Boeken over geloofsopbouw

 • Bert Loonstra boeken
  Bert Loonstra - Willen en voelen en uitverkiezing

  Hoe komt een mens tot geloof? Door het te willen, of door iets van God te voelen? Welke rol speelt de uitverkiezing hierbij?De auteur gaat op deze vragen in door zich te verdiepen in het conflict dat daarover aan het begin van de 17de eeuw in Nederland woedde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Kees Kleingeld boeken
  Kees Kleingeld - Zingend naar huis

  De liederen hammaäloth vormen een kleine, relatief onbekende bundel in het Boek der Psalmen. Wat is de ontstaansgeschiedenis van deze bundel? Sommige nummers zijn zeer populair, andere worden vrijwel nooit gezongen. Bestaat er enige samenhang tussen deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • René Grotenhuis boeken
  René Grotenhuis - Van macht ontdaan

  René GrotenhuisVan macht ontdaan.De betekenis van christelijk geloof voor de wereld van vandaagCordaid-man en betrokken katholiek René Grotenhuis zag over de hele wereld vele geloofsgemeenschappen. Hij raakte onder de indruk van de wereldwijde betekenis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Jos Douma boeken
  Jos Douma - Verlangen naar het goede leven

  Kerk zijn in de 21e eeuw. Hoe doen we dat? Dit boek kiest voor een vernieuwende insteek die tegelijk vertrouwd is omdat Woordverkondiging, doop en avondmaal er de basis van vormen. Samen lezen - samen delen - samen eten: dat is de kern van kerk-zijn. En dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Gerard de Korte, Leo Fijen boeken
  Gerard de Korte, Leo Fijen - Loslaten en thuiskomen

  De bisschop en de journalist. Ze zijn allebei 61, ze zijn allebei historicus en ze veranderen allebei van baan. De bisschop verhuist van het kleinste naar het grootste bisdom, de journalist van de grootste omroep naar een kleine uitgeverij. Gerard de Korte en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paus Franciscus boeken
  Paus Franciscus - Amoris Laetitia van de heilige vader Fraciscus

  Exhortatie van paus Franciscus over liefde, huwelijk en gezin Na een wereldwijde raadpleging en synodezittingen in 2014 en 2015 komt paus Franciscus met deze pauselijke Exhortatie, een aansporing om ernst te maken met de liefde als beeld van Gods relatie met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joachim Vreeman boeken
  Joachim Vreeman - God ervaren

  'God ervaren' van Joachim Vreeman is een inspirerend en praktisch boek over de kracht van christelijke meditatie. Voor veel mensen is meditatie een manier om rust en balans in het leven te bereiken. Maar er is wel een groot verschil tussen 'gewoon' mediteren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Griekse filosofen

  ‘Een stil moment… Griekse filosofen’ is een geschenkboekje met quotes van filosofen als Plato en Aristoteles. Prachtig vormgegeven en met zorg uitgekozen citaten waarover je een moment kunt mediteren: even uitbreken uit de hectiek van de dag en je laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Paulien Vervoorn boeken
  Paulien Vervoorn - Feedback in de kerk

  'Feedback in de kerk' van Paulien Vervoorn is een boek vol aansprekende ideeën om van elkaar te leren. In de kerk wordt met vrijwilligers gewerkt, in kerkenraden, commissies, projectteams. Maar vrijwillig is nooit vrijblijvend. Daarom is het belangrijk om ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Marrit Bassa, Hans Uytenbogaardt, Cees-Willem van Vliet boeken
  Marrit Bassa, Hans Uytenbogaardt, Cees-Willem van Vliet - 100 Heiligen in de Dom

  In de Gedachteniskapel van de Domkerk in Utrecht presenteert het Citypastoraat de Kalender van Geloofsgetuigen. Aan de hand van dezekalender vertelt dit boek de verhalen van 100 lokale tot internationaal bekende geloofsgetuigen uit de wereldkerk. Ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,99
 • Reinoud Oosting, Roelien Smit boeken
  Reinoud Oosting, Roelien Smit - Bijbel in 't kort

  Bijbel in het kort is een praktisch boekje met basisinformatie over de Bijbel. Het sluit aan bij de Bijbel in Gewone Taal, maar kan ook goed bij andere bijbelvertalingen gebruikt worden.Bijbel in het kort is een handig hulpmiddel bij het lezen van de Bijbel.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Henk Poot boeken
  Henk Poot - In de schuilplaats van de Allerhoogste

  We houden van de psalmen. Ze geven woorden aan onze lofprijzing, spreken over de toekomst van Gods koninkrijk en bezingen de Messias. We herkennen de worsteling in het geloof, de klacht over de zonde, en het smeken om vergeving en het verlangen naar God, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Anselm Grun, Clemens Bittlinger boeken
  Anselm Grun, Clemens Bittlinger - Open je ogen

  Anselm Grün en Clemens Bittlinger bezinnen zich op de zeven 'ik ben'-woorden uit het Johannesevangelie. In deze woorden ontmoet Jezus ons en wij hem in alledaagse dingen: water, brood, de wijnstok. Bij iedere overweging is ook de bijbeltekst (in de Nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Beth Moore boeken
  Beth Moore - Liefhebben met lef

  Beth Moore moedigt vrouwen aan om helemaal voor Jezus te gaan, en daar met volle overtuiging uit te leven. Samen met Hem mag je - met liefde als basis - een moedig en vervuld leven leiden. Dit boek bevat de kernboodschap van Beth Moore en ontstond na 30 jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Corien Oranje boeken
  Corien Oranje - Thuis bij God

  De kerkdienst: een rustpunt in je week? Of een moment waarop allerlei gedachten op je afkomen en je afleiden? Dit boek helpt je om alles wat je hindert van je af te laten glijden. Om de dienst op een andere manier te beleven. Om het drukke leven voor even los… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Jan Hoek boeken
  Jan Hoek - Goed nieuws voor mensen onder de zon

  In dit boekje dat inspireert en tot nadenken stemt, mediteert de theoloog Jan Hoek over deze gedachten van Prediker.Is Prediker iemand die ons in de put van moedeloosheid praat, of ons zelfs in het moeras van de wanhoop brengt? Prediker is uiterst realistisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Martijn Dreschler boeken
  Martijn Dreschler - Bijbelboeken

  Ontdekkend bijbellezen voor jongeren; Bijbelboeken Voor alle jongeren die wel eens de diepte in willen... Ontdek de grote lijnen in de Bijbel als de kleine verhalen tot leven komen. Een inspirerend boek over bekende en minder bekende bijbelboeken. Laat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Diverse predikanten boeken
  Diverse predikanten - De Banier dagboekkalender 2017

  De Banier Dagboekkalender is een dagboek bij de Statenvertaling. Voor elke dag is er een meditatie naar aanleiding van een Bijbelgedeelte. Daarnaast wordt een te lezen Schriftgedeelte en een te zingen psalm opgegeven. Verder staan er in dit dagboek verhalen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Diverse predikanten boeken
  Diverse predikanten - De Banier dagboekkalender 2017 grote letter

  De Banier Dagboekkalender is een dagboek bij de Statenvertaling. Voor elke dag is er een meditatie naar aanleiding van een Bijbelgedeelte. Daarnaast wordt een te lezen Schriftgedeelte en een te zingen psalm opgegeven. Verder staan er in dit dagboek verhalen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Christine Caine boeken
  Christine Caine - Vrij van schaamte

  Schaamte komt in allerlei schakeringen: de schaamte van wie succesvol lijkt maar moeite heeft alle balletjes in de lucht te houden, tot de schaamte van de velen die in het leven beschadigd zijn geraakt. Zoals veel vrouwen worstelde Christine Caine van jongs af… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • André F. Troost boeken
  André F. Troost - Gericht op het licht

  Met positieve overdenkingen, gedichten en liederen laat André Troost zien hoe je ook in de levensavond liefde, aandacht en geluk kunt ervaren. Aangevuld met sfeervolle foto's. Gericht op het licht staat vol vlammetjes die het vuur van weleer weer doen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Vrienden, vrijheid en het volgen van God

  Vrienden, vrijheid en het volgen van God. Dagboek voor jongens. Een eigentijds 365 dagendagboek bij de Bijbel voor jongens vanaf 11 jaar. Voor elke dag van het jaar is er een bijbeltekst met een kort, prikkelend stukje tekst over thema's waar jongens dagelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Maarten Luther boeken
  Maarten Luther - Tot dienst aan God

  De Bijbel spreekt over God als Vader en over de gelovigen als Zijn kinderen. Dit gegeven was voor Luther bepalend voor de manier waarop hij met zijn kinderen omging. De gezinsopvoeding vond hij heel belangrijk en de verantwoordelijkheid van ouders achtte hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • J.T. Doornenbal boeken
  J.T. Doornenbal - Jakob en Ezau

  Ds. J.T. Doornenbal (1909-1975) diende de hervormde gemeenten van Woubrugge, Kesteren en Oene. Hij was een geliefd prediker, maar kreeg ook bekendheid door de artikelen die hij in de Oener ambtsperiode schreef in de Veluwse kerkbode. Na zijn overlijden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • A. Schot boeken
  A. Schot - Op de Steenrots gegrond

  Deze bundel bevat 52 meditaties. De titel is ontleend aan de gelijkenis van de wijze en de dwaze bouwer. Alleen het huis van de wijze bouwer bleef staan ‘want het was op de steenrots gegrond’. De auteur heeft geen andere begeerte dan te bouwen op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95