkende moeders: Je wilt succesvol zijn in je werk, voor je kinderen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Isabelle Filliozat boeken
  Isabelle Filliozat - Eerste hulp bij pubergedrag

  De praktische gids voor ouders om pubers beter te begrijpen en ondersteunen.Hij neemt ondoordachte risico's, zij heeft geen vrienden, hij is verslaafd aan videogames, zij drinkt alcohol, hij rookt, haar kamer is een echte bende, zij provoceert graag, hij is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elisabeth Timmermans boeken
  Elisabeth Timmermans - Liefde in tijden van Tinder

  Tegenwoordig is Tinder veruit de populairste dating app, met meer dan 300.000 Belgische en 1.500.000 Nederlandse gebruikers. Het einde van de romantiek, volgens sommigen. De oplossing voor singles op zoek naar de ware, volgens anderen. Wat is de waarheid?In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • N. Laly boeken
  N. Laly - Verblijfsmodellen co-ouderschap

  Kinderen wiens ouders niet meer samenleven, verblijven gewoonlijk afwisselend bij hun vader en hun moeder. Vandaag worden meer en meer allerlei andere verblijfsmodellen overeengekomen dan de week/week regeling. Maar welke zijn dit? Deze praktische handleiding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Marian Plat boeken
  Marian Plat - Eerste hulp bij hoogbegaafdheid

  Eerste hulp bij hoogbegaafdheid is een praktisch handboek voor leerkrachten en ouders om vaardig te worden in het begeleiden van (hoog)begaafde kinderen. Het begint met een stuk theoretische basis waarin de karakteristieken en het signaleren van hoogbegaafde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Luigi Giussani boeken
  Luigi Giussani - Het risico van de opvoeding

  Het risico van de opvoeding is de eerste uitgave in het Nederlands van het inmiddels klassieke werk Il rischio educativo van de grote Italiaanse opvoedingsdeskundige Luigi Giussani.Opvoeden is voor Luigi Giussani e-ducare, uit de pupil halen wat er in zit en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Marjon Post-Bakker boeken
  Marjon Post-Bakker - Gewoon anders

  Bij autisme wordt vaak gekeken naar het gedrag en het gebrek aan sociale interactie. Mijn ervaring is dat veel van de problemen beginnen bij het begrijpen van prikkels en bij de prikkelverwerking.Dit boekje is een hulpboekje voor kinderen. Om samen met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00