Boeken over islam

 • Said Nursi boeken
  Said Nursi - De korte woorden

  Wat houdt geluk in deze wereld en in het Hiernamaals in? Geluk is niet simpel uit te leggen: het verwijst naar momenten van genot, waarbij een extreem gevoel van comfort en van welgesteldheid gevoelens en gedachten van de mens beheerst. Er is rust, alles voelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Bediuzzaman Said Nursi boeken
  Bediuzzaman Said Nursi - Een poort naar de Goddelijke eenheid

  Een van de twee mannen zegt tegen zijn vriend: "Deze wonderbaarlijke wereld heeft zeker een plannenmaker en dit ordelijke land een eigenaar, deze volmaakte stad een bezitter en dit artistieke paleis een meesterbouwer. We moeten ons best doen om hem te leren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,00
 • Samira Bouchibti boeken
  Samira Bouchibti - De islam, de moslims en ik

  'De islam, de moslims en ik' is een openhartig boek, waarin Samira Bouchibti op meeslepende en intieme wijze vertelt over haar jeugd als Marokkaanse immigrant in Nederland en over het leven van haar ouders hier en in Marokko. In het verlengde van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mohammed Ibnoe Al-Oethaymien boeken
    8,00
 • Bediuzzaman Said Nursi boeken
  Bediuzzaman Said Nursi - Het Tiende Woord - De wederopstanding en het hiernamaals

  We zijn geboren om te sterven, om terug te keren naar onze daadwerkelijke verblijfplaats van gelukzaligheid. Hoe sterker dat besef is, hoe zinvoller ons bestaan wordt. Het leven gaat snel voorbij en de meesten van ons hebben duidelijk geen idee van wat hetgeen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,00
 • Peter Derie boeken
  Peter Derie - Wat de koran echt zegt (en niet zegt)

  De Arabist Peter Derie, docent aan de Universiteit van Gent, legt in 'Wat de Koran echt zegt (en niet zegt)' helder uit hoe je de islam kunt leren kennen uit de Koran. Voor veel christenen is de Koran onbekend terrein. Dit boek benadert de Koran als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Religie en samenleving Salafi-jihadi's in Amsterdam

  Geweld in naam van de islam vormt voor westerse samenlevingen een bedreiging, getuige de aanslagen in New York, Madrid en Londen. In Nederland heeft de moord op Theo van Gogh voor een toenemende aandacht voor radicale Nederlandse moslims gezorgd die zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • A.S. Hoeseni boeken
  A.S. Hoeseni - De religie van de Islam

  Recensie door Antony T. Sullivan van University of MichiganAntony T. Sullivan, Center for Middle Eastern and North African Studies, University of Michigan: Dit boek behoort tot de belangrijkste eendelige studies van de islam die gedurende de 20e eeuw zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • De Koran

  De Koran, het heilige boek van de islam. Voor miljoenen mensen wereldwijd is dit boek een inspiratiebron, een baken, een verwoording van normen en waarden of een tekst om troost bij te vinden, maar vooral de belangrijkste pijler van hun godsdienst.Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cees Rentier boeken
  Cees Rentier - Onderweg met moslims Europa, het mekka van de islam?

  Europa, het Mekka van de islam?Westerse moslimintellectuelen als Tariq Ramadan vergelijken de positie van moslims in Europa met die van de eerste volgelingen van Mohammed te Mekka. Niet in wat wij traditioneel de moslimwereld noemen, maar juist in de vrijheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • Muhammad Ali boeken
  Muhammad Ali - De Heilige Koran (inclusief CD-ROM, boek met leder omslag in gift box) Luxe uitgave

  enmerken:Arabische tekst, Nederlandse vertaling en uitleg in de vorm van bijna 3000 voetnoten.Uitgebreide inleiding bij het boek van ongeveer 90 blz. en een inleiding bij elk hoofdstuk.Lijst van uitgelegde Arabische woorden en uitdrukkingen.Gedetailleerde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,50
 • Ineke Roex boeken
  Ineke Roex - Leven als de profeet in Nederland

  De salafi-beweging in Nederland wordt sterk in de gaten gehouden door de media, politiek en inlichtingendiensten. Iedereen heeft een mening over deze streng orthodoxe islamitische stroming met haar opvallende verschijningsvormen en controversiële opvattingen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Derie, Remi Hauman, Wim van Rooy boeken
  Peter Derie, Remi Hauman, Wim van Rooy - Vademecum van de islam

  Dit vademecum behandelt vierhonderd essentiële begrippen uit de islam, samengesteld door een team van islamologen uit België en Nederland. Alle lemmata zijn inzichtelijk opgedeeld in zes relevante hoofdstukken: basisbegrippen, religieuze terminologie, recht,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Aboe Ismail boeken
  Aboe Ismail - Tawhied in vogelvlucht

  Tawhied in vogelvlucht is gebaseerd op het werk van Sheikh Saalih ibn Fawzaan al-Fawzaan. Dit werk is door de auteur, Aboe Ismail, samengevat en vertaald in het Nederlands. In dit beknopte, maar zeer profijtvolle werk, wordt het licht geworpen op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,00
 • Aboe Ismail boeken
  Aboe Ismail - De gids voor 'Oemrah en Hadj

  De gids voor 'Oemrah en Hadj. Het verrichten van de 'Oemrah (kleine bedevaart naar Mekka) is een daad van aanbidding die sterk aanbevolen is in de Islam. Moslims die de 'Oemrah verrichten komen in aanmerking voor een grootse Beloning van Allah, de Verhevene.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Peter Derie boeken
  Peter Derie - WAT DE KORAN ECHT ZEGT (EN NIET ZEGT)

  De Koran maakt het niemand gemakkelijk, gelovige noch ongelovige. Op honderden manieren zijn de verzen in de geschiedenis al uitgelegd - ook al beweren adolescenten de dag van vandaag op internetfora zelfverzekerd te weten wat de Koran letterlijk zegt. Heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Thijl Sunier boeken
  Thijl Sunier - Elementaire Deeltjes Islam

  In dit boek geeft Sunier antwoord op de vraag wat voor religie de islam is, wie gezag heeft onder moslims, hoe moslims in het dagelijks leven met hun geloof omgaan, welke discussies er gevoerd worden en waar verschillen in opvatting en handelen vandaan komen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Bediuzzaman Said Nursi boeken
  Bediuzzaman Said Nursi - De woorden - Risale-i Nur

  De reeks van de Risale-i Nur bewijst de waarheden van de Qur'an en legt deze uit aan de hand van een positief wetenschappelijk perspectief. Zij verschaft ons op een heldere, beeldende en overtuigende wijze antwoorden op de belangrijkste vragen van de mensheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Jamal Ahajjaj boeken
  Jamal Ahajjaj - Het leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem)

  Het Leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Mohammed (vrede zij met hem) is een uiterst bijzonder persoon, die in een relatief kort tijdsbestek ontzettend veel heeft gedaan en bereikt in zijn leven. Hij predikte de laatste religie, stichtte de meest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Aboe Ismail boeken
  Aboe Ismail - Het uitnodigen naar Allah Een niet te onderschatten taak

  Het uitnodigen naar Allah Een niet te onderschatten taak Da'wah is het uitnodigen van mensen om Allah te leren kennen en in Hem te geloven. Het wordt binnen de Islam als één van de belangrijkste taken beschouwd; een taak die Allah toebedeelde aan de Profeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Aboe Ismail boeken
  Aboe Ismail - Hoe verricht ik het gebed?

  Het onderhouden van het gebed is de tweede zuil van de vijf zuilen waarop de Islam is gebaseerd. Moslims zijn verplicht om vijf keer per dag het gebed te verrichten. Het verrichten van het gebed dient volgens het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • E. Mulder, T. Milo boeken
  E. Mulder, T. Milo - De omstreden bronnen van de Islam

  Het klassieke, orthodoxe verhaal over het ontstaan van de Koran en de islam ondervindt tegenwerpingen vanuit verschillende invalshoeken. Wat houden deze tegenwerpingen in en hoe kunnen ze en bijdrage leveren aan het debat over de islam?In het jaar 600 was er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,99
 • Gert-Jan Segers, Marten de Vries boeken
  Gert-Jan Segers, Marten de Vries - Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen

  Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen zij om. Dat willen wij ook. Maar hoe? De islam pretendeert de definitieve, verbeterde versie te zijn van het christelijk geloof, en dit vraagt om een gedegen antwoord. De auteurs bieden daarvoor een aanzet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hannah Jansen boeken
  Hannah Jansen - Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten

  'Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten' is een vrijmoedige inleiding op de islam in de vorm van 250 antwoorden op deels prangende vragen.De Koran, geloven moslims, is het letterlijke woord van God. Zo'n geloofspunt is moeilijk te controleren. Erger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • N.A. Zayd boeken
  N.A. Zayd - Reformation of Islamic Thought

  Na de dramatische gebeurtenissen van 11 september 2001 zijn het vooral de fundamentalistische stromingen die de boventoon voeren in de meeste overzichten van het islamitisch denken. Extremisten en fundamentalisten hebben een veel prominentere plaats gekregen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95