Boeken over pastoraat

 • Els J. van Dijk boeken
  Els J. van Dijk - De hunkerende generatie

  Over jongeren wordt veel gezegd en geschreven. Vaak blijft men steken bij hun uiterlijk waarneembare gedrag en dat stemt niet altijd meteen hoopvol. Maar wat beweegt hen nu werkelijk? Zijn ze echt zo onverschillig en ongemotiveerd of is het juist onvermogen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Johan Klein Haneveld boeken
  Johan Klein Haneveld - De loser die wint

  Mensen geven betekenis aan hun leven door het vertellen van verhalen, over de wereld, over hun medemensen, over zichzelf. Maar veel van deze verhalen, die van het eindeloos presteren of die van het steeds meer willen bezitten, kunnen ons op de lange duur niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • N. Cruz, J. Buckingham, P. Quist boeken
  N. Cruz, J. Buckingham, P. Quist - Ik zal nooit meer huilen

  Nicky Cruz, ex-leider van een New Yorkse bende, geeft hier zijn getuigenis voor 5000 jongeren in de Royal Albert Hall in Londen."Dit is een opmerkelijk boek. Het heeft alle elementen van een tragedie - misdaad en intrige, plus het grootste van alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • G. Shriver, M. Shriver boeken
  G. Shriver, M. Shriver - Man, vrouw & relaties Een tweede kans

  Als je geïnteresseerd bent in dit boek, is het waarschijnlijk dat je door de pijnlijke nasleep van overspel heen gaat - of je houdt van iemand die daarmee te maken heeft.Als je midden in de verwarring, woede en verdriet zit, is er iets wat je moet weten: er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Corjan Matsinger boeken
  Corjan Matsinger - Heilig vuur

  Het geloof van jongeren lijkt soms niet meer dan een smeulend kampvuurtje. Neem de randkerkelijke jongen die de kerkdiensten al lang niet meer bezoekt, maar wel met vragen over God rondloopt. Denk aan het buitenkerkelijke meisje dat het geloof best wel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Hayo Wijma boeken
  Hayo Wijma - Handboek voor diakenen

  Als je 'ja' zegt op de vraag of je diaken wilt worden, word je direct met allerlei vragen geconfronteerd. Maar ook als ervaren diaken loop je soms tegen ingewikkelde problemen op. Wat zijn precies de grenzen van mijn taak? Hoe signaleer ik problemen? Hoe werk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Carianne Ros, Michelle van Dusseldorp boeken
  Carianne Ros, Michelle van Dusseldorp - Nee is oke

  meer genieten, minder moetenIedereen 'pleaset': je maakt het een ander naar de zin, maar vergeet wat je zelf nodig hebt. Dat kan uit de hand lopen en leiden tot vermoeidheid, stress en frustratie. Je denkt dat je niet genoeg doet en anderen je eigenlijk niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Hans Borst boeken
  Hans Borst - Houd mij vast

  Dit boek bevat persoonlijke verhalen en theoretische reflecties vanuit de brede pastorale praktijk van de predikant Hans Borst in de gezondheidszorg, in de gevangenis, in de gemeente, op de hogeschool ... Het is een boek vol ontmoetingen met mensen die de weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Tom Yeakly boeken
  Tom Yeakly - Pastoraar & toerusting Koninklijk Karakter

  Karakterontwikkeling met impactDe meeste leiders falen niet vanwege hun leiderschapsvaardigheden, maar vanwege hun karakter. Om als leider impact te hebben, is karakter veel belangrijker dan ervaring met leiderschap. Tom Yeakley heeft meer dan dertig jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • R. Ganzevoort, Judith Visser boeken
  R. Ganzevoort, Judith Visser - Zorg voor het verhaal

  Zorg voor het verhaal is een geheel nieuw opgezetleerboek voor het pastoraat en de geestelijkeverzorging. In dit boek worden allereerst detheoretische en culturele achtergronden besprokenen komen de voornaamste pastorale modellen tersprake.Dat loopt uit op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,75
 • G.J. van Aalst boeken
  G.J. van Aalst - Achter gesloten deuren

  Ds. G.J. van Aalst Achter gesloten deuren Gedachten over kerkenraadswerk Deel 11 serie Pastorale Gedachten Iedere zondag komen ze onder grote stilte met ingehouden pas de kerk binnen. Als de kerkenraad er is, kan de dienst beginnen. En als het laatste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Leendert de Jong, Arie Kok, Wouter van der Toorn boeken
  Leendert de Jong, Arie Kok, Wouter van der Toorn - Werken in de kerk Handboek voor kerkelijke communicatie

  Hoe zorg je dat het kerkblaadje ook echt gelezen wordt? Hoe past je website echt bij je kerk en wordt die aantrekkelijk? Hoe richt je de diensten in, zodat het evangelie tot zijn recht komt en iedereen zich welkom voelt? Hoe verhouden de liederen zich tot de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Willem van der Horst boeken
  Willem van der Horst - Met beide benen op de grond

  Soms lijkt de wereld van je geloof en de kerk los te staan van het dagelijkse leven. De woorden en overtuigingen van de kerk 'klikken' niet met de ervaringen van elke dag. Ze komen nogal eens uit een tijd die niet meer past bij de onze. En vaak verhuizen ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Wilkin van de Kamp boeken
  Wilkin van de Kamp - Geboren om vrij te zijn

  Het handboek voor bevrijdingspastoraat van Wilkin van de Kamp is het resultaat van twaalf jaar studie en praktijkervaring op het gebied van bevrijdingspastoraat. Voorheen is veel van het materiaal al gebruikt bij trainingen, maar nu is het voor het eerst voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Alan Kabki boeken
  Alan Kabki - Fraude ontrafeld

  Fraude leidt tot grote financiële, emotionele en psychische schade bij slachtoffers en schaadt het vertrouwen van burgers, bedrijven en overheden in het economische stelsel. De laatste jaren is de aandacht voor de bestrijding van financieel-economische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Marike de Reuver-Schuurman boeken
  Marike de Reuver-Schuurman - Zo ben ik gewoon!

  Voor een kind met autisme is de wereld om ons heen moeilijk te begrijpen. Hierdoor ervaart het kind problemen in allerlei dagelijkse situaties en gedraagt het zich anders dan kinderen zonder autisme. Zo ben ik gewoon! helpt je om vanuit de beleving van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • M. van Campen boeken
  M. van Campen - Reflector Bij je naam genoemd

  Was het dopen van kinderen een eeuw geleden nog vanzelfsprekend, vandaag is dat lang niet meer het geval.De kinderdoop wordt steeds meer kritisch bevraagd in de christelijke gemeente. Bezinning op de bijbelse gegevens over de inhoud en betekenis van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Katie Vlaardingerbroek boeken
  Katie Vlaardingerbroek - [Omvergeblazen]

  Wat als je heilige huisjes instorten? Alles wat je geloofde, staat opeens op losse schroeven.Alles wat zo dichtgetimmerd was, valt opeens uit elkaar. Hoe ga je daarmee om? Moet jedan God maar helemaal loslaten?Katie Vlaardingerbroek is 19 en studeert filosofie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Peter van de Kamp boeken
  Peter van de Kamp - Handboek voor ouderlingen en/of oudsten

  Dit boek laat zien waar de oudste/ouderling vandaan komt. Maar ook wat het profiel van ouderlingenwerk in de gemeente is en hoe dat werk gedaan kan worden. Het geeft je handige tips en nieuwe ideeën voor alle aspecten van je werk als ouderling: van bidden met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • W.H. Velema boeken
  W.H. Velema - Artios-reeks Terwijl mijn kracht vergaat

  Door de levensgeschiedenis van een kind van God loopt een rode draad: de zorg die God aan hem of haar besteedt, zowel tijdens het leven als ook bij het sterven. De aandacht van een liefdevolle Vader is een teken van Gods betrokken heid bij ons leven. Terwijl… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Hans Groeneboer boeken
  Hans Groeneboer - Als jij en ik wij worden

  ALS JIJ EN IK WIJ WORDENHet huwelijk en de partner relatie is een unieke relatievorm tussen twee mensen. Een relatie die zich onderscheidt van andere relaties. Twee mensen kunnen een eenheid beleven in geest, ziel en lichaam. Ze hebben deze relatievorm extra… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Miroslav Volf boeken
  Miroslav Volf - Een nieuw verleden

  Engelse titel: The end of memory (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ben Zijl boeken
  Ben Zijl - Eenzame vrouwen

  Dit boek wil een handreiking zijn aan vrouwen, maar ook aan mannen, van wie het huwelijk wordt geteisterd door autisme. Naast uitleg en praktische informatie komen er vrouwen aan het woord die gehuwd zijn (geweest) met een autistische partner. Een boek vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Gerry Kramer-Hasselaar, Richard Vissinga boeken
  Gerry Kramer-Hasselaar, Richard Vissinga - Pastoraat bij sterven en rouw

  Pastoraat bij sterven en rouw biedt pastorale medewerkers, ouderlingen, kerkelijk werkers en predikanten een handreiking voor het vinden van woorden bij ernstige ziekte en rouw. Zij komen in hun dagelijkse praktijk veel in contact met stervenden en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • J.J. de Lange boeken
  J.J. de Lange - Met de hamer op tafel

  Het boek 'Met de hamer op tafel' van Jaap de Lange leert je om effectief te vergaderen in de kerkelijke gemeente. De hamer is hét symbool voor vergaderen in (kerkelijk) verband. Hoe kun je plannen maken, wegen uitstippelen en besluiten nemen zonder geregeld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99