Boeken over pastoraat

 • M. Husing, R. Karsemeijer boeken
  12,99
 • Zack Eswine boeken
  E-book
  Zack Eswine - Spurgeons depressies

  Bemoedigend boek voor mensen die aan depressiviteit lijden Charles Haddon Spurgeon worstelde vaak met depressieve gevoelens. Hij wist zijn zwaarmoedigheid een plaats te geven in het grotere verhaal van de christelijke hoop. Wat hij in de duisternis ontdekte… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Gideon van Dam boeken
  E-book
  Gideon van Dam - Huisbezoek als geestelijke begeleiding

  Wat maakt huisbezoek tot pastoraat? Vaak loopt het gesprek als vanzelf. Maar soms vraagt de contact-persoon van de kerk zich af: is dit nu pastoraat? Heeft dit te maken met Gods weg met ons?In dit boek legt de auteur uit wat de geschiedenis van de geestelijke… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Gerry Kramer-Hasselaar, Nelleke Boonstra boeken
  E-book
  Gerry Kramer-Hasselaar, Nelleke Boonstra - Met de gemeente het jaar door

  Dit boek reikt ideeën aan voor gemeenteactiviteiten gedurende het kerkelijk seizoen. Per maand staan thema s en vragen centraal, die in die periode van het jaar aan de orde zijn, te beginnen met de startzondag in september. Eerder verschenen als 1000ste… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Gerry Kramer-Hasselaar boeken
  E-book
  Gerry Kramer-Hasselaar - In gesprek

  Als ouderling of bezoekmedewerker kom je met veel verschillende mensen in gesprek. Het is elke keer weer spannend hoe een gesprek zal verlopen. Lukt het om echt contact te krijgen met elkaar? Wat zeg je bij ziekte, hoe ga je om met kritiek op de kerk? Het boek… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Jaap Doolaard boeken
  E-book
  Jaap Doolaard - Handboek geestelijke verzorging in zorginstellingen

  In 1996 verscheen de eerste editie van het Handboek Geestelijke Verzorging. Dit bleek in een grote behoefte te voorzien. Nu is de volledige herziene editie van deze volledige en praktische uitgave verschenen. Een groot aantal gerenommeerde personen uit het… (E-book)

  Lees meer...
  34,99
 • Fina van der Pol-Drent boeken
  E-book
  Fina van der Pol-Drent - Met buikpijn naar school

  Pesten is een groot maatschappelijk probleem. Er worden overal anti-pestprotocollen, weerbaarheidstrainingen en anti-pestbeleid geformuleerd, inmiddels zelfs verplicht gesteld door de overheid. Het helpt alleen onvoldoende. Fina van de Pol gaat in Met buikpijn… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Wim ter Horst boeken
  E-book
  Wim ter Horst - Over troosten en verdriet

  ‘Over troosten en verdriet’ van Wim ter Horst is een christelijke klassieker. Een boek voor mensen die te maken hebben met diepgaand lijden en die zoeken naar een passend antwoord. Traditionele antwoorden zijn niet altijd toereikend. Ter Horst reikt veel… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Léon van Ommen boeken
  E-book
  Léon van Ommen - Ruimte voor gebrokenheid

  In ‘Ruimte voor gebrokenheid’ bepleit de jonge theoloog Léon van Ommen ruimte voor lijden in de eredienst. Er is in de kerkelijke liturgie weinig aandacht voor het lijden van mensen. Maar juist in de kerk is er de behoefte aan erkenning en troost. Léon… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Wilma Hartogsveld boeken
  E-book
  Wilma Hartogsveld - Wek mijn zachtheid weer

  In haar boek ‘Wek mijn zachtheid weer’ vertelt Wilma Hartogsveld een indrukwekkend verhaal over seksverslaving en de helende kracht van vergeving. Annet is getrouwd met de liefde van haar leven, maar dan ontdekt ze dat hij een dubbelleven leidt en… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Judith van Manen boeken
  E-book
  Judith van Manen - Leeg

  Leeg gaat over eetstoornis en depressie. Wat als leven iets is geworden wat je lang geleden deed? Als zelfs de mensen dichtbij onbereikbaar ver weg lijken? Wat als je jezelf nog maar met één woord kunt omschrijven: Leeg? Een eetstoornis heeft alles en… (E-book)

  Lees meer...
    7,50
 • W. van Vlastuin boeken
  E-book
  W. van Vlastuin - Onbekeerd, wat doe je ermee?

  Dr. W. van Vlastuin Onbekeerd wat doe je ermee? Dit boek over bekering bestaat uit drie delen. In het eerste gedeelte gaat de schrijver in op de vraag wie wij als ellendige zondaren zijn tegenover de heilige en rechtvaardige God. In het tweede deel beschrijft… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • Alexander Comrie boeken
  E-book
  Alexander Comrie - Het ABC van het geloof

  Het ABC van het geloof Verhandeling over de benamingen van het zaligmakend geloof in alfabetische volgorde In 1739 verscheen de eerste druk van Het ABC des geloofs. Comrie schreef het als een verkorte weergave van een aantal preken, die hij gehouden had over… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Margriet van der Kooi boeken
  E-book
  Margriet van der Kooi - Het kleine meisje van de hoop

  Er wordt wel gezegd dat mensen niet meer zo gelovig zijn. Dat de kerk en haar Boek versleten zijn. Dat mensen zelf wel kunnen bepalen wat geloof is en dat ze hun eigen goede gevoel in elkaar kunnen knutselen. Maar Margriet van der Kooi ziet als pastor in het… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • André F. Troost boeken
  E-book
  André F. Troost - Lachen in de regen

  Een bundel verhalen die troost geven, een hart onder de riem steken of een spiegel voorhouden. Om voor jezelf te lezen of vóór te lezen. Deze bundel bevat 88 verhalen die zijn ontstaan tijdens de jarenlange loopbaan van André F. Troost als pastor en… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • P.L. de Jong boeken
  E-book
  P.L. de Jong - Stadspelgrims

  'Predikant worden in Rotterdam, daar moet je ziel voor hebben,' zei iemand tegen dominee Piet de Jong bij zijn aantreden. Met hart en ziel stortte hij zich op zijn werk. Ruim twintig jaar was hij verbonden aan de gemeente van de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand boeken
  E-book
  Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand - Handreiking bevrijdingspastoraat

  Het woord 'bevrijdingspastoraat' kan heftige reacties oproepen, zowel positieve als negatieve. Daarom heeft de Protestantse Kerk in Nederland een handreiking samengesteld. Deze handreiking bespreekt op een pastorale wijze de dilemma's rond de dienst der… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • C.G. Geluk boeken
  E-book
  C.G. Geluk - Ruimte binnen grenzen

  Er kunnen in je leven ingrijpende veranderingen optreden waardoor de grenzen verlegd worden en je levens- en bewegingsmogelijkheden beperkt(er) worden. Bijvoorbeeld door een ongeluk of een langzaam verlies van lichamelijke mogelijkheden. Hoe ga je met zo’n… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Marije Vermaas, Martine van Blaaderen boeken
  E-book
  Marije Vermaas, Martine van Blaaderen - Beschuit zonder muisjes

  Jaloezie. Verdriet. Relatiestress. Herkenbaar voor elk stel dat wacht op een baby. De grote vraag is: hoe houd je hoop? In Beschuit zonder muisjes lees je hoe elf stellen omgaan met verminderde vruchtbaarheid. Kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend. Maar… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • P.J. Vergunst boeken
  E-book
  P.J. Vergunst - Toch gescheiden

  Echtscheidingen: ze vinden in toenemende mate plaats, maar toch wordt er binnen de christelijke gemeente weinig over gesproken. Dat tekent de verlegenheid van kerkenraden en de onmacht van familie en vrienden. Ondanks dat mannen en vrouwen plechtig beloven… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Jeanine Geijtenbeek boeken
  E-book
  Jeanine Geijtenbeek - Als het leven ons scheidt

  In ‘Als het leven ons scheidt’ van Jeanine Geijtenbeek komen de theorie en praktijk bij elkaar. Uit elkaar gaan is hartverscheurend en er spelen veel emoties een rol. Het is belangrijk om na te denken over hoe je uit elkaar gaat, en zo een vechtscheiding… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Franck Ploum boeken
  E-book
  Franck Ploum - Onze vader

  Franck Ploum Onze Vader - wat zeg je? Reisleider bij een oergebed In twee van de vier evangelieverhalen over Jezus Messias is een gebed opgenomen dat in onze traditie het 'Onze Vader' is gaan heten. We mogen het met recht het oergebed van de christelijke… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Rowan Williams boeken
  E-book
  Rowan Williams - God ontmoeten in Paulus

  Rowan Williams God ontmoeten in Paulus Rowan Williams belicht in dit mooi en speciaal voor de tijd van Pasen geschreven boek de kern en het doel van Paulus' brieven. Hij richt daarbij vooral de focus op de sociale omgeving van Paulus, waarin het christen-zijn… (E-book)

  Lees meer...
    8,90
 • W. Harinck boeken
  E-book
  W. Harinck - Niet zomaar een boodschap

  De Bijbel is een bijzonder boek. Het is het Woord dat van de mond van God uitgaat. Beseffen we dit voldoende wanneer we Bijbellezen? Dikwijls is het pakken van de Bijbel en het lezen van een Bijbelgedeelte een ritueel, een gewoonte waarbij we nauwelijks… (E-book)

  Lees meer...
    7,49
 • Peter van Olst boeken
  E-book
  Peter van Olst - In mijn gemeente ben ik thuis

  Dit boekje is voor jongeren die (doop) lid zijn van een kerkelijke gemeente, maar daar niet zelf voor hebben gekozen. Je werd geboren in een christelijk gezin. Van jongs af ging je mee naar de dienst, de oppas of de zondagsschool. Je kunt je niet herinneren… (E-book)

  Lees meer...
    9,99