Boeken over pastoraat

 • Kees Waaijman boeken
  Kees Waaijman - Laat mij horen jouw stem door Ad de Keyzer en Kees Waaijman

  Laat mij horen Jouw stem. Zevenentachtig overwegingen met het oog op liturgische spiritualiteit. Kees Waaijman kennen wij van zijn vele publicaties over spiritualiteit en mystiek. In dit boek leren we hem kennen als een benadigd schrijver van homilies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jeanne Rens, Joska van der Meer boeken
  Jeanne Rens, Joska van der Meer - Geloofsdromen

  Midden in de wijk Dukenburg staat de Ontmoetingskerk. Sinds een aantal jaren worden kunstenaars uitgenodigd om op een eigen creatieve wijze te verwoorden in schilderij of beeld wat ons, mensen van de 21ste eeuw, bezielt. Met dank en bewondering voor hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • C.G. Geluk boeken
  C.G. Geluk - Ruimte binnen grenzen

  Er kunnen in je leven ingrijpende veranderingen optreden waardoor de grenzen verlegd worden en je levens- en bewegingsmogelijkheden beperkt(er) worden. Bijvoorbeeld door een ongeluk of een langzaam verlies van lichamelijke mogelijkheden. Hoe ga je met zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • H. Ganzeboom boeken
  H. Ganzeboom - Spirituele plekken in Nederland

  Iedereen kent Stonehenge, de immense megalietenkring van Avebury, de allignements van Carnac, de kathedraal van Chartres, de Externsteine in Duitsland of de piramide van Cheops, maar wanneer je een willekeurig iemand vraagt zo n plek in ons land op te noemen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,97
 • Bijbel in Gewone Taal voor dagelijks gebruik

  Deze dwarsligger biedt een kennismaking met de Bijbel in Gewone Taal. Troostende en uitdagende teksten uit de Bijbel zijn hier samengebracht voor verschillende momenten in het dagelijks leven: aan het begin van de dag, bij een ziekbed, bij vreugde of bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ton Roumen boeken
  Ton Roumen - Geluk binnen handbereik

  Geluk binnen handbereikDr. Ton RoumenGeluk is dichterbij dan we vermoeden en het is binnen handbereik. Maar vaker ervaren we dat onze dagelijkse zorgen verhinderen gelukkig te worden. Kennelijk zijn we gescheiden van een vitale levensader. Dit gemis vraagt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Willem-Marie Speelman boeken
  Willem-Marie Speelman - Zie dat ik ben

  Zie dat ik ben. Christelijke spiritualiteit als weg tot menswording Rode draad door dit boek is de naam van God, die zich geopenbaard heeft als de Aanwezige. Of en in hoeverre God bestaat mag een open vraag blijven; maar Hij is wel aanwezig in alles wat wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marianne Geurtsen, Bep Willers-van Oostwaard boeken
  Marianne Geurtsen, Bep Willers-van Oostwaard - Zalig gebakken

  Marian Geurtsen & Bep Willers-van Oostwaard Zalig gebakken Recepten van heiligendagen wereldwijd Wie geniet er niet van de geur van vers gebakken broodjes of koekjes? Tijdens het bakken komen de verhalen rond de keukentafel vanzelf: verhalen van vroeger die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W. van Vlastuin boeken
  W. van Vlastuin - Onbekeerd, wat doe je ermee?

  Dr. W. van Vlastuin Onbekeerd wat doe je ermee? Dit boek over bekering bestaat uit drie delen. In het eerste gedeelte gaat de schrijver in op de vraag wie wij als ellendige zondaren zijn tegenover de heilige en rechtvaardige God. In het tweede deel beschrijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • A. Brouwer-Otterspeer boeken
  A. Brouwer-Otterspeer - Omgaan met angst

  Veel mensen hebben last van angst. Sommigen ‘lijden’ er zelfs onder. De meeste mensen die lange tijd gevoelens van angst hebben, gaan daar niet goed mee om en houden die gevoelens in stand. Dit boek beschrijft diverse vormen van angst en geeft een aantal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand, Leo Smelt boeken
  Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand, Leo Smelt - Handreiking bevrijdings-pastoraat

  Het woord 'bevrijdingspastoraat' kan heftige reacties oproepen, zowel positieve als negatieve. Deze handreiking bespreekt op een pastorale wijze de dilemma's rond de dienst der genezing. Hoe kan de plaatselijke christelijke gemeente omgaan met concrete vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,90
 • Judith van Manen boeken
  Judith van Manen - Leeg

  Judith van Manen had als tiener al eetproblemen en worstelde met haar zelfbeeld en perfectionisme. Toen ze begin twintig was, groeide dit uit tot een ernstige eetstoornis en een zware depressie. In Leeg geeft Judith een realistisch beeld van hoe een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rene Hornikx, Lisette Janssen boeken
  Rene Hornikx, Lisette Janssen - Een woord is mij genoeg!

  Eén woord is mij genoeg! Gebedsvieringen en aanzetten tot gesprek voor kleine groepen René Hornikx & Lisette Janssen Steeds meer mensen houden zich in kleine groepen bezig met het geloof. Mensen mogen er thuis komen, worden er gekend, aangesproken op wie ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rowan Williams boeken
  Rowan Williams - Kies het leven

  Kies het leven Preken voor Kerstmis Rowan Williams De em. aartsbisschop van Canterbury laat ons delen in zijn diepzinnige meditaties over de komst van Jezus, Zoon van God, in onze wereld. Het bijzondere van Rowan Williams is om in heel menselijke taal het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Francois Sureau boeken
  Francois Sureau - Inigo

  Inigo. Van Inigo naar Ignatius van Loyola, korte film van zijn bekering François Sureau Ignatius van Loyola uit de 16e eeuw leeft door in zijn Orde van de Jezuïeten, waartoe ook paus Franciscus behoort. In dit boek -dat leest als een roman- wordt zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kees Waaijman, Ad de Keijzer, Chris Fictoor boeken
  Kees Waaijman, Ad de Keijzer, Chris Fictoor - Lof zij U, Christus

  Lof zij U, Christus Evangelie-acclamaties Kees Waaijman Als antwoord op het evangelie van iedere zondag heeft Kees Waaijman een acclamatie geschreven, in totaal ongeveer 170 acclamaties voor de driejarige cyclus in de Rooms-katholieke liturgie. De acclamatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Joost Jansen o. Praem boeken
  Joost Jansen o. Praem - Woord voor onderweg

  Woord voor onderwegOverwegingen voor het jaar BJoost JansenVoor alle zon- en feestdagen een overweging. Vanuit het leven van alledag, met alle vragen die de samenleving ons stelt, wordt geluisterd naar de boodschap van de Schriften. Leerhuis en liturgie gaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Huub Schumacher boeken
  Huub Schumacher - God wat ben je veranderd...!

  God wat ben je veranderd...! verleidelijke doorkijkjes op geloven Huub Schumacher Geloven in God is - vandaag- verre vanzelfsprekend. Mensen nemen afscheid van de god van hun jeugd. Anderen voelen zich bedrogen door het beeld van God waarin ze zijn opgevoed,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger boeken
  Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger - Het voordeel van de twijfel

  Iedereen die gelooft twijfelt ook wel eens. Reinier en Corjan ook. Zij gingen samen dieper graven naar hoe dat nou komt. Waar komt die twijfel vandaan? Kun je er ook wat aan doen? En moet dat eigenlijk wel? Met veel sprekende verhalen van jongeren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • Willem van der Horst boeken
  Willem van der Horst - Werken in de kerk Handboek voor pastors

  Er zijn talloze pastorale kwesties gaande in een kerkgemeenschap: conflicten, eenzaamheid, overspel, wegblijven uit de kerkdiensten, gemis van God, wantrouwen jegens God, een verleden dat opspeelt... Veel mensen krijgen ermee te maken, de professionals, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Anne van der Meiden boeken
  Anne van der Meiden - Moed houden

  Een ernstig en tegelijk lichtvoetig boek over het wonderlijke begrip 'moed'. 35 Vormen van moed passeren de revue, onder andere: de moed om onvolmaakt te zijn, de moed der wanhoop, de moed van een ketter, de moed om te leven... en om te sterven... (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Anton Vernooij boeken
  Anton Vernooij - maar één ging er zingen

  Een muzikale biografie van Floris van der Putt (1915-1990) Floris van der Putt (1915-1990) was priester en een belangrijk componist van kerkmuziek en volksliederen. In het midden van de jaren '60 kwam de rooms-katholieke liturgie in het Nederlands. Van der… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Marieke Boerefijn, Paul Spapens boeken
  Marieke Boerefijn, Paul Spapens - Zin in Brabant

  Paul Spapens & Marieke Boerefijn Zin in Brabant Vijftig verhalen over religie en spiritualiteit in Brabant In Zin in Brabant gaan Marieke Boerefijn en Paul Spapens op zoek naar de hedendaagse religies in Brabant. Na vastgesteld te hebben dat de ontkerkelijking… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Elze Riemer boeken
  Elze Riemer - Abdijmensen, een inkijk in Norbertijns leven

  Elze Riemer Abdijmensen Een inkijk in Norbertijns leven Een vertel- en fotoboek over het leven van Norbertijnen en Norbertinessen in Vlaanderen en Nederland. Een zevental abdijmensen worden geïnterviewd vanuit de vragen van jongeren.Wat zijn dat:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Gabriel Brasó boeken
  Gabriel Brasó - Monnik zijn

  Monnik zijn: Een bescheiden en edele dienst Dom Gabriel Brasó o.s.b. Gabriel Maria (Lluis) Brasó (Barcelona1912) was monnik van de Spaanse benedictijnenabdij Montserrat (bij Barcelona). Hij werd daar prior en later tot abt gekozen. In 1966 werd hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50