Boeken over bijbels

 • Nederlands Bijbelgenootschap boeken
  Nederlands Bijbelgenootschap - Bijbel in Gewone Taal

  De meest duidelijke bijbel van Nederland. En betrouwbaar, want vertaald vanuit de brontekst.De Bijbel in Gewone Taal (BGT) uit 2014 is een bijbelvertaling in duidelijke taal. Het is een bijbel in de taal die we allemaal kennen en gebruiken. Zo kan iedereen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Prentenbijbel

  De Prentenbijbel is een dik prentenboek vol bijbelverhalen, geschreven in eigentijdse, kindgerichte taal. De warme en kleurrijke illustraties van Marijke ten Cate zijn paginagroot en laten ook details zien die niet in het verhaal voorkomen. Zo vertellen tekst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • NBG boeken
  NBG - Bijbel in Gewone Taal

  De paperbackeditie van de Bijbel in Gewone Taal (BGT). De Bijbel in Gewone Taal is een vertaling van de Bijbel in duidelijke taal. Deze vertaling maakt de Bijbel voor iedereen begrijpelijk. Het gebruik van gewone taal brengt de tekst dichtbij. Zo kan iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marlies ter Borg boeken
  Marlies ter Borg - Koran en Bijbel in verhalen

  Dit boek is een bloemlezing van verhalen die zowel in de Koran als in de Bijbel voorkomen, verzameld en van een inleiding voorzien door Marlies ter Borg en Karima Bisschop. Men vindt er o.a. het verhaal van de Schepping, van Adam en Eva, de Ark van Noach/Noeh,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Zichtbaar geloof Bijbelstudies bij de Jakobusbrief

  Het leven van een christen gaat niet altijd over rozen. Jakobus en zijn tijdgenoten wisten daar alles van. In de Jakobusbrief worden de gelovigen uitgedaagd om, in een vreemde wereld, uit te komen voor hun geloof. Jakobus spoort hen aan om hun geloof zichtbaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Pieter Bommel boeken
  Jan Pieter Bommel - Geloofd zij God met diepst ontzag

  Vijftien meditatieve Bijbelstudies. Motto: God loven. Bedoeling: spirituele vernieuwingDe vijftien hoofdstukjes van dit boekje bevatten meditatieve bijbelstudies op basis van het motto waarmee het boekje begint. De bedoeling van de meditaties is spirituele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,60
 • J. J. Roodsant boeken
  J. J. Roodsant - Zalig in een geschonken borg 1

  Ds J.J. Roodsant werd op 12 april 1943 geboren. Op 7-jarige leeftijd werd hij door de Heere geroepen tot het ambt van dominee. Door de armoede in het gezin waartoe hij behoorde, was de weg tot de predikantsopleiding niet mogelijk. In 1965 vernieuwde de Heere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,25
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - De mens oorsprong, zin en doel

  â De oervragen â wie ben ik?â , â wat doe ik hier?â en â waar ga ik naartoe?â worden toegankelijk maar toch diepgravend besproken. Uitstekend basismateriaal voor zinvolle discussieavonden.â (Arjen Bakker, auteur/journalist/corrector) De mens stelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Fre Bos boeken
  Jan Fre Bos - Bijbels leven

  Dit boek gaat over de geschiedenis van de ontkerkelijking. Die ontkerkelijking begon in het begin van de twintigste eeuw en duurt tot in onze tijd voort. Dat lijkt voor een christen een somber en deprimerend onderwerp, maar ik heb in die geschiedenis een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Annemike F.R. van der Meiden boeken
  Annemike F.R. van der Meiden - Mijn moeder is dominee

  Annemike van der Meiden (1959) werkte als dominee van de vrijzinnige Purmerkerk. Door de ogen van haar dochter Renske zien we allerlei situaties in het leven van een dominee en domineeskind. Het is boek is met veel humor maar ook ernst geschreven. Annemike… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ger Ritsema boeken
  Ger Ritsema - Inspireerde Jezus Adolf?

  Volgens een nazi zegt Jezus dat de Joden de duivel als vader hebben. Als ex-gelovige kende ik deze vreselijke uitspraak van Jezus niet. Is het oorlogspropaganda? We zoeken de oorsprong in Mein Kampf, het Verboden Boek van de katholiek opgevoede Adolf Hitler,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,57
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Geef Mij je angst

  Udo Jürgens veroverde in de vorige eeuw de Duitstalige wereld met zijn hits. Eén van zijn grootste hits was 'Gib mir deine Angst' (1982). Dit lied werd door André Hazes en Guus Meeuwis gecoverd. Aan dit lied ontleende Koert Koster de titel van zijn boek.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Heino Gerritsen boeken
  Heino Gerritsen - De Heer is God!

  Dit boek bevat 13 Bijbelstudies naar aanleiding van Psalm 100. Het is bedoeld voor huiskringen of catechesegroepen. Het behandelt 13 maatschappelijke of christelijke thema’s om als groep met elkaar over na te denken en te praten. De auteur is geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lyda Heinen boeken
  Lyda Heinen - Een ladder naar de hemel

  De woorden van een gedicht zijn als muziek. Ze kunnen je hart bereiken buiten je verstand om. Soms vindt je zelf die woorden niet maar kan het lezen van een gedicht wel je gevoelens of verlangens of vragen verwoorden. Dat kan zijn door een speels woordenspel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Blij diplomaat van Christus Bijbelstudies bij de Filippenzenbrief

  Gevangen en toch blij. Paulus laat zien dat het mogelijk is om te allen tijde, de blijdschap van het geloof te ervaren. Hij roept de gelovigen te Filippi op om blij te zijn in Christus. Hém mogen zij op aarde vertegenwoordigen. Daar mag vreugde zijn, zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Christus als Heer en Hoofd Bijbelstudies bij de Kolossenzenbrief

  Christus is het Hoofd van Zijn Gemeente én Heer van heel de werkelijkheid. We zien nu nog niet dat alles aan Hem onderworpen is. Paulus leert echter, dat dit wél het geval is. De christenen uit Kolosse werden beïnvloed door wereldse theorieën en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Uit het leven gegrepen anekdotes, gedachten & oneliners

  Dit boek is 'uit het leven gegrepen'. Het zit vol humor, lachwekkende situaties, gedachten, mijmeringen, oneliners & gevleugelde uitspraken. De auteur wil in dit boek in alle opzichten origineel zijn. Hij verwoordt eigen ervaringen, analyses, inzichten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Tranen in de hemel Rouwverwerking in eeuwigheidsperspectief

  Het leven is een kostbaar geschenk dat nooit vanzelfsprekend is. Onderweg kan een mens van alles ontvangen, kwijtraken en voorgoed verliezen. Er is verdriet en rouw. Koert Koster betoogt dat er rouw is vanwege grote verliezen. Hij laat ook zien dat er rouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Zicht op het Kruis

  Dit boek gaat over verzoening met God (deel I) en met mensen (deel II). Er zijn verschillende perspectieven op het kruis mogelijk. Van achteren, namelijk dat wat God in het zoenoffer van Jezus ziet én van voren, namelijk dat wat mensen erin zien. Actie lokt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Bijbelstudies bij de Psalmen voor huiskringen & studiegroepen - deel 2

  'Het basisniveau van dit boek, is gewoon heel hoog. Een groot compliment voor een supergedegen bijbelstudie! Ik heb er veel van opgestoken' (Arjen Bakker, auteur/journalist/corrector) Dit werk bevat Bijbelstudies bij de Psalmen 21-41. Het is speciaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Koert en Marleen Koster boeken
  Koert en Marleen Koster - Vreugde op de aarde Blijdschap als vergeten gebod

  'Laat het feest zijn in de huizen...' Het volk Israël moest vrolijk en blij voor God verschijnen. In de Bijbel speelt vreugde een essentiële rol. Aan de hand van de volgende Bijbelse groepen en/of personen zal het thema vreugde besproken worden: o.a.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Sieberen Voordewind boeken
  Sieberen Voordewind - België voor Jezus

  Het boek BELGIË VOOR JEZUS is speciaal bestemd voor zielenwinners, geestelijke leiders, evangelisten en docenten in evangelisatie, van welke christelijke denominatie ook. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Evangeliseren volgens de richtlijnen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • T. Brienen boeken
  T. Brienen - Basic dates van de diaconiologie 1

  Aan het begin van deze publicatie, waarin de neerslag van jaren studeren en zich bezinnen ligt opgesloten, maken we een aantal noodzakelijke opmerkingen vooraf. Mijn streven in het vervaardigen ervan was: Elke dag één bladzijde, natuurlijk na veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • T. Brienen boeken
  T. Brienen - Basic dates van de diaconiologie II

  Dit boek staat op Bijbelse grondslag en vindt daarbij overtuigend zijn basis in het Gereformeerd belijden. Dit is mijn uitgangspunt door heel dit boek heen. Hierin ben ik éénsgezind met verschillende auteurs in binnen- en buitenland. Deze inzet ontstond bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • T. Brienen boeken
  T. Brienen - Basic dates van de diaconiologie III

  Mijn uitgangspunt, ook van dit boek, heeft men wel genoemd de 'deductieve' methode (= afleidend, of uitgaand van het Woord van God naar de werkelijkheid en praktijk toe) tegenover de 'inductieve' methode, die nu algemeen wordt gehanteerd op het terrein van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95