Boeken over pastoraat

 • Redactie Open Deur boeken
  Redactie Open Deur - Als ik me eenzaam voel

  'Ik voel me erg eenzaam', geven meer dan een miljoen Nederlanders aan. Voor velen is dat een groot probleem. Maar eenzaamheid kan je ook helpen tot jezelf te komen. Om te ontdekken hoe iemand de eenzaamheid ervaart, is het nodig erover te praten. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,99
 • T. van Woudenbergh-Mesch boeken
  T. van Woudenbergh-Mesch - Leef zoals jij bedoeld bent

  Een tuin vol bloemen: kleurig, fleurig en uniek...Wie wil dat niet?Jouw leven is als een tuin. Maar is het de tuin die je je zou wensen? Soms zou je het zo anders willen... is het niet de tuin die het zou kunnen zijn. En wie bepaalt eigenlijk wat er in jouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Willem van der Horst boeken
  Willem van der Horst - Met beide benen op de grond

  Soms lijkt de wereld van je geloof en de kerk los te staan van het dagelijkse leven. De woorden en overtuigingen van de kerk 'klikken' niet met de ervaringen van elke dag. Ze komen nogal eens uit een tijd die niet meer past bij de onze. En vaak verhuizen ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maarten van Dijk, Jantine den Uijl-van Loon boeken
  Maarten van Dijk, Jantine den Uijl-van Loon - Twee gezichten

  Vanbuiten zijn ze charmant, slim en betrouwbaar. Ze hebben een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Vanbinnen is er weinig empathie, ze zijn onzeker en doen zich beter voor dan ze zijn. Omgaan met iemand die lijdt aan narcisme is spitsroeden lopen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Janneke Burger, Reinier Sanders, Nanda van Eijk boeken
  Janneke Burger, Reinier Sanders, Nanda van Eijk - Handboek voor kinderwerkers

  Kinderen hebben een belangrijke plaats in de kerk. Om wie ze zijn. Maar ook om wie ze mogen worden. Dit boek helpt de lezer een eigen visie te ontwikkelen op kinderwerk en geeft een wereld aan praktische tips om het werk vorm te geven. Een paar onderwerpen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Willem Marie Speelman boeken
  Willem Marie Speelman - Levende Franciscaanse spiritualiteit

  Levende franciscaanse spiritualiteit.Mensen uit de traditie van Franciscus van Assisi vertellen een verhaal over een bepaalde activiteit of gebeurtenis uit hun leven. Hun verhaal wordt op methodische wijze ontsloten om te laten oplichten hoe in hun dagelijkse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mimi Deckers-Dijs boeken
  Mimi Deckers-Dijs - Een liefdeslied als protest

  Een liefdeslied als protest.Wanneer ballingen weer terugkeren in hun eigen land Israël, soms met hun buitenlandse vrouwen, ontdekken zij dat ook volksgenoten die niet in ballingschap zijn afgevoerd, soms getrouwd zijn met niet-Hebreeuwse vrouwen.Dit zorgt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • G. Groener boeken
  G. Groener - Ingewijd en toegewijd

  Pastor zijn is een mooi beroep, maar er zijn vele tekenen dat hetook een zwaar beroep is. Met name in het parochie- en gemeentepastoraatstoten pastoraal werkenden op grote moeilijkheden: deveranderingen volgen elkaar steeds sneller op en de toekomst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • J. Slingerland, G.H. Abma boeken
  J. Slingerland, G.H. Abma - Vaders kind

  Ze kan bulderen van de lach. Ze bekijkt de wereld met andere ogen dan wij. Ze is diep onder de indruk van dingen waaraan wij voorbijlopen: regendruppels, een beetje spuug, scheerschuim, kaarsjes, lichtjes, enzovoort. Haar taal is de taal van het lichaam. Om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,49
 • A.F. Troost boeken
  A.F. Troost - Lachen in de regen

  Een bundel verhalen die troost geven, een hart onder de riem steken of een spiegel voorhouden. Om voor jezelf te lezen of vóór te lezen.Deze bundel bevat 88 verhalen die zijn ontstaan tijdens de jarenlange loopbaan van André F. Troost als pastor en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • C.G. Geluk boeken
  C.G. Geluk - Als het leven verder gaat

  Juist wanneer je na een ingrijpende gebeurtenis het leven weer op wil pakken, kan een bemoediging vanuit de Bijbel je veel helpen.Geen mens ervaart het leven als probleemloos. Vroeg of laat krijg je te maken met dingen die een domper op je levensvreugde zetten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Kevin Kirkland, Howard McIlveen boeken
  Kevin Kirkland, Howard McIlveen - 'k Zou zo graag een ketting rijgen

  Werken onder dementerende mensen is zoeken naar mogelijkheden van contact. Sta je voor je gevoel niet vaak met lege handen? Je wéét best iets van dementie of ouderen in het algemeen, maar hoe leg je, hoe krijg je contact?De oorspronkelijke Canadese auteurs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Kees Slijkerman, A.H.M. van Iersel boeken
  Kees Slijkerman, A.H.M. van Iersel - Kleine geloofsgroepen

  Binnen de kerk in West-Europa ontstaat door samenwerking en samenvoeging een nieuw type parochie. Daarin is de vraag naar de kwaliteit van de gemeenschap opnieuw actueel. De opkomst van kleine geloofsgroepen lijkt een antwoord te bieden op de behoefte aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jaap Doolaard boeken
  Jaap Doolaard - Nieuw handboek geestelijke verzorging in zorginstellingen

  In 1996 verscheen de eerste editie van het Handboek Geestelijke Verzorging. Dit bleek in een grote behoefte te voorzien. Nu is de volledige herziene editie van deze volledige en praktische uitgave verschenen. Een groot aantal gerenommeerde personen uit het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  56,99
 • Christiane van den Berg-Seiffert boeken
  Christiane van den Berg-Seiffert - Ik sta erbuiten - maar ik sta wel te kijken

  In de tumultueuze dynamiek na het bekend worden van seksuele grensoverschrijding in een pastorale relatie wordt vaak veel over primaire slachtoffers gesproken en weinig met hen. In dit onderzoek vertellen mensen die seksuele grensoverschrijding hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Job Smit boeken
  Job Smit - Antwoord geven op het leven zelf

  Wat doen geestelijk verzorgers eigenlijk? Dit boek formuleert doelstelling en karakteristieke werkwijze van geestelijk verzorgers vanuit een algemeen inzichtelijk, maatschappelijk perspectief. Geestelijke verzorging helpt en ondersteunt mensen om antwoord te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Richart Huijzer boeken
  Richart Huijzer - De binnenkant van het ambt

  Dit praktisch-theologische proefschrift gaat over predikanten van de Protestantse Kerk in Nederland die als geestelijk verzorger werkzaam zijn in de zorg. De vraag is: wat betekent het predikantschap - ofwel het 'ambt' - voor hun leven en hun werk? Hoe beleven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Gerry Kramer-Hasselaar, Richard Vissinga boeken
  Gerry Kramer-Hasselaar, Richard Vissinga - Pastoraat bij sterven en rouw

  Pastoraat bij sterven en rouw biedt pastorale medewerkers, ouderlingen, kerkelijk werkers en predikanten een handreiking voor het vinden van woorden bij ernstige ziekte en rouw. Zij komen in hun dagelijkse praktijk veel in contact met stervenden en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Ruard Ganzevoort, Jan Visser boeken
  Ruard Ganzevoort, Jan Visser - Zorg voor het verhaal (POD)

  Zorg voor het verhaal is een geheel nieuw opgezet leerboek voor het pastoraat en de geestelijke verzorging. In dit boek worden allereerst de theoretische en culturele achtergronden besproken en komen de voornaamste pastorale modellen ter sprake. Dat loopt uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Greteke de Vries boeken
  Greteke de Vries - Meer dan voldoende te eten en een vrolijk hart

  Een biografie over dominee en therapeut Dr. Aat van Rhijn (1930-2002), geschreven door predikante Greteke de Vries. Van Rhijn geloofde dat het mensen gegeven is om royaal en opgewekt met anderen te leven. Bijbelse verhalen voedden zijn vertrouwen, Martin Buber… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger boeken
  Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger - Het voordeel van de twijfel

  Iedereen die gelooft twijfelt ook wel eens. Reinier en Corjan ook. Zij gingen samen dieper graven naar hoe dat nou komt. Waar komt die twijfel vandaan? Kun je er ook wat aan doen? En moet dat eigenlijk wel? Met veel sprekende verhalen van jongeren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • Ben Zijl boeken
  Ben Zijl - Eenzame vrouwen

  Dit boek wil een handreiking zijn aan vrouwen, maar ook aan mannen, van wie het huwelijk wordt geteisterd door autisme. Naast uitleg en praktische informatie komen er vrouwen aan het woord die gehuwd zijn (geweest) met een autistische partner. Een boek vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Franck Ploum boeken
  Franck Ploum - De stilte vieren

  Franck PloumDe stilte vierenVormen voor spiritualiteit in kleine kringGroepen die regelmatig samenkomen om te vieren worden kleiner. Dat geldt voor parochies, gemeenten, religieuze gemeenschappen, ekklesiagroepen en communiteiten die incidenteel of met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Hella van der Wijst boeken
  Hella van der Wijst - Troost

  Troost van Hella van der Wijst bevat zo’n twintig ervaringsverhalen van mensen die geliefden verloren. Daarnaast geven rouwdeskundigen en wetenschappers vanuit unieke invalshoeken inzichten in de wondere wereld van verdriet en troost. Wat is troost en hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • W. Peppmeyer boeken
  W. Peppmeyer - Uitstraling

  Sommige mensen hebben uitstraling. Maar waarom heeft niet iedereen dat? Wat is die geheime x-factor? Volgens Wolf Peppmeier kan iedereen het hebben en is charisma voor ons allemaal weggelegd. Het is een volledige balans tussen innerlijke wijsheid, stabiliteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00