Boeken over cultuursociologie

 • Marjolijn Voogel boeken
  Marjolijn Voogel - Bon ton of boring?

  Steeds minder leerlingen kiezen Frans in hun eindexamenpakket. Op sommige scholen is Frans zelfs uit het curriculum geschrapt. Andere vakken zouden nuttiger zijn, en veelal gaat men ervan uit dat het Engels tegenwoordig volstaat. Naast het feit dat minder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Babette Hellemans boeken
  Babette Hellemans - Denken over cultuur

  Cultuur staat volop in de belangstelling. Sommigen menen dat cultuur een hobby is, anderen denken dat het niet bestaat. Voor velen is cultuur alleen datgene wat wij nu om ons heen zien, of een fenomeen zonder geschiedenis. Hoe kan men 'cultuur' bestuderen als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gert-Jan Johannes, Arno Neele boeken
  Gert-Jan Johannes, Arno Neele - Een moderne mecenas

  In 1940 werd het Prins Bernhard Cultuurfonds opgericht als 'Spitfirefonds'. De bedoeling was geld in te zamelen voor de strijd van de geallieerden tegen de Duitsers. Na de oorlog maakte het een doorstart als fonds voor de cultuurfinanciering. Met een landelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Hans Jan Kuipers boeken
  Hans Jan Kuipers - Levensloopsociologie

  Wie met mensen werkt, krijgt te maken met levensverhalen. Of je nu loopbaanbegeleider bent van een re-integratietraject, groepsleider in een psychiatrisch ziekenhuis of decaan in het voortgezet onderwijs: de levensloop van je cliënten speelt een rol in je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Valdemar Marcha, Paul Verweel, Jacqueline Werkman boeken
  Valdemar Marcha, Paul Verweel, Jacqueline Werkman - De Curaçaose jeugd

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar dat lijkt niet te gelden voor de Antilliaanse jeugd. Antilliaanse jongeren staan in de Nederlandse pers maar al te vaak negatief in de belangstelling. De media heeft het over criminele en luidruchtige jongeren die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Valdemar Marcha, Paul Verweel, Jacqueline Werkman boeken
  Valdemar Marcha, Paul Verweel, Jacqueline Werkman - Het tweede bed

  Waarom beperkt de man uit het kille noorden zichzelf blijkbaar tot één vrouw en de Curaçaose man, die toch dezelfde juridische regels kent als in Nederland, van één erkend huwelijk, blijkbaar niet. De algemene beeldvorming van de sociale werkelijkheid van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Jan Kok, Jan Van Bavel boeken
  Jan Kok, Jan Van Bavel - De levenskracht der bevolking

  De periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog heeft in de Lage Landen tot nog toe weinig aandacht gekregen. Het leek een niemandsperiode, een verminkt tijdsgewricht, dat letterlijk en figuurlijk weggedrukt werd door de oorlogen. Ten onrechte, zo blijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Ed van Lil boeken
  Ed van Lil - Van heksenwaan tot marspaniek

  Massahysterie lijkt actueler dan ooit. Via de moderne media staan we altijd en overal met elkaar in verbinding. Angsten, hypes en geruchten kunnen zich razendsnel verspreiden en grote groepen mensen mobiliseren. Maar wie meent dat massahysterie alleen in onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Cors Visser boeken
  Cors Visser - Seculiere Bokito's en christelijke Calimero's

  Hoe verhouden zich in de samenleving gelovigen en seculieren? Politiek filosoof Govert Buijs geeft een dieptepeiling over de politieke opstelling van meerderheden en minderheden. Vervolgens beschrijft Cors Visser hoe de seculiere bokito zich opstelt en met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Jordi van Kleeff, Johanneke Methorst boeken
  Jordi van Kleeff, Johanneke Methorst - Traditie in transitie

  De wereld, het denken, de maatschappij en de kerk; alles verandert erg snel. Tradities die jaren - of zelfs eeuwenlang als richtinggevend en soms absoluut werden gesteld worden nu aan discussie onderworpen of zelfs aan de kant gezet. De vraag is: wat heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Mikail Acun boeken
  Mikail Acun - Islam, in de mist van populisme

  Onze mening is het belangrijkste dat wij bezitten, het is wie wij zijn. Afgelopen decennia staan dan ook in het teken van de vrijheid van meningsuiting. Echter, de vraag hóé deze mening wordt gevormd is buiten beschouwing gelaten. Dagelijks worden we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Roel Kuiper boeken
  Roel Kuiper - Identiteit en navolging

  Identiteit is in christelijke organisaties gaan fungeren als verdiepingsbegrip. Tegelijkertijd bestaat er veel verlegenheid met betrekking tot de vormgeving van christelijke identiteit in een seculiere cultuur. De toegenomen aandacht voor het begrip navolging… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Ulf Poschardt boeken
  Ulf Poschardt - 911

  Een keihard Porsche 911 boek voor elke Porsche liefhebber, hater of een ieder die wil weten hoe deze auto in staat is een samenleving te splijten. Terroristen, schrijvers, bankiers, oud geld en patsers en vooral veel dames. Wat beweegt deze auto ? Ik kon de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • I. Thoen boeken
  I. Thoen - Solidariteit en Identiteit Strategic Affection?

  Geschenken, in de breedste zin van het woord van objecten tot gastvrijheid en van gedichten tot steun, zijn een middel om sociale relaties tot stand te brengen en te onderhouden. In dit boek wordt de aard van zeventiende-eeuwse sociale relaties onderzocht aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Arjan Dieleman, Fedor de Beer boeken
  Arjan Dieleman, Fedor de Beer - De eigen wereld van het kind

  Hoe is het om kind te zijn in deze tijd? Met welke mogelijkheden, uitdagingen en beperkingen hebben kinderen te maken? In het basisonderwijs is het belangrijk te begrijpen hoe kinderen hun eigen wereld ondergaan en ervaren. Als leraren zich kunnen inleven,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rosemarie Buikema, Liedeke Plate boeken
  Rosemarie Buikema, Liedeke Plate - Handboek genderstudies in media, kunst & cultuur

  Genderstudies heeft zich de afgelopen decennia als jonge cultuurwetenschappelijke en maatschappijkritische discipline stevig verankerd in de praktijk van onderwijs en onderzoek. In dit standaardwerk op het gebied van genderstudies komt op levendige wijze de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,50
 • Joke Hermes, Pauline Naber, Arjan Dieleman boeken
  Joke Hermes, Pauline Naber, Arjan Dieleman - Leefwerelden van jongeren

  In Nederland wonen meer dan anderhalf miljoen jongeren. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze thuis wonen, een schoolopleiding volgen en opgroeien in een wired world. In dit boek analyseren de auteurs aan de hand van deze drie thema's de leefwerelden van jongeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sergio del Molino boeken
  Sergio del Molino - Het godvergeten Spanje

  het godvergeten spanjeSergio del Molino (1979) schreef in 2016 met zijn Het godvergeten Spanje een Spaanse bestseller. Het boek is een equivalent van wat in Nederland en Vlaanderen beschreven werd in De graanrepubliek en Dit is mijn hof: de teloorgang van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Pascal Gielen boeken
  19,50
 • Marc Reugebrink boeken
  19,95
 • Babette Hellemans boeken
  E-book
  Babette Hellemans - Denken over Cultuur

  Cultuur vormt het centrum van de geesteswetenschappen. Maar wat is het precies, waarom is het belangrijk en hoe is er over het begrip cultuur in de wetenschap gedacht en geschreven? Dit boek biedt een historisch perspectief op de variëteit van cultuur als… (E-book)

  Lees meer...
  24,99
 • Pascal Gielen boeken
  E-book
  Pascal Gielen - Repressief liberalisme - ARS & POLITICA

  Deze digitale versie van Repressief liberalisme gaat in op de paradox van het huidige politieke bestel, dat enerzijds de vrijheid verkondigt, maar anderzijds deze steeds geraffineerder aan banden legt. Wat doet dit bestel met democratie en zou de kunstenaar… (E-book)

  Lees meer...
    7,00
 • Marc Reugebrink boeken
  E-book
  Marc Reugebrink - Het geluk van de kunst

  Maakt kunst gelukkig? Als schrijver is Marc Reugebrink de aangewezen man om die vraag te beantwoorden. Hij vertelt in Het geluk van de kunst hoe en waarom we in de fantasie van schrijvers willen geloven of waarom net niet. Reugebrinks verhaal over de betekenis… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Babette Hellemans boeken
  Babette Hellemans - Understanding Culture

  This innovative textbook explores a variety of every facets of culture, both in past and present. How is it possible to study 'culture' when the topic covers the arts, literature, film, history, sociology, anthropology and gender studies? Culture examines the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lotte Salome boeken
  Lotte Salome - Indoorising the outdoors: Lifestyle sports revisited

  A snowboarder needs a snowy hill, a skydiver needs wind and a climber needs a rock. As simple as that. However, since the early nineties, these natural elements are being replaced by artificial sport environments. In settings such as snow domes, climbing halls… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,95