Boeken over theologie

 • Carlos Desoete boeken
  Carlos Desoete - In zijn naam

  In dit boek zijn meer dan honderd bezinningsteksten, liederen en gebeden van Carlos Desoete samengebracht. De teksten zijn ontstaan uit het zoeken van parochies naar vormen van Kerk zijn en naar woorden om in deze niet meer christelijke cultuur het geloof te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jean Mossoux boeken
  Jean Mossoux - Genoeg!

  Water ja, maar water met bruis. Daarmee kan je het boek 'Genoeg! Gooi het eens over een andere boeg' goed vergelijken. Zijn zoektocht naar bronnen om voluit en gelukkiger te kunnen leven, start auteur Jean Mossoux op het internet. Hij volgt de paden van Google… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Emmanuel Van Lierde, Luc Van Looy boeken
  Emmanuel Van Lierde, Luc Van Looy - Netwerker van God voor de mensen

  Boek + daisy-luisterboek ingesproken door mgr. Van Looy Luc Van Looy werd op 1 februari 2004 gewijd tot dertigste bisschop van Gent. Sindsdien ontpopte deze salesiaan, missionaris, polyglot en vriend van de wereldkerk zich in ons land tot het boegbeeld van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Vincenzo Paglia boeken
  Vincenzo Paglia - Het Woord van God elke dag 2018

  Op de kaft van dit boek staat de icoon van het Heilig Gelaat die in de kerk van Sant'Egidio in Rome staat. Een kopie van deze icoon is te vinden in alle gebedsplaatsen van de Gemeenschap van Sant'Egidio in de hele wereld. Dit gelaat mogen we aanschouwen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Paul van den Berghe boeken
  Paul van den Berghe - Over vrijheid gesproken

  Vrijheid is zonder twijfel één van de gewichtigste levenswaarden, zeker voor de moderne mensen die wij zijn. Onze mooiste dromen zijn gekleurd door verlangens naar vrijheid. Onze klachten verraden heimwee naar verloren of ontbrekende vrijheid. Te vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Samuel Wells boeken
  Samuel Wells - Hoe zullen we leven?

  Samuel Wells benadert uitdagende vragen in het licht van christelijke hoop en wijsheid in dit opvallende en bijzonder wijze boek dat een verbinding legt tussen de theologie en ons menselijke bestaan in een lijdende wereld. Een bestaan dat gedragen wordt door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bijbelse dagkalender 2019

  De belangstelling voor de Bijbelse Dagkalender is onverminderd groot. Al meer dan zeventig jaar bieden veel diaconieën, kerkelijke commissies en zorginstellingen het als geschenk aan met Kerst of met de jaarwisseling. Achttien protestantse predikanten bieden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Tineke de Raat boeken
  Tineke de Raat - Gods liefde in letters

  Een handgemaakte kaart is leuk om te krijgen maar nog veel leuker om zelf te maken. Schrijven en tekenen werkt ontspannend en is in combinatie met inspirerende teksten uit de Bijbel een creatieve manier van stille tijd. Met dit boek leer je zelf mooie kaarten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anselm Grün, Leo Fijen boeken
  Anselm Grün, Leo Fijen - Toekomst zien in de Kerk

  Anselm Grün en Leo Fijen vinden elkaar in de opdracht van de lokale kerk om gastvrij en uitnodigend te zijn. Hoe doe je de deuren van je eigen kerk open? En wat kun je doen om mensen die lang niet in de kerk zijn geweest uit te nodigen? De wereldberoemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • K.H. Miskotte boeken
  K.H. Miskotte - Uit de dagboeken 1938 - 1940

  Een nieuw deel ‘Uit de dagboeken 1938-1940’ van de theoloog dr. K.H. Miskotte. Miskotte is hervormd predikant in Haarlem en vanaf september 1938 in Amsterdam. Daar werkt hij met bezieling in de verpauperde Jordaan. De wereldoorlog nadert en breekt uit in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Een handvol koren 2019

  Een handvol koren is een uitgave van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). Iedere dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen over na te denken en één voor persoonlijke bezinning. Het dagboek bevat ook extra's, zoals kinderpuzzels,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,90
 • Nieuwe muziek bij de psalmen en enige gezangen 1 Uitgave voor koor (satb)

  Bekende teksten van psalmen en enkele gezangen, maar dan opnieuw getoonzet voor koor (satb), kwartet (satb) of begeleidend toetsinstrument. Dat is de inhoud van een tweetal boeken, waarvan u hier het eerste vindt (Psalm 1-89). De teksten zijn afkomstig uit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Elise Brouwer boeken
  Elise Brouwer - Woestijnregen

  Woestijnregen van Elise Brouwer is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is? Aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Tessensohn - Rijsdijk boeken
  Tessensohn - Rijsdijk - Palet van Gods genade

  Palet van Gods genade Deze bundel is geschreven vanuit het verlangen om anderen deelgenoot te laten worden van de genade die God in Jezus Christus ons heeft aangeboden. De titel: ‘Palet van Gods genade’ heb ik gekozen omdat deze bundel een verzameling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Hans Van de Lagemaat boeken
  Hans Van de Lagemaat - Begrijp je wat je leest?

  Hoe weet ik dat de Bijbel waar is? Wat moet ik met tegenstrijdigheden in de Bijbel? Waarom is de Heere Jezus nog niet teruggekomen? Heeft het volk Israël nog betekenis? Waarom werd Paulus geroepen? Hoe kan ik het Bijbelboek Openbaring begrijpen? Allemaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Annemarie Bos boeken
  Annemarie Bos - Titus Brandsma Spiritualiteit dichtbij

  Op de voorzijde zien we karmeliet en wetenschapper Titus Brandsma geconcentreerd aan het werk. Deze Nijmeegse hoogleraar in de filosofie en de geschiedenis van de mystiek was vanuit zijn bewogenheid betrokken bij tal van maatschappelijke, bestuurlijke,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • E.P. Meijering boeken
  E.P. Meijering - Hilarius van Poitiers

  Wie het omvangrijke geschrift van Hilarius van Poitiers (ong. 315-367) over de drie-eenheid leest, die fronst soms zijn wenkbrauwen bij de toon, die Hilarius in zijn bestrijding van ketters kan aanslaan, die glimlacht instemmend, als hij rake opmerkingen leest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Bénédicte Lemmelijn boeken
  Bénédicte Lemmelijn - Woordzicht

  Poëzie is een manier van kijken, misschien zelfs een manier van leven ... Een wijze om met aandacht te zien, te horen, te voelen, kortom, het leven te proeven en te smaken. De gedichten die u in deze bundel aantreft, zijn veelal heel concreet. Wezenlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Godian Ejiogu boeken
  Godian Ejiogu - Mijn droom

  Godian Ejiogu droomt van Nederland als een gidsland in het omgaan met spanningen in de samenleving. Het gesprek aangaan over racisme en discriminatie is daarin belangrijk. In dat debat is het uitspreken van een 'goede wil' niet genoeg, want geen enkele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas Quartier boeken
  Thomas Quartier - Heilige woede

  Al sinds zijn jeugd is Thomas Quartier gefascineerd door revolutie en door Bob Dylan. Dan besluit hij in te treden in een klooster. Een onmogelijke combinatie? Niet voor Quartier. Voor hem is het kloosterleven niet gedateerd, maar een levensvorm die iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M. van Campen, J. Hoek, M.J. Paul boeken
  M. van Campen, J. Hoek, M.J. Paul - Als de Geest waait

  De Ankerlezingen hebben gaandeweg hun plekje in orthodox-christelijke kring veroverd. In dit boekje zijn de bijdragen gebundeld aan de cyclus over het werk van de Heilige Geest. Sommigen beschouwen de Heilige Geest als het stiefkind van de gevestigde kerken.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Kees van Baardewijk boeken
  Kees van Baardewijk - Het leven is een vreemde reis

  De schipper: Het water van de gracht is grijs Als de oogen van de schemering - Ik neurie steeds op een'dre wijs: Lieveling, lieveling - De schippersmaat: Ik die de witte zeilen hijsch Zit op het groote roer en zing - Het leven is een vreemde reis, Ons hart een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • A.J. Cramer, J.H. Gerretsen, F. van Gheel Gildemeester, P.J. Molenaar, J.C. Schuller, H.A.C. Snethlage, A.J.A. Vermeer, W.L. Welter boeken
  A.J. Cramer, J.H. Gerretsen, F. van Gheel Gildemeester, P.J. Molenaar, J.C. Schuller, H.A.C. Snethlage, A.J.A. Vermeer, W.L. Welter - Op de levensreis

  Voor de stille, en wat men zo ten onrechte noemt: “verloren” uren in ons leven, is dit boek in de eerste plaats bestemd. Om dan eens opgenomen te worden, en te midden van 's levens vaak zo vermoeiende sleur, door een ontdekken-de, vermanende, vertroostende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Hans Van de Lagemaat boeken
  Hans Van de Lagemaat - Kracht van God tot zaligheid

  In dit boek worden op toegankelijke, maar wel diepgravende wijze vijf fundamentele thema's van de brief van Paulus aan de Romeinen beschreven. Waarom is het Evangelie een kracht van God? Wat is de gerechtigheid van God? Wat heeft Abrahams geloof hiermee te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,65
 • Ingeborg Van Vliet boeken
  Ingeborg Van Vliet - Eindeloos geliefd

  Dit boek dat voor u ligt is tot stand gekomen in de veertigdagentijd in 2018. Gedurende de 40 dagen tussen Aswoensdag (de woensdag na carnaval) en Pasen (uitgezonderd de zondagen), heb ik elke dag een stukje geschreven over onvoorwaardelijke liefde. Ik ben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95