Boeken over islam

 • Leo van der Meij boeken
  Leo van der Meij - Evolutietheorie en islamitisch onderwijs

  Hoe gaan islamitische scholen om met evolutietheorie? Is er ruimte voor moderne natuurwetenschappelijke inzichten? In dit boek worden verschillende posities uit het islamitische verleden en heden beschreven en vertaald naar het islamitisch onderwijs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Walter Tessensohn boeken
  Walter Tessensohn - Allah, de beste der scheppers

  Dit is niet een boek over Mohammed of over zijn levenswijze, zijn vrouwen of zijn strijd. Ook gaat dit boek niet over het ontstaan van de Koran en wie het geschreven heeft of geschreven hebben. Dit boek is een commentaar op wat Allah zegt in de Koran. Allah… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Walter Tessensohn boeken
  Walter Tessensohn - Allah, the best of creators

  The author is an elder and teacher in an Evangelical Church in Noord-Holland in the Netherlands. He has written several books concerning pastorate, spiritual warfare, the end times, the battle in your mind, the Marian dogmas, predestination, birth-sin, Israel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • H. Meester boeken
  H. Meester - Mohammed de naam van het Beest en Allah het getal

  Men zal de christenen dwingen de naam van Jezus te vervangen door de naam of het getal van het beest. In dit geval zou dan Mohammed de naam van het beest zijn en het getal is Allah.Wat zal Jezus hiervan zeggen? Hij heeft afgedaan, hij is weggeworpen als oud… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Karen Jespersen, Ralf Pittelkow boeken
  Karen Jespersen, Ralf Pittelkow - Islamisten en naivisten

  ISLAMISTEN EN NAÏVISTEN heeft aan de top van de Deense bestsellerlijst gestaan en in heel Europa de aandacht getrokken. Het is geschreven door Karen Jespersen en Ralf Pittelkow, een Deens echtpaar dat ruimschoots zijn sporen heeft verdiend in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hans Jansen boeken
  Hans Jansen - De historische Mohammed

  De historische Mohammed: De Mekkaanse verhalen is de neerslag van een zoektocht naar de échte Mohammed. Wie was hij eigenlijk? Met deze vraag in het achterhoofd begon arabist Hans Jansen de islamitische bronnen over het leven van de profeet Mohammed te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Razi H. Quadir boeken
  Razi H. Quadir - Vrijheid van meningsuiting in de Islam

  Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Walter Tessensohn boeken
  Walter Tessensohn - Wat zegt de Koran over...

  Wat zegt de Koran over…. De volmaaktheid van de Koran De schepping Zonde De dood De mens Djinns (demonen) Engelen De satan Strijd en oorlog voeren De positie van de vrouw Dwang Rechtvaardigheid De geestelijke wereld Allah De Kaäba Christenen Joden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Walter Tessensohn boeken
  Walter Tessensohn - The Qur'an for unbelievers, politicians and other dummies

  The Qur’an for unbelievers, politicians and other dummies This booklet is indeed for those who are not acquainted with the Qur’an. It gives insight into the Islam religion. Mostly, the opponents of Islam are talking about the violence used by several… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Joas Wagemakers, Martijn de Koning boeken
  Joas Wagemakers, Martijn de Koning - Islam in verandering

  Islamitische Staat, hoofddoeken, integratievraagstukken en opinies van de Nederlandse politiek: de islam is steeds in het nieuws. Is zij onlosmakelijk verbonden met geweld zoals IS wil doen geloven? Of staat de islam juist voor vrede, zoals veel moslims in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Tariq Ramadan boeken
  Tariq Ramadan - In de voetstappen van de profeet

  Over de Profeet Mohammed zijn al talloze biografieën geschreven. Maar nog niet door Tariq Ramadan, een van de honderd meest vernieuwende denkers van de 21ste eeuw volgens TIME MAGAZINE. Ramadan besteedt vooral aandacht aan de menselijke kanten en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Jaap Verhage boeken
  Jaap Verhage - De Qor'an: een hertaling

  Door zijn werk als remedial teacher op een islamitische basisschool komt de schrijver dagelijks in aanraking met moslims en de islam. Omdat hij deze beter wilde begrijpen, ging hij de Qor'an lezen. De bestaande Nederlandse vertalingen bevielen hem echter niet,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Leonie van der Valk boeken
  Leonie van der Valk - Steun zoeken bij Allah

  Uit onderzoek blijkt dat veel jonge hoogopgeleide Nederlandse moslima's van Marokkaanse afkomst veel waarde hechten aan de islam en het bidden tot Allah. Er was echter nog niet bekend of dit hen helpt om beter met spanningen en problemen om te kunnen gaan. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Salih Çengel boeken
  Salih Çengel - Gids voor moslimleiders

  Gids voor moslimleiders laat zien dat de moslims heden ten dage voor een groot deel niet de koran aanhangen maar een godsdienst gebaseerd op mondelinge overleveringen en verzinsels van opportunisten die uit waren op persoonlijk voordeel. Heden ten dage is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,84
 • Abdoellaah bin Ahmed al-Hoewayl boeken
  Abdoellaah bin Ahmed al-Hoewayl - Tawhied vereenvoudigd

  Deze korte nuttige samenvatting bevat complete vraagstukken en belangrijke leerpunten op het gebied van Tawhied. Het belang van Tawhied kan niet voldoende benadrukt worden. De daden van de dienaar worden zonder Tawhied niet geaccepteerd en Allah is niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Jonas Slaats boeken
  Jonas Slaats - Soefi's, punkers en poëten

  Drie jaar lang voerde de christelijke theoloog Jonas Slaats openhartige gesprekken met invloedrijke spirituele figuren en belangrijke artiesten uit de islamitische wereld. Hij combineerde zijn academische achtergrond in filosofie, antropologie en theologie met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Al-Yaqeen boeken
  Al-Yaqeen - Uitleg van Djoez 'Amma

  De Koran- dat het Woord van Allah is- is ongetwijfeld het belangrijkste Boek in het leven van de moslim. Dit verhevene Woord is afkomstig van Allah dat Hij heeft doen neerdalen op Mohammed (vrede zij met hem). Dit grootse Boek bevat blijde tijdingen voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Imam an-Nawawi boeken
  Imam an-Nawawi - Uitleg van de 40 overleveringen van an-Nawawie

  Deze overleveringen zijn bijeengebracht vanwege het feit dat zij de voortreffelijke en krachtige spraak van de Profeet (vrede zij met hem) verduidelijken en omdat zij de spil vormen van de geloofszaken. In dit boek vinden wij overleveringen die de volledige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Malcolm Clark boeken
  Malcolm Clark - Islam voor Dummies

  Je hoeft geen moslim te zijn om meer van de islam af te willen weten. In dit toegankelijke boek maak je kennis met de gebruiken van de islam, waaronder de Vijf Zuilen en de rituelen bij belangrijke gebeurtenissen zoals geboorte, huwelijk en overlijden. Je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Leidraad voor het leven

  In het geloofsleven en het dagelijks handelen van moslims staat de koran, het geopenbaarde woord van God, op de eerste plaats. De tradities of overgeleverde handelingen en uitspraken van de profeet Mohammed zijn na de koran de tweede pijler van de islamitische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rachid Benzine boeken
  Rachid Benzine - De Koran uitgelegd

  De Koran: velen spreken erover, maar wie kent dit islamitische heilige boek nu echt? De Franse islamoloog van Marokkaanse afkomst Rachid Benzine werpt een nieuw licht op de vaak onvoldoende begrepen Koran, zelfs door moslims zelf. Hoe deed zich de openbaring… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bernhard Reitsma boeken
  Bernhard Reitsma - Kwetsbare liefde

  Wat is de roeping van de kerk in haar verhouding tot de islam? In dit belangwekkende boek schetst dr. Bernhard Reitsma een bijbels-theologische visie op deze vraag. Angst, zwart-witdenken en onwetendheid kunnen de beeldvorming van christenen en moslims over en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nabeel Qureshi boeken
  Nabeel Qureshi - Ik zocht Allah en vond Jezus

  De uit Pakistan afkomstige Nabeel Qureshivertelt in 'Allah zoeken, Jezus vinden' het verhaal van zijn bekering tot het christendom. Hij groeit op in een islamitisch gezin en kent de Koran uit zijn hoofd. Maar op de universiteit slaat de twijfel toe als hij in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • De koran

  Naast de Arabische tekst van de Koran tref je de Nederlandse weergave van arabist dr. Fred Leemhuis. Leemhuis heeft bij het vertalen rekening gehouden met de voor moslims gezaghebbende uitleg van het boek. Het boek wordt besloten met een verantwoording en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • De interpretatie van de betekenissen van de Koran

  De nieuwe Koranvertaling! Wilt u de werkelijke Islam leren kennen in plaats van alleen af te gaan op mediaberichtgeving? Wilt u zelf achterhalen waar de Islam voor staat zodat u daar zelf uw eigen mening over kunt vormen? Dan is dit uw kans! Islamdocent en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00