Boeken over bijbels

 • Prof. Dr. T. VanderEnde boeken
  Prof. Dr. T. VanderEnde - Spreuken

  Deze Bijbelcommentaar slaat een brug tussen de oorspronkelijke betekenis van de Bijbeltekst en de huidige situatie. Naast de historische achtergrond, de literaire opbouw en het theologische belang van de grotere gehelen worden voor elk vers de specifieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,68
 • Cornelis Seinen boeken
  Cornelis Seinen - Gods Herstelplan voor Israel

  Dit boek gaat over het ongelofelijke verhaal dat in het begin der tijden al een heel mooi precies Goddelijk plan is ontworpen om deze wereld tot herstel te brengen. De natie Israël zal daarin het licht der wereld zijn. Dit is een gefaseerd herstelplan. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,37
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - Mattheus, Marcus, Lucas

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 1 - Mattheus, Marcus en Lucas Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in Amsterdam.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - Johannes, Handelingen der Apostelen

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 2 - Johannes en Handelingen der Apostelen Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brief aan de Romeinen

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 3 - De Brief aan de Romeinen Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in Amsterdam. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brieven aan de Corinthiërs

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 4 - De Brieven aan de Corinthiërs Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brieven aan de Galaters, Ephesiërs, Philippensers, Colossensers, Thessalonicensers, Timotheüs en Titus

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 5 - De Brief aan de Galatiërs t/m de Brief aan Titus Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brieven aan Philemon en Hebreërs

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 6 - De Brief aan Philemon en de Brief aan de Hebreërs Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Elihu Van Groeneveld boeken
  Elihu Van Groeneveld - Ezechiël

  Onderweg naar Emmaüs hoor je het Jezus zeggen: “Wie niet gelooft dat de profeten het over Mij hebben, heeft weinig verstand en is kort van begrip!” Al wandelend krijgen de twee leerlingen onderricht. Jezus begint bij Mozes. Welke profeten er nog meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,10
 • Fred Poort boeken
  Fred Poort - Zo maar 100 Zomaars

  Zo Maar 100 Zo Maars Wat u in handen heeft is het resultaat van jaren columns schrijven in de Regenboog berichten. Het blad van de “Regenboog”, een evangelie gemeente in Veenendaal. Het was iedere keer een groot plezier om het stukje te schrijven. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,51
 • Roel Jongeneel boeken
  Roel Jongeneel - Boeren met passie

  Boeren doen hun werk met passie en vormen een belangrijke schakel tussen de mens die zijn voedsel consumeert en de aarde, waarop het groeit. De voedselvoorziening van een groeiend aantal mensen is een taak die op de schouders ligt van een steeds kleiner aantal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Hermien Kamphof boeken
  Hermien Kamphof - Luther in een wereld van verschil

  De herdenking van 500 jaar reformatie heeft de figuur van Luther in het centrum van de aandacht geplaatst. Maar het werd een vraag, of de beeldvorming die historische persoon uit het begin van de zestiende eeuw in sommige opzichten onherkenbaar veranderde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hugo Renaerts boeken
  Hugo Renaerts - De Bijbel

  Grapjes werden altijd gemaakt over de Bijbel en religieuze onderwerpen. Is de Bijbel een sprookje? Verschilt de inhoud zoveel van Roodkapje en Pinokkio? Ongeloofwaardige gebeurtenissen worden als geloofwaardig opgediend, liefst met een belerend sausje.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Johan Ruvelt boeken
  Johan Ruvelt - De Sprookjes van God en Jezus

  Is God in de Bijbel barmhartig, rechtvaardig en alwetend? Was Salomo wijs? Was Jezus liefdevol? Waren Noach, Abraham, Jakob, Mozes en David goede mensen? De bekendste Bijbelverhalen zijn in begrijpelijke taal herverteld. Ongekuist. Zodat de schellen van je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Herma Fiddelaar-Ruitenberg boeken
  Herma Fiddelaar-Ruitenberg - Tuin vol genade

  Tuin vol Genade -100 dagen zelfonderzoek naar: • Wie is Jezus eigenlijk voor mij, heb ik (echt) gekozen? • Hoe staat het werkelijk met mijn geloofsleven? • Heb ik voldoende (reserve) olie voor mijn lamp? • Brandt ‘Het Licht’ van de wereld zichtbaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Henk Van de Weg boeken
  Henk Van de Weg - Beste Abel

  Mensen uit de bijbel. Wie waren ze? Hoe dachten ze? Wat waren hun drijfveren? Wat voor invloed had hun geloof op de keuzes die ze maakten in het leven? In “Beste Abel” stelt Henk van de Weg dit soort vragen aan achttien mannen en vrouwen uit de bijbel. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Gerard Wassink boeken
  Gerard Wassink - Dagboek Romeinen en Korinthe brieven

  Dit dagboek leidt je hoofdstuk voor hoofdstuk door de brieven van Paulus aan de Romeinen en de Korintiërs. Het bevat overdenkingen en bemoedigingen en leert je gaandeweg een methode om zelf je stille tijd vorm te geven via de SOAP methode. Bij voldoende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Saskia Van Aubel boeken
  Saskia Van Aubel - Uitverkorenen

  Het was Witte Donderdag. Er kwam een man binnen, een priester. Hij ging achter de tafel staan. Kaarsen werden aangestoken in kandelaars. De aanwezigen waren stil. Zij waren allemaal uitverkorenen. De priester sprak de volgende woorden: ‘Hij sprak tot hen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Michaëla Roman boeken
  Michaëla Roman - Een heftig weerzien

  Gemengde gevoelens stegen op uit Hannah's binnenste. Zou hij nog steeds getrouwd zijn? Hannah had die relatie nooit begrepen. Ze kon zich nog herinneren dat ze destijds dacht dat haar breuk met Jerzy haar dood zou worden. Wat had het haar pijn gedaan. Gebroken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Bijbel Statenvertaling met Psalmen en 12 gezangen

  Bijbel in Statenvertaling met Psalmen (berijming 1773 ritmisch) en 12 gezangen. Het omslag is buigzaam en gemaakt van zwart kunstleer. De Bijbel is voorzien van goudsnee. Formaat: 10,5 x 16,5 cm (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Jack Nugter boeken
  Jack Nugter - De Koninklijke en Vaderlijke Herder

  Psalm 23 is een veel gelezen Psalm en er is al door veel mensen over geschreven. Telkens weer daagt deze Psalm uit om er opnieuw naar te kijken en de Geest van God nieuwe inzichten aan het licht te laten brengen. De Psalm zit vol met facetten die het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • A.E.J. Kaal boeken
  A.E.J. Kaal - ?????????? ????? ???????

  In het najaar van 2018 gaf ik op verzoek een bijbelcursus over de “Openbaring van Johannes”. Deze cursus bestond uit drie bijeenkomsten. Het bleek moeilijk om in dit korte tijdsbestek een helder beeld te schetsen van dit moeilijke bijbelboek. Vandaar dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,36
 • NBG boeken
  NBG - NBG-51 standaard

  De Nieuwe Vertaling uit 1951 is meer bekend onder de niet-officiële naam NBG-vertaling 1951. Deze vertaling van de Bijbel kwam tot stand in opdracht van het Nederlands Bijbelgenootschap en werd in 1951 geïntroduceerd. De NBG-vertaling 1951 vond ingang bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Leuvense Bijbel Nieuwe Testament

  De eerste druk van de Leuvense Bijbel verscheen in 1599 bij drukkerij Jan Moerentorf in Leuven. Het was het antwoord van de Rooms Katholieke Kerk op het verschijnen van de vele protestante vertalingen in de 16e eeuw. De Leuvense vertaling is een vertaling uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • BGT compact zwart

  Stijlvolle zwarte en compacte uitgave van de Bijbel in Gewone Taal. Moleskine look. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50