Boeken over theologie

 • H. Zweistra boeken
  H. Zweistra - Pastorale ontmoetingen

  God roept ‘mensjes uit het stof’ om Hem op een ambtelijke wijze te dienen in Zijn Koninkrijk. Dat is geen geringe zaak! Wie is tot deze dingen bekwaam? Ambtsdragers krijgen te maken met ‘vogels van diverse pluimage’. In Pastorale ontmoetingen letten we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Archibald Alexander boeken
  Archibald Alexander - Puriteinen Raad aan jongeren Deel 4

  In deze uitgave zijn twee teksten van Archibald Alexander opgenomen die gericht zijn aan jongeren: Een preek over de geschiedenis van de rijke jongeling en een verhandeling met de titel ‘Raad van ouderen aan jongeren’. Alexander werkt hierin praktische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • W. van Klinken boeken
  W. van Klinken - Beperkt geloof je vrijheid?

  Het christelijk geloof roept in onze samenleving vragen op. Het overheersende beeld in de media is dat geloof in de Bijbel achterhaald en intolerant is. Als christen heb je steeds meer uit te leggen aan andersdenkenden. En ook zonder dat anderen je direct… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • J. du Plessis boeken
  J. du Plessis - Het leven van Andrew Murray

  Deze biografie van de Afrikaanse predikant Andrew Murray is na zijn overlijden geschreven in opdracht van Andrew Murray zelf. Deze taak had hij toebedeeld aan onder anderen J. du Plessis, die daarvoor toegang kreeg tot het persoonlijke archief van Andrew… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Joop Thissen boeken
  Joop Thissen - Liefkunde - Egoïsme ligt aan de basis van al ons handelen. Dat is geen probleem, maar een kans!

  Liefkunde is het levenswerk van Joop Thissen, een gepassioneerde scepticus die op een bevlogen manier aantoont dat egoïsme aan de basis ligt van al ons handelen – en dat dit geen probleem is, maar een kans. Vanaf het moment dat het verbod op blasfemie werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,65
 • J.G. Woelderink boeken
  J.G. Woelderink - De Afscheiding en wij

  Dit is de tekst die Ds.Woelderink uitsprak op de 25ste jaarvergadering van de gereformeerden bond tot verbreiding en verdediging van de waarheid in de ned. Hervormde (gereformeerde) kerk op 12 april 1934 te Utrecht. Hierin neemt Woelderink stelling m.b.t. tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • M. van Campen, J. Hoek, M.J. Paul boeken
  M. van Campen, J. Hoek, M.J. Paul - Met het oog op het einde

  De toekomst houdt ons bezig. Steeds meer mensen vragen zich af hoe het in de komende tijd zal gaan. De toenemende dreiging van het islamitische terrorisme, de aanslagen op synagogen en andere religieuze instellingen, de uitputting van de natuurlijke bronnen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Gary Gutting boeken
  Gary Gutting - Over God

  Filosoof Gary Gutting verbaasde zich over het feit dat veel filosofen buitengewoon gelovig zijn en anderen buitengewoon ongelovig. En dat terwijl de meeste filosofen het erover eens zijn dat de argumenten vóór en tégen geloof in evenwicht zijn. Is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • J.J. Verhaar boeken
  J.J. Verhaar - Gedoopt in de Naam

  De heilige doop kent net als een geslepen diamant vele facetten die alle met elkaar te maken hebben. Eigenlijk wordt heel het christelijk geloof en het christelijke leven in de doop samengevat. Ds. J.J. Verhaar wil in Gedoopt in de Naam de werkelijkheid en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Joshua Kotadiny boeken
  Joshua Kotadiny - Gein trappen, grace vinden

  Sommige mensen krijgen het geloof als het ware met de paplepel ingegoten. Bij anderen is er sprake van een radicale ommekeer. Bij Joshua Kotadiny zie je een combinatie van beide. Joshua Kotadiny is een pastor's kid. Hij werd geboren in Amsterdam, woonde als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • C. Bos boeken
  C. Bos - Levend geloven

  Hoe bewaart de kerk het geloofsgeheim in deze seculiere tijd? Bonhoeffers antwoord op die vraag is: met levend geloof. In zijn disciplina arcani - een pastorale lees- en leefregel die onder meer gestoeld is op de geschriften van Luther - werkt hij dit nader… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Eric Haelvoet boeken
  Eric Haelvoet - Wat wil je dat ik voor je doe

  Dit boek biedt gebedsbezinningen bij de evangelieteksten uit Matteüs van het A-jaar. Ze zijn ontstaan vanuit lectio divina, elke keer individueel en soms ook met een groep. De gebruikte methode bestaat uit vijf stappen: statio, lectio, meditatio, oratio en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Frank G. Bosman boeken
  Frank G. Bosman - De eerste keer naar de kerk

  Ironisch handboek bij kerkintreders Dit is boek is voor iedereen die wel eens naar een kerkdienst zou willen gaan, maar niet precies weet hoe. Wat gebeurt daar eigenlijk? Moet ik reserveren van tevoren? Is er wel voldoende parkeergelegenheid? Wanneer zijn de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Robert Farrar Capon boeken
  Robert Farrar Capon - DE SCHULDENWINKEL IS GESLOTEN

  'De schuldenwinkel is gesloten, volledig en voorgoed opgedoekt door Gods genade en nergens anders door.' Welke God dienen wij? De God die ergens in de lucht bijhoudt of we wel aan zijn eisen voldoen? Of de God die ons liefheeft en ons het goede wil schenken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John D. Caputo boeken
  John D. Caputo - Hopeloos hoopvol

  In 'Hopeloos hoopvol' beschrijft John D. Caputo (1940) zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof 'na de dood van God' die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tom Wright boeken
  Tom Wright - DE BIJBEL EN HET GEZAG VAN GOD

  De Bijbel en het gezag van God - Hoe we Gods woord moeten lezen In dit boek herstelt en vernieuwt Tom Wright het vertrouwen in de Bijbel als de primaire leidinggevende bron op het gebied van het christelijke leven. Hij geeft helderheid in veel netelige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dietrich Bonhoeffer boeken
  Dietrich Bonhoeffer - Advent en Kerst

  De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is het meer dan 70 jaar geleden dat hij de dood vond. Dit meditatieve dagboek bevat voor iedere dag een tekst van Bonhoeffer en een prachtige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • André F. Troost boeken
  André F. Troost - Het kruislabyrint

  Het kruislabyrint is een pastoraal journaal: het biedt inzicht in de laatste werkweek van een pastor in een dorp aan de Hollandse kust, Duindal. Op de valreep van zijn emeritaat wordt Max Thomassen bestormd door diverse theologische vragen. Ondanks verhalende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lisbeth Imbo, Paul Cliteur, Rik Torfs, Khalid Benhaddou boeken
  Lisbeth Imbo, Paul Cliteur, Rik Torfs, Khalid Benhaddou - Mag God nog

  Religie leek in het Vlaanderen van de 21e eeuw geen issue meer, met de ontkerkelijking, de ethische bevrijding en de scheiding tussen kerk en staat. Maar met de toestroom van moslims in het Westen, lijkt religie weer een prominenter plaats in de samenleving in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Aurelius Augustinus boeken
  Aurelius Augustinus - Augustinus, Belijdenissen, paperback

  Als Augustinus (354-430) een paar jaar bisschop van Hippo Regius in Noord-Afrika is, schrijft hij in grote openheid over zijn persoonlijke geloofsgeschiedenis zijn Belijdenissen, een boek dat getuigt van diep inzicht en grote literaire kwaliteit. Hierin laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Brandan Robertson boeken
  Brandan Robertson - Zwerven met God

  In 'Zwerven met God' doet Brandan Robertson verslag van zijn ontdekkingstocht binnen het christelijke geloof. Brandan vertelt over hoe hij tot geloof kwam, en iedereen wilde overtuigen van de waarheid. Maar de twijfel slaat toe als hij tijdens zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Ontvangen om te geven

  Dit boek werd geschreven op vraag van de zusters van het Convent van Betlehem in Duffel. Met deze publicatie willen ze hun eerste moeder (overste) Maria van Hout († 1547) bij een breder publiek bekendmaken en interesse wekken voor haar spiritualiteit. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • R. van Kooten boeken
  R. van Kooten - Vrolijk kruisdragen

  Er is zoveel gebeurd in je leven. Wat als je onderuitgaat, je het leven niet meer ziet zitten? Asaf kent deze strijd. Het is hem overkomen. Hij was alles kwijt en zag alleen maar de afgrond. Later ... heeft hij alles overdacht en precies ontdekt wat er misging… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Tom Wright boeken
  Tom Wright - PAULUS VOOR IEDEREEN - 2 KORINTIËRS

  Paulus' tweede brief aan de gemeente te Korinte behandelt de betekenis van het kruis in het kader van persoonlijk lijden - het lijden van Paulus zelf, en dat van zijn lezers. In Galaten is hij boos, in Filippenzen vol vreugde, hier in 2 Korintiërs zien we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Isaac da Costa, Johan Schimsheimer boeken
  Isaac da Costa, Johan Schimsheimer - Bijbellezingen 6 Nieuwe Testament Opgaande naar Jeruzalem t/m Hogepriesterlijk Gebed

  De Messiasbelijdende Jood Isaac da Costa hield iedere zondagavond bijbellezingen aan huis. Hiervan werden aantekeningen gemaakt door Johan Schimsheimer. Deze aantekeningen vormen de basis van deze negendelige serie Bijbellezingen. De eerste twee delen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99