Boeken over religieuze poëzie

 • Tonnis Buurma boeken
  Tonnis Buurma - Spiegelmomenten

  Er gaat dagelijks een stroom van informatie door ons heen. En dat kan verwarrend zijn. Om deze verwarring tegen te gaan zetten we onze zintuigen in om die informatie te verwerken. Maar hoe zou het zijn als we onze zintuigen zouden gebruiken om te kijken, waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • van Dijkhuizen Jaap boeken
  van Dijkhuizen Jaap - De 7+1 werken van Barmhartigheid

  Eeuwenlang ?van hogerhand? voorgeschreven: de zeven werken van barmhartigheid. De eigenzinnige kunstenaarshand van Gerard Ursem maakte er acht van en verbeeldde die in kleurrijke ?druksels?. De dichter zag het, liet zich erdoor inspireren. Wist dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,49
 • Dietrich Bonhoeffer boeken
  Dietrich Bonhoeffer - Dit is het uur van de trouw

  In de beroemde brieven van Dietrich Bonhoeffer (1906-1945), geschreven vanuit de gevangenis, staan verspreid een tiental gedichten. Samen met enkele losse gebeden uiterst persoonlijke uitingen van de theoloog en verzetsstrijder. Aanleiding, inhoud, vorm en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Samuel Davids boeken
  Samuel Davids - Ik hou van mijn God

  Sam heeft de liefde van God leren kennen, ook heeft hij geleerd hoe hij God mag liefhebben. Ieder kind van God heeft zijn of haar manier om God te aanbidden. Sommige praten er veel over, sommige bidden, sommige zingen of schilderen. En Sam? Sam die schrijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,78
 • Frits Deubel boeken
  Frits Deubel - In vertrouwen op Hem

  Bundel met gedichten van Frits Deubel die laten zien dat God er altijd voor ons is en dat we op Hem kunnen bouwen. Frits Deubel (1927-2017) was een geliefd dichter. Van zijn hand zijn veel gedichtenbundels verschenen. (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Frits Deubel boeken
  Frits Deubel - Door God bemind

  Bundel met gedichten waarin Gods grote liefde voor ons centraal staat. In zijn liefde zijn wij geborgen. Frits Deubel (1927-2017) was een geliefd dichter. Van zijn hand zijn veel gedichtenbundels verschenen. (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • van der Ent Henk boeken
  van der Ent Henk - De sprong in het alledaagse

  In dit boek maakt Henk van der Ent duidelijk waarom hij zich ‘agnost uit eerbied’ noemt. Ook legt hij uit waarom het schrijven van poëzie voor hem noodzakelijk is. Het dichterschap is, evenals het geloof, de kern van iemands identiteit. Iedereen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,49
 • Anneke Hendriksen-Budding boeken
  Anneke Hendriksen-Budding - Gevonden bestaan

  (Altijd) zoekende is de mens. Maar Eén is eeuwig en altijd Dezelfde. Je zeker weten van die Ene, de Levende en Eeuwige: in Hem een gevonden bestaan.De combinatie van teksten en foto's is zorgvuldig gekozen, steeds met Anneke in gedachten. De bundel is tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Wakker worden in het licht

  Dertig meditatieve teksten, zowel geschikt voor persoonlijke verdieping als voor vieringen rond Pasen.Na de succesvolle bundel Opluisteren komt de geliefde auteur Joke Verweerd nu met heuse opvolger: een bundel sprekende gedichten en overdenkingen voor de tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jaap Zijlstra boeken
  Jaap Zijlstra - Helder geheim

  NaasteIk wist niet meerdat jij aan mij zou denken,ik kwam je tegenin de straten van de nacht,niet tegen, nee,je kwam me achterop,ik heb je niet geweten,terwijl je steedsten naaste bijmij was.Een bijna-doodervaring was de wonderlijkste en mooiste gebeurtenis in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bénédicte Lemmelijn boeken
  Bénédicte Lemmelijn - Woordzicht

  Poëzie is een manier van kijken, misschien zelfs een manier van leven ... Een wijze om met aandacht te zien, te horen, te voelen, kortom, het leven te proeven en te smaken. De gedichten die u in deze bundel aantreft, zijn veelal heel concreet. Wezenlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter Heuveling boeken
  Peter Heuveling - Vaders mooiste

  Een Christelijke bundel vol teksten, gedachten en gedichten over de liefde van God, de schoonheid van de natuur en beloften voor de toekomst. In de bundel Vaders mooiste beschrijft Peter Heuveling gevat en direct overdenkingen voor het leven. In korte verzen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Bertram Westera boeken
  Bertram Westera - En wie omarmt je niet

  U2 groeit in de jaren tachtig uit tot een mega-act die de grootste stadions vol krijgt, de grootste wereldproblemen te lijf gaat, en vol overtuiging een subversief-rooms geloof belijdt. Dan, in , valt de Berlijnse Muur. En dat verandert de wereld. Die wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Mijn lief

  Het boek Hooglied is een bundel Hebreeuwse liefdespoëzie die in beurtzang gezongen. Nog altijd blijken deze liefdesliederen generaties jonge en oude mensen aan te spreken. Dat is niet verwonderlijk: de taal van de liefde is immers van alle tijden. Al lezend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Marijke van Dijk, S. van Campen boeken
  Marijke van Dijk, S. van Campen - Een diepe voor in de aarde

  Een diepe voor in de aarde bevat veertien schilderingen en gedichten, geïnspireerd op de traditionele kruisweg. In deze nieuwe kruiswegstaties staat niet zozeer het lijden van Jezus centraal, maar de mens nu. Zij verbeelden de levensweg die ieder van ons op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Frits Deubel boeken
  Frits Deubel - God hoort je

  God hoort je: gedichten die over bidden gaan. Aangevuld met mooie landschapsfotografie.Het gedichtenbundeltje heeft een mooi verzorgde harde kaft en is daardoor een stijlvol cadeautje.Van Frits Deubel zijn reeds meer dan 50.000 gedichtenbundels verkocht. (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • J. von Halle boeken
  J. von Halle - Het Onze Vader

  Judith von Halle heeft een bijzonder vermogen. Zij omschrijft dit zelf als volgt: 'Het kan gezien worden als een soort 'reis in de tijd' waarbij alle zintuiglijke indrukken zoals wij die in het dagbewustzijn van het hier en nu kunnen hebben, aanwezig zijn -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,45
 • Frits Deubel boeken
  Frits Deubel - Een leven vol liefde

  Een leven vol liefde laat zien waar het om draait: naastenliefde en bovenal leven vanuit Gods onmetelijke liefde. Frits Deubels leven stond in het teken van uitdelen: het evangelie delen met anderen, steun bieden aan mensen die het moeilijk hebben, de liefde… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Frits Deubel boeken
  Frits Deubel - Een lied van hoop

  Bemoedigende gedichten, die laten zien dat er altijd hoop is. Mooi om weg te geven aan iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. De bundel is luxe uitgevoerd door de harde kaft en het volledig full colour binnenwerk met prachtige fotografie.Frits… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Ria Borkent boeken
  Ria Borkent - Mattëus passie

  Eindelijk is er een poëtische hertaling van de Matthäus Passion die recht doet aan de boodschap.Er is nu een vertaling die de gelovige inhoud van de Matthäus Passion respecteert en de letterlijke tekst van het meesterwerk van Johann Sebastian Bach op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Het laatste avondmaal

  In dit boek beschrijft Judith von Halle de gebeurtenissen rond het laatste avondmaal en de esoterische achtergronden ervan. De auteur is door haar bijzonder geestelijk inzicht in staat ons een beeld te geven van de joodse cultus zoals die plaats vond in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,45
 • auteurs van www.gedichtensite.nl boeken
  auteurs van www.gedichtensite.nl - Licht van vrede

  Deze gedichten zijn tot stand gekomen in samenwerking met www.gedichtensite.nl. Verschillende dichters van deze site, maar ook dichters van daarbuiten hebben hun zelfgeschreven kerstgedichten voor deze bundel ingezonden. De gedichten zijn niet alleen bedoeld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Hannie Piket - Schuller boeken
  Hannie Piket - Schuller - Kleur mijn wereld

  Mijn naam is Hannie Piket - Schuller Ik woon in Dordrecht Mijn motivatie om gedichten te gaan schrijven was de inspiratie die ik kreeg om dingen op te schrijven die ik op dat moment zo voelde en wilde delen. Het is een gevarieerde bundel geworden.Met deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,38
 • Jan van der Veen boeken
  Jan van der Veen - Als kostbaar goud

  "Als kostbaar goud" is de derde gedichtenbundel van Jan van der Veen. De taal die Van der Veen spreekt in zijn gedichten, is duidelijk en herkenbaar en geeft stof tot nadenken. Hij verwoordt gevoelens die met geloof en het aardse leven te maken hebben. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hieronymus van Alphen boeken
  Hieronymus van Alphen - Kleine gedichten voor kinderen

  De kinderliefde Mijn vader is mijn beste vrind. Hij noemt mij steeds zijn lieve kind. 'k Ontzie hem, zonder bang te vrezen. En ga ik hupp’lend aan zijn zij, ook dan vermaakt en leert hij mij; Er kan geen beter vader wezen! Ik ben ook somtijds wel eens stout,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95