Boeken over pastoraat

 • Anne van der Meiden boeken
  Anne van der Meiden - Combipakket Morgen verder / Moed houden

  Pakket van twee boeken van Anne van der Meiden Moed houden: Een ernstig en tegelijk lichtvoetig boek over het wonderlijke begrip 'moed'. 35 Vormen van moed passeren de revue, onder andere: de moed om onvolmaakt te zijn, de moed der wanhoop, de moed van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lawrence G. Lovasik boeken
  Lawrence G. Lovasik - Jade De verborgen kracht van vriendelijkheid

  De kaft van de oorspronkelijke Amerikaanse uitgave durft de lezer rechtstreeks aan te spreken: 'U bent bijna zeker niet zo vriendelijk als u zou kunnen zijn - en uw relatie met God en met degenen van wie u houdt lijden daar misschien onder. Misschien hebt u… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,75
 • H. Polinder boeken
  H. Polinder - Karakter Leven om te loven

  Over de zin van het leven Weet jij waar je voor leeft? Misschien ben jij wel iemand die zegt: ik weet het niet meer. Hoe kan ik nu zeker weten wat de zin van mijn leven is? Wij leven in een tijd waarin alles onzeker is en niemand kan zeggen dat hij de waarheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • H. Zweistra boeken
  H. Zweistra - Pastorale ontmoetingen

  God roept ‘mensjes uit het stof’ om Hem op een ambtelijke wijze te dienen in Zijn Koninkrijk. Dat is geen geringe zaak! Wie is tot deze dingen bekwaam? Ambtsdragers krijgen te maken met ‘vogels van diverse pluimage’. In Pastorale ontmoetingen letten we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Holkje van der Veer boeken
  Holkje van der Veer - Veer-kracht - Spiritueel leven met een bijzonder lichaam

  Holkje van der Veer Veer-kracht Spiritueel leven met een bijzonder lichaam Je wordt geboren met het Marfan syndroom, je ontvangt een wat lang en slungelachtig lichaam. Hoe ga je om met kwetsbaarheid en de littekens die je opdoet? Maar vooral hoe groei je als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Anton Vernooij boeken
  Anton Vernooij - maar één ging er zingen

  Een muzikale biografie van Floris van der Putt (1915-1990) Floris van der Putt (1915-1990) was priester en een belangrijk componist van kerkmuziek en volksliederen. In het midden van de jaren '60 kwam de rooms-katholieke liturgie in het Nederlands. Van der… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Jaap van der Giessen, Samuel Visser boeken
  Jaap van der Giessen, Samuel Visser - Ouderling in de praktijk

  Ouderling zijn is vaak een eenzaam werk. Je gaat alleen op pad en mag achteraf niet veel vertellen over je bezoeken wegens ambtsgeheim. Dit boek wil ouderlingen inspireren door collega-ouderlingen aan het woord te laten.In Ouderling in de praktijk vertellen 28… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Elze Riemer boeken
  Elze Riemer - Abdijmensen, een inkijk in Norbertijns leven

  Elze Riemer Abdijmensen Een inkijk in Norbertijns leven Een vertel- en fotoboek over het leven van Norbertijnen en Norbertinessen in Vlaanderen en Nederland. Een zevental abdijmensen worden geïnterviewd vanuit de vragen van jongeren.Wat zijn dat:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Joost Jansen boeken
  Joost Jansen - Woord voor onderweg 2

  Joost Jansen Woord voor onderweg Overwegingen voor het jaar C Christenen worden mensen van de Weg genoemd, al in de eerste christentijd. Deze uitgave zijn Woord(en) voor onderweg. Ze sluiten aan bij de zondagen en grote feestdagen in de lezingencyclus van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Herman Koetsveld, Enis Odaci boeken
  Herman Koetsveld, Enis Odaci - De zeven zuilen

  Herman Koetsveld & Enis Odaci De zeven zuilen Gesprekken over God, geest en tijdgeest Dominee Herman Koetsveld en islamdeskundige Enis Odaci dagen zeven vooraanstaande Nederlanders uit om over God, geest en tijdgeest te spreken. Dat doen ze aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • J.J. de Lange boeken
  J.J. de Lange - Met de hamer op tafel

  Het boek 'Met de hamer op tafel' van Jaap de Lange leert je om effectief te vergaderen in de kerkelijke gemeente. De hamer is hét symbool voor vergaderen in (kerkelijk) verband. Hoe kun je plannen maken, wegen uitstippelen en besluiten nemen zonder geregeld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Gerard de Groot boeken
  Gerard de Groot - De kracht van vergeving

  Is dit het zoveelste boek over vergeving? Nee! Wat je nu in handen hebt, is een bijzondere studie over vergeving, die Gods genade als uitgangspunt neemt. Hoewel God iedere dag Zijn genade uitstort, plaatsen wij soms zelf blokkades in deze stroom van genade.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • A.H.M. van Iersel, J.D.W. Errbeek boeken
  A.H.M. van Iersel, J.D.W. Errbeek - Handboek justitiepastoraat

  Het Handboek justitiepastoraat gaat over de context, taakopvattingen en werkpraktijk van het protestants en rooms-katholiek justitiepastoraat. Het laat de samenhang zien van het totale pakket aan werkzaamheden. Daarnaast biedt het ook theologische funderingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Carianne Ros, Michelle van Dusseldorp boeken
  Carianne Ros, Michelle van Dusseldorp - Nee is oke

  meer genieten, minder moetenIedereen 'pleaset': je maakt het een ander naar de zin, maar vergeet wat je zelf nodig hebt. Dat kan uit de hand lopen en leiden tot vermoeidheid, stress en frustratie. Je denkt dat je niet genoeg doet en anderen je eigenlijk niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Evermoet van den Berg boeken
  Evermoet van den Berg - Genezing ontvangen

  'Genezing ontvangen' is een mooi, wijs en liefdevol dagboek, dat mensen die een chronische ziekte hebben, én hun familie, vrienden en andere betrokkenen, wil bemoedigen en inspireren. Een verminderde gezondheid heeft invloed op je relatie met God, jezelf en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • A. . Kos boeken
  A. . Kos - Geloof je Hem?

  Deel 3 serie Karakter Jouw ouders hebben beloofd je op te voeden volgens de Bijbel. Met welk doel? Dat je jouw hoop op God zou stellen (Psalm 78). Nu je ouder wordt, komen er allerlei vragen naar boven. Ga je verder in het spoor van je ouders? Wanneer mag je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • A. Schreuder boeken
  A. Schreuder - Zwijgt het voort

  Veel van wat niet gezegd behoeft, moet of mag worden over anderen, wordt toch doorverteld. Het gaat dan om intieme dingen, persoonlijke geheimen, slechte dingen of onwaarheden. Doorvertellen beschadigt de persoon over wie het gaat en ook degene die het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Erica Hoebe-de Waard boeken
  Erica Hoebe-de Waard - Aan de slag

  Welke keuzes worden in de eigen gemeente gemaakt voor de toekomst? Waar inspireren en bemoedigen we elkaar? Hoe blijven we een levende gemeente met oog voor de mensen in en om de kerk? Dit boek maakt de vertaalslag van concrete pastorale thema's naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • D.J. Steensma boeken
  D.J. Steensma - Echtscheiding

  Dit boek onderstreept de vastheid van het huwelijksverbond, maar geeft ook aan dat de Bijbel ruimte laat voor echtscheiding in een situatie van ernstige verwaarlozing van de huwelijksbelofte. Het bespreekt de Bijbelteksten die op echtscheiding betrekking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Léon van Ommen boeken
  Léon van Ommen - Ruimte voor gebrokenheid

  In 'Ruimte voor gebrokenheid' bepleit de jonge theoloog Léon van Ommen ruimte voor lijden in de eredienst. Er is in de kerkelijke liturgie weinig aandacht voor het lijden van mensen. Maar juist in de kerk is er de behoefte aan erkenning en troost.Léon van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Anne van der Meiden boeken
  Anne van der Meiden - Wees toch wijzer

  Na de moed en de troost, schrijft Anne van der Meiden deze keer over de wijsheid. Met humor en op fijnzinnige wijze omschrijft hij de weidsheid van de wijsheid. Zij is op veel plekken en bij veel mensen te vinden: intellectuelen en gewone mensen, de Bijbel en… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Anne Pals boeken
  Anne Pals - Werken in de kerk Handboek voor kerkelijke coaches

  Hoe kun je in je kerkelijke gemeente groei stimuleren? Hoe kun je mensen motiveren om hun gaven en talenten vruchtbaar in te zetten? Hoe voorkom je dat vrijwilligers vastlopen of dat er conflicten ontstaan? En wat doe je als het toch zover is gekomen? Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Rowan Williams boeken
  Rowan Williams - Kies het leven II

  Kies het leven II. Preken voor Pasen Rowan Williams Ook in dit tweede deel - met preken voor Pasen - laat de emeritus aartsbisschop van Canterbury ons delen in zijn diepzinnige meditaties over de komst van Jezus, Zoon van God, in onze wereld. Het bijzondere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kees Waaijman boeken
  Kees Waaijman - Laat mij horen jouw stem door Ad de Keyzer en Kees Waaijman

  Laat mij horen Jouw stem. Zevenentachtig overwegingen met het oog op liturgische spiritualiteit. Kees Waaijman kennen wij van zijn vele publicaties over spiritualiteit en mystiek. In dit boek leren we hem kennen als een benadigd schrijver van homilies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jeanne Rens, Joska van der Meer boeken
  Jeanne Rens, Joska van der Meer - Geloofsdromen

  Midden in de wijk Dukenburg staat de Ontmoetingskerk. Sinds een aantal jaren worden kunstenaars uitgenodigd om op een eigen creatieve wijze te verwoorden in schilderij of beeld wat ons, mensen van de 21ste eeuw, bezielt. Met dank en bewondering voor hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50