Boeken over godsdienstwijsbegeerte

 • Van der Velde, Een wrede zon

  Een van de mooiste teksten van het Hindoeïsme is de Gitagovinda. De tekst stamt uit de 12e eeuw na Christus en beschrijft in lyrisch Sanskrit de liefde tussen Krishna en zijn favoriete geliefde Radha. De achtergrond wordt gevormd door de lieflijke wouden en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • J. Bridges boeken
  J. Bridges - Verlangen naar heiliging

  'Een boek over heiliging dat verrassend veel biedt. Voortdurend worden de lijnen vanuit de Bijbel doorgetrokken naar het christenleven vandaag. De grote waarde van dit werk is dat het helder en bondig is geschreven, en op een evenwichtige wijze de noodzaak van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,90
 • R. Campbell boeken
  R. Campbell - Omgaan met tieners ...een kunst apart

  Je zoon of dochter door de tienerjaren heen loodsen... dat is een spannend, uitdagend en vaak hachelijk avontuur.Ouders en tieners liggen nogal eens met elkaar overhoop. Een van de redenen, zegt Dr. Ross Campbell, is dat ouders er soms vreemde ideeën over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • L.J. Elders boeken
  L.J. Elders - Leo Elders, Thomas van Aquino

  Sommige denkers uit het verleden zijn van blijvende betekenis door de waarde van hun geschriften. Zo zijn de wijsbegeerte en theologie van Thomas van Aquino nog steeds actueel en worden zij als gezaghebbend beschouwd.Beïnvloed door Aristoteles, "wiens denken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Henri Nouwen boeken
  Henri Nouwen - Liefs, Henri

  Gloednieuwe publicatie met schat aan onbekende brieven van Henri Nouwen Naast de 40 boeken die Henri Nouwen publiceerde liet de auteur ook meer dan 5000 brieven na. Speciaal voor de 20??ste verjaardag van zijn sterfdag heeft de Henri Nouwen Trust in Amerika… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • L. Strobel boeken
  L. Strobel - Bewijs genoeg...

  Wat is er feitelijk over Jezus bekend? Een journalist ondervraagt dertien top-wetenschappers. Lee Strobel was rechtbankverslaggever bij een grote krant, de Chicago Tribune. Hij weet uit ervaring dat overtuigend bewijsmateriaal lang niet altijd tot de juiste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • N. Gumbel boeken
  N. Gumbel - De uitdaging van een christelijke levensstijl

  De christelijke levensstijl een uitdaging?! Is die niet braaf en saai? Nee, niet braaf en helemaal niet saai. Het is een stijl van leven die lijnrecht tegen de heersende moraal ingaat. Een stijl die om moed en volharding vraagt. Een stijl die ontleend is aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Inge van Nistelrooy boeken
  Inge van Nistelrooy - Basisboek zorgethiek. Over menslievende zorg, moreel beraad en de motivatie van verpleegkundigen.

  Zorgen is een alledaagse bezigheid. Iedereen doet het. Zorgen voor jezelf, voor huis, huisdier en kinderen, voor het eten, de was en de tuin. Velen doen dit als professional: zorgen voor mensen die oud, ziek, beperkt, stervend of gewond zijn. Zorgethiek is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jasper Schaaf boeken
  Jasper Schaaf - Godsdienstkritiek, respect en actieve tolerantie

  Veel mensen voelen zich ongemakkelijk in hedendaagse discussies over religie. Kritisch zijn over religies was vroeger onder socialisten en liberalen niet ongebruikelijk, maar lijkt mensen nu eerder in het conservatieve kamp te plaatsen. Alles maar toestaan is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Henk Poot boeken
  Henk Poot - Jozef

  Hoe komt het dat het verhaal van Jozef ons zo enorm aanspreekt? De een verklaart het door de persoon van Jozef, die een voorbeeld was van bijzondere vroomheid. De ander wordt meegesleept door de spanning van de geschiedenis en de onverwachte afloop; weer een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Patrick Nullens boeken
  Patrick Nullens - Nullens-Zorgen voor een eigenwijze kudde

  Missionair gemeentezijn leidt niet zelden tot moeilijke ethisch dilemma's. Mensen zijn tegenwoordig immers mondig en willen hun eigen morele keuzes maken, niet gehinderd door een bijbelse ethiek. Hoe moet de kerk deze mondige schapen weiden?In dit boek voert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Henri Nouwen, Irma Dee boeken
  Henri Nouwen, Irma Dee - Eindelijk thuis (met cd Prodigal Daughter van Irma Dee)

  Eindelijk thuis nu ook verkrijgbaar met nieuwe cd van Irma Dee Muziek is voor Irma Dee altijd meer geweest dan alleen muziek. Het boek Eindelijk Thuis van Henri Nouwen raakte haar diep en bleek woorden te geven aan de geestelijke reis die zij zelf doormaakte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Henri Nouwen boeken
  Henri Nouwen - Eindelijk thuis - nieuwe geschenkeditie

  Een ogenschijnlijk onbeduidende confrontatie met een poster waarop een detail van Rembrandts De terugkeer van de Verloren Zoon stond afgebeeld, vormde voor Henri Nouwen het begin van een geestelijk avontuur. In het hart van dit avontuur staan dit schilderij en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul van der Velde boeken
  Paul van der Velde - Tatoeage van de ziel

  Als godsdienstwetenschapper en indoloog houdt Paul van der Velde zich bezig met religie als menselijk verschijnsel. Of wat mensen geloven 'echt waar' is, en of je het als onderzoeker ook gaat geloven is van minder belang. Wat mensen binnen hun religieuze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Herman M. van Praag boeken
  Herman M. van Praag - Slecht zicht

  Van Praag gaat in 'Slecht Zicht' verder op de weg die hij is ingeslagen in zijn boeken 'God en Psyche', 'Het Verstand te Boven' en 'Net Voorbij de Rede': de vrijmoedige, maar respectvolle interpretatie van en beschouwingen over het Godsbegrip, de Bijbel en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • P. van der Velde boeken
  P. van der Velde - Nachtblauw

  Nachtblauw beschrijft de mysterieuze wereld van Brindavan, een klein stoffig dorpje in Noord-India.Volgens de traditie heeft de god Krishna daar zijn jeugd doorgebracht, iets dat volgens de bewoners nog merkbaar is. De bomen en vogels van Brindavan zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Martine Vonk boeken
  Martine Vonk - Genieten van genoeg

  Genieten van genoeg, dat lijkt een tegenstelling. Genieten is toch groots en luxe? Hoezo zou je gelukkiger worden van... minder? Toch laat Jezus dat zien. Martine Vonk vertelt hoe zijn spannendste uitspraken bij jou tot bloei kunnen komen. Hoe ga je om met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • P. Nullens boeken
  P. Nullens - Verlangen naar het goede

  Christelijke ethiek is meer dan een opsomming van geboden. Uiteindelijk gaat het in de christelijke ethiek over wie we ten diepste zijn en hoe we kunnen zoeken naar 'het goede'. Dit boek introduceert de lezer in dit boeiende en actuele vakgebied. Zo stelt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • J. Slingerland boeken
  J. Slingerland - A Dieu

  Als ouders van onze gehandicapte dochter zien wij er tegenop en tegelijk naar uit om dat tegen haar te zeggen: tot ziens bij God.Wij weten ons met haar gebrokenheid soms geen raad en zien uit naar het moment van haar heelheid. Soms willen wij haar nu al wel in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • N. den Bok, G. Labooy boeken
  N. den Bok, G. Labooy - Wat God bewoog mens te worden

  Waarom zou God mens geworden zijn? Als God al mens kan worden, waarom werd Hij mens? Of zelfs: waarom moest hij mens worden? Deze vragen leven over de hele breedte van de kerk, en ook bij joden en moslims. De nieuwtestamentische en vroegchristelijke theologie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Gerrit de Kruijf boeken
  Gerrit de Kruijf - Ethiek onderweg

  Ethiek is even concreet als het leven zelf. Denken over goed en kwaad doe je immers altijd ergens midden in het leven, onderweg, bepaald door veel dat al voorafgegaan is.Ethiek hoort bij de levensreis. Dit boek bevat acht tips voor de tocht. Het zijn adviezen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,49
 • H. Morris boeken
  H. Morris - 2x genade

  "Welcome to Georgia State Penitentiary."Het bord bij de ingang was een wrange poging tot enige hartelijkheid.Vanaf een toren gaf een zwaar bewapende bewaker ons een teken dat we verder moesten gaan. Ik strompelde naar binnen, met ketens aan mijn enkels. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • W.F. Harley, A. Hoekstra-van Westen boeken
  W.F. Harley, A. Hoekstra-van Westen - Wat wil hij, wat wil zij?

  Mannen hebben in het huwelijk andere behoeften dan vrouwen. Maar ze begrijpen dat niet, en vrouwen evenmin. En daar ligt de oorzaak van de vele buitenechtelijke relaties en scheidingen.Als echtgenoten elkaars behoeften onderkennen en daarop inspelen, wordt hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • J. Cook boeken
  J. Cook - Liefde, aanvaarding en vergeving

  Toen Jerry Cook als predikant begon, bestond zijn gemeente uit 23 mensen. Door liefde, aanvaarding en vergeving te schenken aan mensen in de omgeving, groeide de gemeente tot 4.500 leden.Dit boek, waarin Cook vertelt hoe het allemaal ging, is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • R. Foster boeken
  R. Foster - Gebed

  Wie dit boek leest, zal zelf gaan bidden ? contact zoeken met God. Het is een boek om regelmatig te lezen en je gebedsleven te verfrissen. Richard Foster schrijft diepgaand en toegankelijk over dit onderwerp dat veel christenen zo moeilijk vinden. Hij haalt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95