Boeken over godsdienstige mystiek

 • Anne-Marie Wegh boeken
  Anne-Marie Wegh - Johannes de Doper die Jezus de Christus werd

  Al tweeduizend jaar wordt Johannes de Doper gezien als degene die de komst van de Messias eerst voorspelt en Jezus vervolgens als 'het Lam van God' herkent bij zijn doop in de Jordaan. Johannes de Doper was echter niet slechts de aankondiger van Jezus. Hij was… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • N.V. Gogol boeken
  N.V. Gogol - Beschouwingen over de Goddelijke Liturgie

  Wie de ware identiteit van de auteur Gogol probeert te achterhalen, moet uiteindelijk de innerlijke en zoekende mens ontdekken die in de schrijver tot 'uitdrukking' komt. Dan kan niemand voorbij aan de bedoeling en de waarde van zijn 'Meditaties over de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Francien van de Beek boeken
  Francien van de Beek - Waanzinnige wijsheid

  In het boek 'Waanzinnige wijsheid' beschrijft Francien van de Beek haar persoonlijke zoektocht naar eenheid aan de hand van het Evangelie der Waarheid. Het Evangelie der Waarheid is geen evangelie in de traditionele zin dat handelt over het leven van Jezus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rudi Malfliet boeken
  Rudi Malfliet - Seven manieren van minnen. Gewikt en gewogen. Beatrijs van Nazareth, Helvicus Theutonicus, Meister Eckhart

  Het bekende Middelnederlandse traktaat Seven manieren van heiliger minne wordt toegeschreven aan Beatrijs van Nazareth. Deze aanname wordt gebaseerd op een gelijkaardige tekst in haar Latijnse biografie, de Vita Beatricis, van de hand van een onbekende auteur.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Paul van der Velde boeken
  Paul van der Velde - Sundarikatha

  Nederlandse / Engels uitgave Sundari was de vrouw van prins Nanda, de halfbroer van de Boeddha. Op een dag neemt de Boeddha hem mee naar het klooster en wijdt hem tot monnik. Nanda wil echter terugkeren naar zijn mooie vrouw Sundari. Hij voelt niets voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Maarten Luther boeken
  Maarten Luther - Het boekje van het volmaakte leven

  Deze nieuwe editie van «Het boekje van het volmaakte leven» laat Nederland opnieuw kennis maken met een der invloedrijkste, meest gelezen en meest gepubliceerde spiritueel-religieuze teksten uit de Middeleeuwen. De oorsprong van het anonieme en titelloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Richard Rohr, Mike Morrell boeken
  Richard Rohr, Mike Morrell - De goddelijke dans

  In 'De goddelijke dans' verkent Richard Rohr de oeroude goddelijke drie-eenheid van de Vader, Zoon en Heilige Geest. De vroege christenen gebruikten hiervoor het woord perichoresis, dat je zou kunnen vertalen als dansen. Aan de hand van Bijbelteksten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Johannes van het Kruis boeken
  Johannes van het Kruis - Mystieke werken

  Deze uitgave biedt in hedendaags Nederlands de volledige tekst van alle werken van de Spaanse mysticus Sint-Jan van het Kruis (1542-1591): Brieven, Gedichten, Geestelijk Hooglied, Bestijging van de Berg Karmel, Donkere Nacht, Levende Vlam van Liefde, Kleinere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Wilfried Stinissen boeken
  Wilfried Stinissen - De nacht zal lichten als de dag

  De 'donkere nacht' is een onontkoombare etappe op de weg naar God. Wie ernst maakt met zijn geloof moet vroeg of laat door de nacht.Op deze nachtelijke tocht is Sint-Jan van het kruis (1542-1591)een veilige gids. Hij wordt algemeen beschouwd als expert op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hans van de Glind boeken
  Hans van de Glind - De milde kracht van het zachte

  Ze kwamen in de donkerste nacht van de eenentwintigste eeuw terug. Was het op tijd? Moeder aarde kreunde van diepe pijn. Het beest van bot egoïsme en plat materialisme zat op de troon. Het angstig geloof van eigen volk eerst en ons geloof alleen werd alom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martin Buber boeken
  Martin Buber - De legende van de Baalsjem

  Martin Buber (1878-1965) geldt als een der belangrijkste denkers en godsdienstfilosofen van de moderne tijd. Zijn «Ik en Jij», een intense verkenning van de verhouding tussen mens en wereld, en tussen mens en God, wordt gerekend tot de mijlpalen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Minke de Vries boeken
  Minke de Vries - Mijn leven in Grandchamp

  De van oorsprong Nederlandse Zuster Minke de Vries was gedurende 30 jaar priorin van de oecumenische protestantse gemeenschap van Grandchamp (Zwitserland). In Mijn leven in Grandchamp vertelt zij op inspirerende wijze over het naar buiten toe gerichte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • René van der Rijst boeken
  René van der Rijst - Kloostergang

  De stilte en het dagritme van kloosters zijn voor veel mensen een bron van inspiratie. Maar hoe maak je dat deel van je eigen leven in de alledaagse drukte? In dit deel van de Toer Reeks wordt de gang door het klooster gemaakt: hoe ziet een dag in een klooster… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,90
 • Anselm Grün boeken
  Anselm Grün - Bronnen van kracht

  'Bronnen van kracht' door Anselm Grün, een inspiratieboek voor elke dag. Waar put je nieuwe energie uit in het hedendaagse hectische bestaan? De stilte, rust en ruimte van de natuur zijn een levende bron van kracht. In 'Bronnen van kracht' zijn de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Max Heindel boeken
  Max Heindel - De Wereldbeschouwing der Rozekruisers

  De Wereldbeschouwing der Rozekruisers is het standaardwerk van de Deen Max Heindel, wiens eigenlijke naam Carl Louis von Grasshoff was. Heindel werd geboren in Aarhus, Denemarken, op 23 juli 1865, en overleed in Oceanside Californië in 1919. Heindel kende een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Paul van der Velde boeken
  Paul van der Velde - Dromen van een witte olifant

  Centraal in alle scholen van het boeddhisme staat zonder meer de carrière van de Boeddha. Hij belichaamt waar iedere boeddhist uiteindelijk naar zou moeten streven. Echter helemaal uniek is de Boeddha ook niet, in het boeddhisme gaat men er meestal vanuit dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Lex Boot boeken
  Lex Boot - Kleine gids voor christelijke meditatie

  'Onthaasten' is een woord waardoor steeds meer mensen zich aangesproken voelen. Voor hen is meditatie een zinvolle manier om dichter bij de Bron van het bestaan te komen. Deze kleine gids voor christelijke meditatie bevat geen theoretische verhandelingen, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • C.J. Schuurman boeken
  C.J. Schuurman - Wat bezielt ons eigenlijk ?

  "De moderne mens wordt beheerst door zijn strijd om het bestaan. Om ons bolwerk van materieel en psychisch winstbejag in stand te houden wordt ons scheppend vermogen opgeslorpt door angst, zorg, ergernis, spanning, haast, tweestrijd, kortom allerlei… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Dom Bernardo Oliveira boeken
  Dom Bernardo Oliveira - Licht in het duister

  Individualisme, activisme en oppervlakkigheid zijn de gevaren waaraan we op de dag van vandaag het meest worden blootgesteld. Dom Bernardo Oliveira, gedurende vele jaren generaal-abt van de trappistenorde, wil een antwoord geven op deze uitdagingen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bernardo Olivera boeken
  Bernardo Olivera - Licht op mijn pad

  Geestelijke begeleiding is een vroegchristelijke, monastiek gegeven dat door de woestijnmonniken vanaf de tweede eeuw in praktijk werd gebracht en is beschreven. Geestelijke begeleiding is heden ten dage weer actueel. Het lijkt erop dat een heel oude praktijk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Marie Guyart boeken
  Marie Guyart - Het mystieke leven van Marie Guyart

  Dit boek biedt geen gewoon verhaal. Het is wel echt gebeurd en het werd tijdens twee korte periodes, in 1653 en 1654, neergeschreven. Marie Guyart uit het Franse Tours had reeds een bewogen leven achter de rug, toen ze aan haar autobiografie begon. Ze ging… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Gerke van Hiele, Jan Joost Kessler, Teun Kruijswijk Jansen boeken
  Gerke van Hiele, Jan Joost Kessler, Teun Kruijswijk Jansen - In de traditie van Iona

  In de traditie van Iona wordt in drie delen de Keltisch-christelijke spiritualiteit nader bekeken. Het eerste deel leidt de eigenheid van de Keltisch-christelijke traditie in. In het tweede wordt beschreven hoe de huidige Iona Communiteit als gemeenschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Rik Pinxten, Jean Swings boeken
  Rik Pinxten, Jean Swings - En bewaar het geheim. Intieme blikken van vrijmetselaars

  Vlaamse en Nederlandse broeders en zusters getuigen in dit boek over wat vrijmetselarij voor hen betekent. De vrijmetselaarsloges werken met symbolen en rituelen, en dat kan verbazing of zelfs ongerustheid wekken in een sterk seculiere maatschappij als de onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Lia van Aalsum boeken
  Lia van Aalsum - Lied van de Eenheid, Sjier HaJichoed

  Hoe kan een mens 'God' op passende wijze eerbiedigen? Wat weten wij van deze dragende kracht van alle zijn? Intiem aanwezig, maar onvergelijkbaar anders; liefdevol gidsend, maar bij tijde pijnlijk confronterend. Hoe kunnen wij leven met JHWH?Deze vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Annine E. G. van der Meer boeken
  Annine E. G. van der Meer - Van Sophia tot Maria

  Ook de God van de joden en christenen heeft een vrouwelijke kant. Altijd al gehad. Haar naam is Sophia. Ooit bouwde zij haar eigen tempel en hakte naar eigen zeggen zeven zuilen uit. In deze tempel bereidde zij mannen en vrouwen voor op het bewust worden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95