Boeken over pastoraat

 • Rolienke van der Velde boeken
  Rolienke van der Velde - Dan neem je toch een hond?

  Een kinderwens die (nog) niet vervuld is kan je gedachten behoorlijk beheersen. Dit boek wil je helpen om constructief om te gaan met alle emoties, gevoelens en gedachten die door je heen gaan. Je krijgt informatie over allerlei zaken die je tegenkomt in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Ds. P. Vernooij, Ds. G.H Vlijm, Ds. C.J. Droger, Ds. J. Joppe, Ds. D.W. Tuinier boeken
  Ds. P. Vernooij, Ds. G.H Vlijm, Ds. C.J. Droger, Ds. J. Joppe, Ds. D.W. Tuinier - Onder de aandacht

  In elke kerkelijke gemeente zijn gemeenteleden met een beperking. In de hectiek van het gemeentewerk kunnen zij over het hoofd worden gezien. In dit boek wordt daarom aandacht gevraagd voor het pastoraat aan de kwetsbare mensen in de gemeente. Vaak is er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Paul Wolfe boeken
  Paul Wolfe - Mijn God is getrouw

  Paul Wolfe was 28 jaar oud, studeerde theologie en was bijna een jaar getrouwd toen hij de boodschap kreeg dat hij kanker had. In dit boek vertelt hij over de diagnose, behandeling en genezing van zijn ziekte. De nadruk ligt op de geestelijke lessen die hij in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Op weg naar Kerstmis 2018

  Op weg naar KerstmisTeksten voor de dagen van de AdventIn 7 hoofdstukken neemt dit boekje de lezers bij de hand door de periode van Advent en Kerstmis (Christus Koning, Advent, Kerstmis, Heilige Familie, Driekoningen, Maria Lichtmis). Elk hoofdstuk is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • P. Vermaat boeken
  P. Vermaat - Voorbereiding voor de laatste reis

  Wanneer we dit leven verlaten, is het belangrijk dat we dit niet onvoorbereid doen. Een conflict dat niet verzoend is of een vraag die nooit beantwoord is, kan het leven van de achterblijvers moeilijk maken. Daarnaast is het voor de familie van grote waarde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • L.W. Smelt boeken
  L.W. Smelt - Van kracht tot kracht...

  De vieringen van het Heilig Avondmaal zijn hoogtepunten voor de gemeente van Christus. De liefde tot God, de onderlinge gemeenschap en het persoonlijk geloofsleven worden gevoed. Daarom zijn veel christenen op zoek naar meer toerusting rond de viering van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • M. van Campen boeken
  M. van Campen - Verbonden in liefde en trouw

  Het huwelijk wordt wel vergeleken met een tweemotorig vliegtuig. De ene motor is die van de liefde, terwijl de andere de trouw symboliseert. Beide motoren zijn nodig om een vliegtuig in de lucht te houden en op de plaats van bestemming te brengen.Omdat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Margriet van der Kooi boeken
  Margriet van der Kooi - Verdriet is een werkwoord

  Rouwen om het verlies van een geliefde, je baan, je gezondheid. Verdriet hebben omdat je kinderloos of single bent. Niemand heeft gestudeerd voor verdriet hebben en rouwen. Toch krijgen we er allemaal mee te maken.Er zijn mensen die zeggen dat het een weg is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Thomas Quartier boeken
  Thomas Quartier - Anders leven

  Anders leven.Monniken vervullen tegenwoordig verschillende functies: zij runnen kloosters, zijn gesprekspartner voor velen, en staan symbool voor een inspirerende levenswijze. Maar waar bestaat die inspiratie precies uit - binnen en buiten de kloosterpoort?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Aart Peters, Leo Smelt boeken
  Aart Peters, Leo Smelt - Ontmoeting

  Pastorale bezoeken afleggen, het is mooi, dankbaar, spannend en soms zwaar om te doen. Dit boek wil pastorale bezoekers inspireren, nieuwe ideeën aanreiken en laten leren van anderen. Voor twintig pastorale doelgroepen en situaties geven de auteurs drie tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Wim ter Horst boeken
  Wim ter Horst - Over troosten en verdriet

  'Over troosten en verdriet' van Wim ter Horst is een christelijke klassieker. Een boek voor mensen die te maken hebben met diepgaand lijden en die zoeken naar een passend antwoord. Traditionele antwoorden zijn niet altijd toereikend. Ter Horst reikt veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Corien Rietberg, Corjan Matsinger boeken
  Corien Rietberg, Corjan Matsinger - Handboek voor kinder- en jeugdpastoraat

  Jongeren en ouderen verschillen nogal van elkaar. Jongerenpastoraat vraagt dan ook om een andere aanpak dan het pastoraat aan volwassenen. Dit boek legt een fundament onder jeugdpastoraat, reikt een aantal basisvaardigheden aan, geeft inzicht in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • H. van den Belt boeken
  H. van den Belt - Een eeuwig verbond

  Als doopouders heb je een zware verantwoordelijkheid. Je belooft je kinderen een christelijke opvoeding te geven. Je verplicht je om hen de Heere Jezus te leren kennen. Wie kan die belofte nakomen? De auteur neemt doopouders mee in hun voorbereiding op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • D. Wilkerson, Z.C. van Dugteren-Guise boeken
  D. Wilkerson, Z.C. van Dugteren-Guise - Het kruis in de asfaltjungle

  In het midden van de 20e eeuw verliet een jonge predikant zijn rustige gemeente op het Amerikaanse platteland: David Wilkerson. Hij wist dat God hem riep naar de achterbuurten van New York, waar jeugdbendes de dienst uitmaakten. De meeste mensen dachten dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • L. Crabb boeken
  L. Crabb - Van binnenuit

  Van binnenuit is een bestseller geworden, omdat veel christenen moe zijn van het ophouden van de schijn dat het-wel-goed met hen gaat.Daarom hebben zij het sterke verlangen om Christus dieper te leren kennen en om echt een ander mens te worden. Ze willen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • André Maliepaard, Henrike de Gier, Corien Rietberg boeken
  André Maliepaard, Henrike de Gier, Corien Rietberg - Handboek voor jeugdleiders

  Het handboek is geschreven voor iedere jeugdleider in de gemeente en staat vol praktische tips. Je vindt er talloze werkvormen, ideeën voor gebed, tips om orde te houden en handvatten voor een goed gesprek. Goed om van a tot z door te lezen, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Marco van der Straten boeken
  Marco van der Straten - Als ik in de hemel kom

  Hoe zit het eigenlijk met leven na de dood? Wat zegt de Bijbel erover en welke verwachting hebben christenen? Marco van der Straten gaat op zoek naar antwoorden en neemt de lezer mee op een pelgrimsreis langs mensen die over de hemel en eeuwigheid hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Erwin de Ruiter boeken
  Erwin de Ruiter - Omgaan met verleiding

  Dit boek gaat over het omgaan met verleidingen, doorbreken van patronen en het gericht zijn op God. Hoe sneaky verleidingen kunnen zijn, hoe veel omvattend en gevaarlijk, wordt besproken aan de hand van het thema seksverslaving.Dit boek gaat over het omgaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Gerry Kramer-Hasselaar boeken
  Gerry Kramer-Hasselaar - In gesprek

  Als ouderling of bezoekmedewerker kom je met veel verschillende mensen in gesprek. Het is elke keer weer spannend hoe een gesprek zal verlopen. Lukt het om echt contact te krijgen met elkaar? Wat zeg je bij ziekte, hoe ga je om met kritiek op de kerk?Het boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • c. Menken-Bekius boeken
  c. Menken-Bekius - Werken met rituelen in het pastoraat

  Ieder mens kent eigen rituelen, De manier waarop wij aan onze dag beginne, verloopt voor de meeste mensen volgens een vast patroon: het ochtendritueel. Op het werk worden we geholpen door werkrituelen. Feestrituelen markeren onze hoogtijdagen. In onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Pauline Hendriks boeken
  Pauline Hendriks - Geloof ligt op straat

  We praten steeds minder met elkaar. Gewoon even kletsen of een diepgaand gesprek. Dat is jammer, want dan helpen we elkaar steeds minder. We geven elkaar geen raad en vinden geen luisterend oor bij belangrijke levensvragen.Honderd wijkbewoners, kerkleden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • H.C. van der Meulen boeken
  H.C. van der Meulen - Liefdevol oog en open oor

  Door de complexiteit en de snelheid van onze samenleving hebben steeds meer mensen moeite overeind te blijven. Dat maakt het pastoraat binnen de kerk tot een van de omvangrijkste werkterreinen, waardoor voortdurend toerusting nodig is.Dit handboek pastoraat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Margriet van der Kooi boeken
  Margriet van der Kooi - Pelgrims en zwervers

  In een uitvoerige en leerzame inleiding laat de auteur zien hoe ziekenhuispastoraat in de praktijk vormgegeven kan worden. Het boek is daardoor geschikt voor iedereen die pastoraal actief is.?Ik merk nooit iets van God.?Zou dat waar zijn? Vaak hebben mensen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • H.J. Lam boeken
  H.J. Lam - Van doopzitting naar doopvont

  Van doopzitting naar doopvont ontstondvanuit de praktijk van de doopcatechese enbehandelt in dagboekvorm het klassieke enonovertroffen doopformulier. In een reeks vanzeventien dagen wordt dit formulier stap voorstap besproken. Iedere dag bevat een gedeelteuit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Nynke Dijkstra-Algra boeken
  Nynke Dijkstra-Algra - Handleiding bij Verscheidenheid van gaven en Je bent begaafd

  Sinds een aantal jaren is in Nederland de belangstelling voor 'gavengericht' werken gegroeid. Nynke Dijkstra-Algra schreef een methode om de gemeente toe te rusten tot gavengericht denken en oog te krijgen voor eigen gaven. Deze methode verscheen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99