Boeken over overige religies

 • Wessel ten Boom boeken
  Wessel ten Boom - Van Luther tot Heidegger

  Van Luther tot Heidegger biedt het spannende verslag van een daadwerkelijke én intellectuele reis langs Duitse monumenten, musea en andere Gedenkstätten, in de poging tot een verantwoording te komen van de Duitse en Europese geschiedenis. Bijzondere aandacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jos van Duinen, Jeroen Windmeijer boeken
  Jos van Duinen, Jeroen Windmeijer - Wegwijzers

  Meer dan een jaar lang bezochten schrijvers Jos van Duinen en Jeroen Windmeijer religieuze en spirituele bijeenkomsten in Leiden en omgeving. Zij woonden diensten bij van katholieken en protestanten, mormonen en antroposofen, remonstranten en Keltische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ben Ipenburg boeken
  Ben Ipenburg - De hel dat is een suikermolen

  De godsdienst van Inheemsen, de Winti godsdienst en Rastafari in Suriname "Slavernij was oorlog. Onze voorouders verzetten zich ertegen van het begin tot het einde", schreef een Afro-Amerikaanse schrijver. Tot slaaf gemaakten vluchtten weg in het oerwoud van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Guus van Loenen boeken
  Guus van Loenen - Het lijkt sprekend

  Religie in de spiegel van zingeving Dorst herken je aan verlangen naar water. Liefde herken je aan verlangen naar contact. G!d herken je aan verlangen naar zin. De taal van religie is zingevingstaal. Door religieuze ervaring te verbinden met zingeving kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kolet Janssen boeken
  Kolet Janssen - Het geluk van oma

  Oma of opa worden is een ingrijpende gebeurtenis. Je kleinkind opent een nieuwe kamer in je hart en kleurtje kijk op het leven en de wereld. Kolet Janssen neemt je mee op haar weg als oma in talloze anekdotes en bedenkingen, over (klein)kinderen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Yana Dijkstra boeken
  Yana Dijkstra - Het laatste Taboe 3

  In dit laatste deel van deze trilogie, staan een paar van de grootste confrontaties te wachten, die zo ingrijpend zijn dat het je visie op heel veel dingen kan veranderen. Komen scheuren in ingesleten begrippen, waarin licht geworpen wordt vanuit een totaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Yana Dijkstra boeken
  Yana Dijkstra - De Bron van Alles

  In dit tweede deel komt alles te samen! Leiden wonderlijke ontmoetingen tot diepe confrontaties, worden oude wonden opgereten en liefde tot het uiterste getest. Zorgt een steeds diepere vriendschap voor humor en prachtige kostbare momenten. Confrontaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Aat van Gilst boeken
  Aat van Gilst - Zonnecultus

  Er valt niets te bedenken dat meer heeft bijgedragen tot ons bestaan, onze levensvoorwaarden en onze levensbeschouwing dan de zon. Zonder zon zouden we geen warmte, geen licht en geen voedsel hebben, kortom zonder zon zouden we er niet zijn. De zon is bepalend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • 101 bommen en granaten onder het traditioneel-christelijke bolwerk

  André Piet werpt in deze unieke bundel een verrassende kijk op de oude dogma's van de kerk. Scherp en verfrissend worden de grote thema's tegen het licht gehouden en komt de auteur tot opmerkelijke conclusies die uw kijk op het Christendom blijvend zullen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Dick J. Minderhoud boeken
  Dick J. Minderhoud - The old order Amish

  In Wandelen op de smalle weg volgt u het leven van Jonathan en Joan Blaurock en hun zoontje David. Zij maken onderdeel uit van een Old Order Amish gemeenschap. De Old Order Amish leven nog steeds zoals hun voorouders in de zeventiende en achttiende eeuw dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • L. Mock, S. Schoon, Eric Ottenheijm boeken
  L. Mock, S. Schoon, Eric Ottenheijm - Geloven in de dialoog

  Hoe staat het met de joods-christelijke dialoog in Nederland? Welke vormen hebben zich ontwikkeld, welke inhoudelijke vragen zijn momenteel aan de orde, welke wegen en mogelijkheden dienen zich aan voor de toekomst? Dit boek wil vanuit verschillende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sado boeken
  Sado - Basis van alle wijsheid

  Basis van alle wijsheid, nieuw geloof en hoe God een mens geworden is. Verder de heilige getallen 4, 8 en 12 en een filosofie over de zin van het leven. Geïllustreerd met tekeningen van de derde beweging van Aarde, de tijd en gedichten. Waarom is hoogste berg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,25
 • Ronald Dworkin boeken
  Ronald Dworkin - Religie zonder God

  Albert Einstein noemde zichzelf ooit atheïst maar was tegelijkertijd diep religieus. Hij bedacht zelfs dat hij zelf wel eens een god zou kunnen zijn. Want, als religie de aanbidding van een mysterie is dat voortkomt uit onbegrijpelijke wijsheid of niet te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Michael van Oostende boeken
  Michael van Oostende - Uit de hemel komt geen hagelslag

  Dit is een verhaal over Evangeliërs. Een naam die de verteller gebruikt voor de evangelisch christenen waartussen hij opgroeit. Over hun gewoontes, hun woorden, hun bijeenkomsten en over de manier waarop hij uiteindelijk afscheid neemt van die wereld. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • N. Zwaal boeken
  N. Zwaal - De Maya's dragers van universele wijsheid

  De Maya?s behoren tot de bekendste volkeren van Midden Amerika. Hun hoogontwikkelde cultuur is ondermeer bekend om zijn astronomie en tijdrekening. Hun ingenieuze architectuur uit zich in de vorm van tempels en piramiden die tot op de dag van vandaag te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roelof van den Broek boeken
  Roelof van den Broek - Gnosis in de Oudheid

  Dit boek presenteert allereerst in een helder overzicht de gnostische beweging in de eerste eeuwen van onze jaartelling als een specifieke expressie van een brede onderstroom in de westerse cultuur, die vanaf de Oudheid tot New Age grote invloed heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Joke Vijn-van der Heijden boeken
  Joke Vijn-van der Heijden - Er staat meer dan er staat

  Joke Vijn-van der Heijden (1934) trouwde in 1958 en kreeg vijf kinderen. Door haar vrijwilligerswerk op school en in de parochie, waar zij zich in het bijzonder bezighield met catechese voor kinderen, jongeren en ouders, ontstond de behoefte aan meer scholing.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Walter Tessensohn boeken
  Walter Tessensohn - De atheist is een beetje dom

  De Atheïst is een beetje dom Dit boek maakt duidelijk dat het methodologisch naturalisme lijnrecht staat tegenover Bijbels geloof. Dit naturalisme gaat ervan uit dat alles te verklaren is uit natuurlijke oorzaken en Bijbels geloof zegt dat je verstaat dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Hans Christiaan Mol boeken
  Hans Christiaan Mol - De spreker

  Wanneer je zoekt naar een nieuwe en meer rationele religie dan kan de Spreker, alias Prediker,daar hulp bij bieden. Bijna vers na vers laat de Spreker zien dat de meeste zaken in ons leven overbodig zijn. Dat de natuur zich volgens haar eigen normen ontwikkelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,07
 • Hans Christiaan Mol boeken
  Hans Christiaan Mol - De Yochanan commentaren

  Dit boek is geschreven in 2002 toen ik, in mijn kabbalistische centrum YAMAH, bijbel-cursussen gaf. Het is een analytische en kritische uitwerking van het bijbelboek Genesis met name de eerste zes hoofdstukken. Dit boek geeft een unieke kijk op de oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,75
 • Hans Christiaan Mol boeken
  Hans Christiaan Mol - De Frygische Christus

  Ik ben christelijk opgevoed; met bidden en kerkgang. In mijn pubertijd kwam het geloof in woelige wateren. Het boek "Jezus Rapport" van Johannes Lehmann trof mij zo dat ik Jezus de kern van mijn zoektocht liet zijn. Via veel literatuur en andere religies kwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,35
 • J. Kreukniet boeken
  J. Kreukniet - de drie monotheïstische religies

  De al meer dan duizend jaar voor het begin van onze jaartelling ontstane joodse religie, het omstreeks het jaar dertig ontstane christelijk geloof en de in de zevende eeuw ontstane islam hebben ieder hun eigen aanhangers. Iemand die één van de drie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,79
 • Walter Tessensohn boeken
  Walter Tessensohn - Jehovah's getuigen, ontwaakt!

  JEHOVAH’S GETUIGEN, ONTWAAKT! Aan de hand van het boek “Wat leert de Bijbel echt?”, wordt de leer van het Wachttorengenootschap getoetst aan de Bijbel en aan de rede. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan de orde. De naam van God De naam van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Walter Tessensohn boeken
  Walter Tessensohn - De lege doctrines van het wachttorengenootschap

  Dit boek is bedoeld voor niet-Jehovah’s Getuigen. Maak kennis met de lege doctrines van het Wachttorengenootschap. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan de orde. De naam van God De naam van Jezus Jezus, eniggeboren Zoon van God of een engel?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Rob Hamers boeken
  Rob Hamers - Inleiding in de esoterie

  In dit boek wordt de ontwikkelingsgang van onze onsterfelijke Ziel op deze planeet en haar intensievere evolutie door de laatste duizenden jaren heen beschreven. De wetmatigheden als inwijding en uitzuivering die hierbij horen worden uitgelegd aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50