Boeken over pastoraat

 • Petra Stassen, Ad van der Helm boeken
  Petra Stassen, Ad van der Helm - God is verhuisd

  Petra Stassen en Ad van der Helm God is verhuisd.Naar nieuwe gelovige gemeenschappenGod valt niet samen met kerken. Dit bewustzijn - dat altijd heeft geleefd bij christelijke denkers - is in onze tijd wel heel actueel geworden. God is verhuisd en mensen gaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Joost Jansen boeken
  Joost Jansen - Woord voor onderweg

  Joost Jansen Woord voor onderweg. Overwegingen voor het jaar AWie is helemaal zeker van zijn bestaan? Hebben we niet allemaal vragen? We kunnen te rade gaan bij mensen met ervaring. We kunnen verhalen ophalen waarin richting wordt geboden. De Bijbel is zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jan Groot boeken
  Jan Groot - Hij is mens geworden

  Jan Groot (red.)Hij is mens geworden. Dominicaanse preken voor Advent en KerstmisDecember heeft een heel eigen kleur en atmosfeer. Er is een verlangen naar bezinning en verstilling, een pas op de plaats, even omzien en vooruitkijken, samen of alleen.Voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Marieke Boerefijn, Paul Spapens boeken
  Marieke Boerefijn, Paul Spapens - Zin in Brabant

  Paul Spapens & Marieke Boerefijn Zin in Brabant Vijftig verhalen over religie en spiritualiteit in Brabant In Zin in Brabant gaan Marieke Boerefijn en Paul Spapens op zoek naar de hedendaagse religies in Brabant. Na vastgesteld te hebben dat de ontkerkelijking… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roeli L. Willekes, Margreet R. Klokke boeken
  Roeli L. Willekes, Margreet R. Klokke - Ziek

  Veertien aquarellen met korte tekst verbeelden wat ziekte met je doet.Je wordt ziek. Als het ernstig is betekent dit dat je leven voor een korte of langere periode stil komt te liggen. Uiterlijk tenminste. Want vanbinnen gebeurt er van alles. Tot nu toe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Eline Visscher boeken
  Eline Visscher - Jij bent mooi!

  Jij bent mooi! En echt niet alleen pas ... * als je meer dan 100 likes hebt op Instagram * als je een good hair day hebt * als de coolste jongen van de school je een compliment geeft Je bent mooi en waardevol, omdat jij Gods geliefde dochter bent! Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hans Borst boeken
  Hans Borst - Houd mij vast

  Dit boek bevat persoonlijke verhalen en theoretische reflecties vanuit de brede pastorale praktijk van de predikant Hans Borst in de gezondheidszorg, in de gevangenis, in de gemeente, op de hogeschool ... Het is een boek vol ontmoetingen met mensen die de weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • C.G. Geluk boeken
  C.G. Geluk - Ruimte binnen grenzen

  Er kunnen in je leven ingrijpende veranderingen optreden waardoor de grenzen verlegd worden en je levens- en bewegingsmogelijkheden beperkt(er) worden. Bijvoorbeeld door een ongeluk of een langzaam verlies van lichamelijke mogelijkheden. Hoe ga je met zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Alan Kabki boeken
  Alan Kabki - Fraude ontrafeld

  Fraude leidt tot grote financiële, emotionele en psychische schade bij slachtoffers en schaadt het vertrouwen van burgers, bedrijven en overheden in het economische stelsel. De laatste jaren is de aandacht voor de bestrijding van financieel-economische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,00
 • Wim Smeets boeken
  Wim Smeets - Handboek spiritualiteit in de palliatieve zorg

  Geestelijke verzorging bieden in de palliatieve fase is pionieren. Verzorgers bewegen zich in een gebied tussen het ziekenhuis en een of andere vorm van 'thuis' voor de terminale patiënt. Hoe geeft je daaraan handen en voeten in de praktijk? Hoe kom je met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • René Hornikx boeken
  René Hornikx - Ieder mens woont in verhalen

  René Hornikx Ieder mens woont in verhalen Aanzetten voor gesprek en viering in kleine groepen De Bijbel is een boek vol verhalen van Gods omgaan met mensen. Het is eigenlijk een 'opzoekboek', waarin veel mensen de revue passeren: personen die wel of in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • H. Ganzeboom boeken
  H. Ganzeboom - Spirituele plekken in Nederland

  Iedereen kent Stonehenge, de immense megalietenkring van Avebury, de allignements van Carnac, de kathedraal van Chartres, de Externsteine in Duitsland of de piramide van Cheops, maar wanneer je een willekeurig iemand vraagt zo n plek in ons land op te noemen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,97
 • H.C. van der Meulen boeken
  H.C. van der Meulen - Om het geheim van het leven

  Pastores en pastoraal werkers komen vandaag dedag in aanraking met een bonte verscheidenheidaan geestelijk of spiritueel leven. Daarin keren tweethema's steeds terug: zingeving en religieuzebelevenis. Tot het stellen van de zinvraag wordenmensen vaak aangezet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Hans Groeneboer boeken
  Hans Groeneboer - Als jij en ik wij worden

  ALS JIJ EN IK WIJ WORDENHet huwelijk en de partner relatie is een unieke relatievorm tussen twee mensen. Een relatie die zich onderscheidt van andere relaties. Twee mensen kunnen een eenheid beleven in geest, ziel en lichaam. Ze hebben deze relatievorm extra… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bijbel in Gewone Taal voor dagelijks gebruik

  Deze dwarsligger biedt een kennismaking met de Bijbel in Gewone Taal. Troostende en uitdagende teksten uit de Bijbel zijn hier samengebracht voor verschillende momenten in het dagelijks leven: aan het begin van de dag, bij een ziekbed, bij vreugde of bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jaap van der Giessen, Samuel Visser boeken
  Jaap van der Giessen, Samuel Visser - Ouderling in de praktijk

  Ouderling zijn is vaak een eenzaam werk. Je gaat alleen op pad en mag achteraf niet veel vertellen over je bezoeken wegens ambtsgeheim. Dit boek wil ouderlingen inspireren door collega-ouderlingen aan het woord te laten.In Ouderling in de praktijk vertellen 28… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Rommy Schussler boeken
  Rommy Schussler - Sterrenkinderen van Betlehem

  Bethlehem. We verplaatsen ons naar de tijd dat Jezus werd geboren. Een vreemde overheersing, Romeinse soldaten in de straat. Een boze koning heult met de vijand. En dan wordt er een kind geboren.... Zal hij de bevrijder zijn waar al zo lang naar wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • N. Groom boeken
  N. Groom - Van moeten naar mogen

  De doorbraak naar vrijheid is slechts de eerste stap!In de wereld van de hulpverlening is het fenomeen codependency (mede-afhankelijkheid of relationele gebondenheid) een begrip. Het komt voort uit de wereld van de hulp aan (alcohol)verslaafden. Vaak zorgt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Carianne Ros, Michelle van Dusseldorp boeken
  Carianne Ros, Michelle van Dusseldorp - Nee is oke

  meer genieten, minder moetenIedereen 'pleaset': je maakt het een ander naar de zin, maar vergeet wat je zelf nodig hebt. Dat kan uit de hand lopen en leiden tot vermoeidheid, stress en frustratie. Je denkt dat je niet genoeg doet en anderen je eigenlijk niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger boeken
  Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger - Het voordeel van de twijfel

  Iedereen die gelooft twijfelt ook wel eens. Reinier en Corjan ook. Zij gingen samen dieper graven naar hoe dat nou komt. Waar komt die twijfel vandaan? Kun je er ook wat aan doen? En moet dat eigenlijk wel? Met veel sprekende verhalen van jongeren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • Margriet van der Kooi boeken
  Margriet van der Kooi - Het kleine meisje van de hoop

  Er wordt wel gezegd dat mensen niet meer zo gelovig zijn. Dat de kerk en haar Boek versleten zijn. Dat mensen zelf wel kunnen bepalen wat geloof is en dat ze hun eigen goede gevoel in elkaar kunnen knutselen. Maar Margriet van der Kooi ziet als pastor in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Rowan Williams boeken
  Rowan Williams - Kies het leven II

  In een wereld waarin aanslagen, geweld, onthoofdingen en moordpartijen het grote nieuws bepalen denkt Rowan Williams - emeritus-aartsbisschop van Canterbury - over het lijden, sterven en verrijzen van Jezus Christus.Hoe spreken we over verrijzenis vandaag?In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • R. Willingham boeken
  R. Willingham - Pastoraat & toerusting Onderweg naar vrijheid

  De wereld wordt bedolven onder seks.Overal waar we kijken, worden we ermee geconfronteerd.Als deze altijd aanwezige verleiding gecombineerd wordt met menselijkezwakheid en onbeantwoorde behoeften, zullen velen in een verslaving vanzondig seksueel gedrag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Anne Pals boeken
  Anne Pals - Werken in de kerk Handboek voor kerkelijke coaches

  Hoe kun je in je kerkelijke gemeente groei stimuleren? Hoe kun je mensen motiveren om hun gaven en talenten vruchtbaar in te zetten? Hoe voorkom je dat vrijwilligers vastlopen of dat er conflicten ontstaan? En wat doe je als het toch zover is gekomen? Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Carianne Ros boeken
  Carianne Ros - Rust

  In drie maanden minder stress in je leven. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90